Χειροποίητο spray με αιθέρια έλαια για την καταπολέμηση του άγχους στους σκύλους | DIY

banner-dog-765x100

άγχος-στους-σκύλους-Olapet.gr

” Καταπολέμηση Άγχους με Αιθέρια Έλαια “

Συμβαίνει συχνά τα σκυλάκια μας να έχουν άγχος, στρες ή ανησυχία. Αυτό μπορεί να συμβεί σε κάποια ενδεχόμενη αλλαγή περιβάλλοντος, όταν για παράδειγμα πηγαίνουμε διακοπές ή ακόμη και στις πρώτες μέρες στο νέο του σπιτάκι, όταν έχουμε υιοθετήσει ή αγοράσει ένα σκυλάκι (ανεξαρτήτου ηλικίας ή ράτσας). Μια άλλη περίπτωση που μπορεί να συμβεί είναι, όταν φεύγουμε από το σπίτι για δουλειά και μένει μόνο του ή αν το σκυλάκι μας έχει δυσάρεστα βιώματα από την ζωή του πριν βρεθεί στην όμορφη αγκαλίτσα μας.

Για να μην ταλαιπωρείστε άλλο (κι αυτό κι εσείς) ψάξαμε και  βρήκαμε μια υπέροχη συνταγή με αιθέρια έλαια, για την παραγωγή ενός spray που θα λατρέψει ο σκυλάκος σας. Χαλαρώστε μαζί του και απολαύστε την διαδικασία!

Υλικά που θα χρειαστούμε

 • Ένα μπουκαλάκι με σπρέι 250ml
 • 6 σταγόνες από αιθέριο έλαιο λεβάντας
 • 4 σταγόνες από αιθέριο έλαιο άγριου πορτοκαλιού
 • 4 σταγόνες από αιθέριο έλαιο μέντας
 • 2 σταγόνες από αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου
 • Απιονισμένο νερό
 • Ένα αυτοκόλλητο/ ή μια ετικέτα που θα περιγράφει τη χρήση του προϊόντος

Διαβάστε επίσης: Απλή σπιτική οδοντόκρεμα για σκύλους | Χειροποίητες δημιουργίες (DIY)

banner-dog-765x100

Προσθέτουμε όλα τα αιθέρια έλαια στη φιάλη ψεκασμού των 250ml και γεμίζουμε το υπόλοιπο μπουκάλι με απιονισμένο νερό. Το απιονισμένο  νερό είναι χρήσιμο καθώς βοηθά στην επέκταση της διάρκειας ζωής των DIY κατασκευών μας! Η συνταγή που δίνουμε είναι πολύ αραιωμένη, προκειμένου να είναι κατάλληλη τόσο για μεγαλόσωμες όσο και για μικρόσωμες ράτσες.

DIY-Handmade-spray-κατά-του-άγχους-για-σκύλους

Τι πρέπει να προσέξουμε και πρακτικές συμβουλές

Ανακινούμε καλά πριν από κάθε χρήση και αποφεύγουμε τις ευαίσθητες περιοχές των ματιών, μύτης, των αφτιών και του προσώπου γενικότερα καθώς και της ευαίσθητης περιοχής των γεννητικών οργάνων.

Μια καλή πρακτική είναι να ρίξετε μια ποσότητα στα χέρια σας και έπειτα να την περάσετε στο τρίχωμα του χαϊδεύοντας το. Επίσης, ένα καλό σημείο για να εφαρμόσετε το μείγμα που φτιάξαμε είναι οι πατούσες του. Για να είμαστε σίγουροι ότι ο σκυλάκος θα το αγαπήσει, πριν το εφαρμόσουμε στο τρίχωμα του μπορούμε να ψεκάσουμε λίγο στις παλάμες και να τον αφήσουμε να το μυρίσει.

Προτείνεται η χρήση αιθέριων ελαίων καλής ποιότητας προκειμένου να διασφαλίσουμε την υγεία του κατοικίδιου μας. Συνιστάτε να εφαρμόζεται πριν τον ύπνο, πριν βάλουμε το σκυλάκι μας στο crate, πριν βγούμε βόλτα με το αυτοκίνητο και σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση πιστεύουμε ότι το σκυλάκι μας θα είναι ανήσυχο. Δεν ξεχνάμε να βάλουμε ένα αυτοκόλλητο ή μια ετικέτα στο μπουκαλάκι στην οποία θα περιγράφουμε την χρήση του προϊόντος προκειμένου να αποφευχθούν ατυχήματα με λάθος ψεκασμούς.

ΠΡΟΣΟΧΗ!! Είναι πολύ σημαντικό, πριν να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε έλαιο να επικοινωνήσετε με τον κτηνίατρο σας και να πάρετε τις απαραίτητες συμβουλές αλλά και την σωστή καθοδήγηση.

Διαβάστε επίσης: Λάδι καρύδας : Ένα θεραπευτικό έλαιο για τον σκύλο σας (Coconut Oil)

spray-με-αιθέρια-έλαια-για-την-καταπολέμηση-άγχους-στους-σκύλους-Olapet.gr

Αιθέρια έλαια και θεραπεία σκύλου

Τα αιθέρια έλαια παρασκευάζονται από πολύ συμπυκνωμένες φυτικές ουσίες. Η προκαταρκτική έρευνα δείχνει ότι αυτά τα ισχυρά έλαια μπορεί να έχουν κάποια οφέλη για την υγεία τόσο των σκύλων όσο και των ανθρώπων. Γι` αυτό το λόγο, πολλοί κτηνίατροι τα ενσωματώνουν στις πρακτικές τους. Αν και δεν υπάρχει ακόμη μεγάλο αριθμό επιστημονικών στοιχείων σχετικά με το κατά πόσον τα αιθέρια έλαια είναι αποτελεσματικά στη θεραπεία ορισμένων ασθενειών σε σκύλους, πολλοί ιδιοκτήτες είναι πρόθυμοι να τα δοκιμάσουν. Ενδεικτικά αναφέρουμε ένα φάσμα παθήσεων στις οποίες μπορεί να βοηθήσουν, από άγχος και δερματικά προβλήματα στην πρόληψη ψύλλων και κροτώνων.


Πηγές

 1. Εssentials guru
 2. American Kennel Club
 3. Φωτογραφία εξωφύλλου: CBC
 4. Λοιπές φωτογραφίες: Urban Animal Veterinary
Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

banners-pet-diy-100x600-olapet.gr
banner-adoption-100x600-deksi-banner-olapet.gr