Διαφήμιση με Advertorials και Δελτία τύπου

advertorial-cover-photo-olapet.gr

Είναι ένας από τους πιο σύγχρονους και αποτελεσματικούς τρόπους διαφήμισης. Συχνά οι αναγνώστες τα συσχετίζουν με τα editorials με τα advertorials και τα Δελτία τύπου.

Advertorials

Τα advertorials είναι άρθρα χρήσιμα στους αναγνώστες, που «αναμειγνύονται» με το περιεχόμενο -συνήθως των media site- και «διακριτικά» προβάλλουν μια εταιρία ή το προϊόν της. Τα άρθρα αυτά είναι προϊόν copywriting επαγγελματιών που ασχολούνται με τη σύνταξη κειμένων διαφήμισης/πώλησης, και παρουσιάζονται με τη μορφή έρευνας, συνέντευξης, είδησης, παρουσίασης κ.λπ. Πρόκειται για έναν αρκετά έξυπνο και επιτυχημένο τρόπο διαφήμισης αφού καταφέρνει να προσεγγίζει τους εν δυνάμει πελάτες με έμμεσο υποσυνείδητο τρόπο.

Editorials

Τα editorials είναι άρθρα που γράφονται από τον editor του μέσου και εκφράζουν μια άποψη. Δεν έχουν διαφημιστική ή προωθητική διάθεση και σκοπό. Αντίθετα αντιπροσωπεύουν την άποψη της εφημερίδας, του περιοδικού ή του online φορέα. Λόγω του ότι εκφράζουν υποκειμενική άποψη, είναι συνήθως γραμμένα σε απλή και συναισθηματική γλώσσα.

Δελτίο Τύπου

Τα δελτία τύπου δελτία τύπου είναι ειδήσεις γραμμένες από τις επιχειρήσεις. Για παράδειγμα, όταν οι επιχειρήσεις εγκαινιάζουν νέα γραφεία, ροσλαμβάνουν κάποιον νέο υψηλό και συμαντικό στέλεχος, όταν λάμβάνουν μέρος σε εκδηλώσεις ή λανσάρουν νέα προϊόντα ή υπηρεσίες, όταν οργανώνουν μια πολύ σημαντική εκδήλωση/festival η παίρνουν ένα πολύ σημαντικό βραβείο/διάκριση. Είναι γραμμένα σε επίσημη γραφή και συνήθως περιορίζονται σε πέντε βασικά σημεία: ποιος, τι, πότε, πού και γιατί.

Advertorials και Δελτία τύπου κρατούν τις επιχειρήσεις σε επαφή με το κοινό και την προώθηση της επιχείρησης έμμεσα. Είναι ιδιάιτερα αποτελεσματικά μέσα αρκεί να γραφτούν σωστά, από κάποιον ειδικό και να τοποθετηθούν στα σωστά sites, περιοδικά και εφημερίδες.

Αν θέλετε να εξερευνήσουμε τις προοπτικές μιας καινούριας συνεργασίας μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στο etsitsikli@olapet.gr για να σας στείλω περισσότερες πληροφορίες αλλά και να συνθέσουμε μαζί ένα ειδικό πακέτο για την επιχείρησή σας.

Like us on Facebook: Olapet.gr
Επισκευτείτε τη σελίδα μας: www.olapet.gr