Ο “Ιδιαίτερος” ΑΤΚΑ κάνει έκκληση για βοήθεια…

από Αθηνά & Αναστασία - 2 May 2017

banner-dog-765x100

Ο “Ιδιαίτερος” ΑΤΚΑ… έχει το όνομα που δίνουν οι Εσκιμώοι στα μωρά τους και σημαίνει Guardian Spirit/το Πνεύμα του Φύλακα Άγγελου..

Λίγα λόγια για τη ζωή του..

για να θυμηθούν οι παλαιότεροι φίλοι του και να ενημερωθούν οι καινούργιοι… Ο ΑΤΚΑ, ως κουτάβι, προφανώς και «αγοράστηκε» από κάποια οικογένεια. Κούκλος και καθαρόαιμος. Στη πορεία όμως, άρχισε να έχει επιληπτικές κρίσεις. Με συνοπτικές διαδικασίες, βρέθηκε στους αφιλόξενους δρόμους της Σαλαμίνας. Κινητοποιήθηκαν αρκετοί φιλόζωοι αλλά λόγω της ιδιαιτερότητάς του η ανάληψη ευθύνης από κάποιον ήταν δύσκολη, και, οι όποιες προσπάθειες για φιλοξενία/υιοθεσία απέβησαν άκαρπες. Το φιλοζωικό σωματείο «Αγία Βαρβάρα» ανέλαβε να του βρει φιλοξενία/υιοθεσία και να του γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις. Ο ΑΤΚΑ φιλοξενήθηκε από περίπου 20 οικογένειες. Έχει έντονο το άγχος του αποχωρισμού, όταν ο άνθρωπος που τον φροντίζει απομακρύνεται για αρκετή ώρα.. (πιστεύουμε ότι αυτό θα το αντιμετωπίσουμε με εκπαίδευση, όταν έρθει η στιγμή να πάει στο παντοτινό του σπιτάκι). Τελικά, και μετά από όλες αυτές τις «περιπλανήσεις», παρέμεινε για περίπου 2 χρόνια σε μια οικογένεια. Έζησε όμορφα και γνώρισε αγάπη και φροντίδα. Δυστυχώς όμως, κάποια στιγμή, ο ΑΤΚΑ έπρεπε να φύγει και από εκεί. Φιλοξενείται τους τρεις τελευταίους μήνες σε πανσιόν με αμοιβή. Ο άνθρωπος, ο οποίος τον φροντίζει, έχει τις γνώσεις και την υπομονή που χρειάζονται τα επιληπτικά σκυλάκια.

Οι ιατρικές εξετάσεις..

Του έγιναν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις και το πόρισμα είναι ιδιοπαθής επιληψία. Κατά τα άλλα, είναι υγιέστατος, ζωηρότατος και περίπου 3 χρόνων. Ο πρώτος μήνας ήταν πολύ δύσκολος. Οι κρίσεις του, λόγω της αλλαγής περιβάλλοντος και ανθρώπων που είχε αγαπήσει, πολλές. Στη συνέχεια, με διαφορετικό συνδυασμό φαρμάκων και με πολλή αγάπη, η κατάστασή του έχει σταθεροποιηθεί. Σκοπός είναι να μειωθούν οι κρίσεις στο ελάχιστο δυνατόν, για να μην ταλαιπωρείται.

Η κινητοποίηση και η δράσεις για την “σωτηρία” του ΑΤΚΑ

Φίλοι μας, η περίπτωση του ΑΤΚΑ είναι αρκετά απαιτητική. Χωρίς τη δική σας στήριξη, οικονομική και ηθική, είναι αδύνατον να συνεχίσουμε να του προσφέρουμε τα απαραίτητα. Δημιουργήσαμε σελίδα για να ενημερώνονται όλοι οι φίλοι του και να αναρτώνται τα ονόματα εκείνων που του προσφέρουν το οτιδήποτε. Χρήματα, τροφή, φάρμακα, βιταμίνες, αμπούλες, κονσέρβες.. Αναφέρονται αναλυτικά όλες οι ανάγκες του. ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ, εάν κάποιος το επιθυμεί, μπορεί να τον φιλοξενήσει ή και να τον υιοθετήσει. Σε κάθε περίπτωση όμως, θα πρέπει ο άνθρωπος που θα αποφασίσει να τον φιλοξενήσει ή να τον υιοθετήσει, να προσμετρήσει όλες τις παραμέτρους της μέχρι τώρα ταλαιπωρίας του. Είναι ένα πλάσμα με έντονη «προσωπικότητα» και οι συνεχείς αλλαγές χώρου διαβίωσης είναι ανασταλτικός και «ψυχοφθόρος» παράγοντας για την πορεία του. Επίσης, όποιος επιθυμεί μπορεί να του κάνει και εικονική υιοθεσία.

Στοιχεία επικοινωνίας:

Επικοινωνία: Αθηνά 6986706477 – 6976230701 Αναστασία 6979255138 με sms, inbox ή και με το προφιλ Αναστασία Σιδεράτου

**** Σας ευχαριστούμε πολύ… Η συμπαράσταση και βοήθεια σας μας δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε..

Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://goo.gl/0RHPtu

Διαβάστε επίσης: Αληθινές ιστορίες αδέσποτων σκύλωνΗλικία -
Ράτσα -
Μέγεθος Μεσσαίο
Κιλά 0
Φύλο Αρσενικό
Φιλικό Ναι
Βρέθηκε
Χτηπημένο Ναι
Στοιχεία επικοινωνίας
Όνομα Αθηνά & Αναστασία
Τηλέφωνο Αθηνά 6986706477 – 6976230701 & Αναστασία 6979255138
Email Info@olapet.gr
Facebook Δείτε το προφίλ
Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

banners-pet-diy-100x600-olapet.gr
banner-adoption-100x600-deksi-banner-olapet.gr