Διαφήμιση μέσω guest blogging

guest-bloggers-ads-olapet.gr

” Guest blogging είναι η διαδικασία στην οποία κάποιος δημιουργεί ένα άρθρο για να το προβάλλει σε ένα άλλο blog ή website. Συνήθως είναι μια διμερής διαδικασία καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις γίνεται ανταλλαγή αρθρογραφίας μεταξύ 2 bloggers.”

 

Τι κερδίζεις με το Guest Blogging?

Προβολή γνώσης: Το guest blogging είναι μια καλή ευκαιρία για να προβάλεις την εξειδίκευσή σου και να μοιραστείς τις γνώσεις σου με το κοινό μιας άλλης ιστοσελίδας ή blog.
Αύξηση επισκεψιμότητας: Το guest blogging αποτελεί έναν απλό και έξυπνο τρόπο για να αυξηθεί η κυκλοφορία και στα 2 συμβαλλόμενα μέρη. Με το να μοιραστείς ένα ενδιαφέρον άρθρο με ένα άλλο κοινό, θα καταφέρεις να οδηγήσεις ένα μέρος αυτού του κοινού στο site σου, για να βρει επιπλέον χρήσιμες πληροφορίες και άρθρα.
Αναγνωρισιμότητα στην αγορά εργασίας: Μέσω του guest blogging θα καταφέρεις να γνωστοποιήσεις το όνομα σου στην αγορά εργασίας και να αναπτύξεις σχέσεις με άλλους bloggers και επαγγελματίες του τομέα που δραστηριοποιείσαι.

Πριν ξεκινήσεις τα πρώτα σου βήματα στο guest blogging, δες ποιοι μπορεί να είναι οι πιθανότεροι σου στόχοι:

  1. Να προβάλεις το site σου σε ένα νέο κοινό.
  2. Να καθιερωθείς ως εξειδικευμένος επαγγελματίας σε μια αγορά εργασίας.
  3. Να αναπτύξεις σχέσεις με άλλους bloggers στον τομέα σου.

 

Δώσε βάση στο ποιοτικό Guest Blogging

Θεώρησε το guest blogging ως μια ανταλλαγή ποιοτικών πληροφοριών, και όχι ως διαφήμιση. Ο στόχος του guest post είναι να δώσει στον αναγνώστη πολύτιμες πληροφορίες και να καλύψει πιθανά κενά που έχει για ένα θέμα, και όχι για να διαφημίσεις ευθέως τον εαυτό σου. Αν το θέμα για το οποίο πρόκειται να αρθρογραφήσεις, είναι σχετικό με μια υπηρεσία που προσφέρεις, τότε είσαι ελεύθερος να προβάλεις την παροχή της υπηρεσίας αυτής στο post σου, με στόχο την πώληση. Ωστόσο, υπάρχει μια τεράστια διαφορά μεταξύ του να πουλάς, και του να προσφέρεις μια λύση σε ένα πρόβλημα ενός αναγνώστη.

 

Ισχύς εν τη ενώσει

Η λέξη «ανταγωνισμός» δεν έχει θέση στο guest blogging, και αυτό γιατί οι 2 πλευρές δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό για να παρέχουν ποιοτικό και μοναδικό περιεχόμενο για τους αναγνώστες. Αυτό είναι που κάνει το guest blogging ξεχωριστό.

 

Αν θέλετε να εξερευνήσουμε τις προοπτικές μιας καινούριας συνεργασίας μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στο etsitsikli@olapet.gr για να σας στείλω περισσότερες πληροφορίες αλλά και να συνθέσουμε μαζί ένα ειδικό πακέτο για την επιχείρησή σας.

Like us on Facebook: Olapet.gr
Επισκευτείτε τη σελίδα μας: www.olapet.gr

Πηγή: Grow Digital