Αντιμετωπίζουμε τα κατοικίδια μας ισότιμα με τα παιδιά μας μέσα την οικογένεια;

banner-dog-765x100

 

antimetopizoun-oi-idioktites-isotima-ta-katoikidia-me-ta-paidia-tous-olapet.gr

Σε μια καινούργια online έρευνα του Velton με δείγμα 1000 ανθρώπων φαίνεται ότι τα κατοικίδια σκυλιά πλέον αντιμετωπίζονται ισότιμα με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας. Το 60% πιστεύει ότι τα σκυλιά στις δικές τους οικογένειες είναι πιο σημαντικά απ’ ότι ήταν στις οικογένειες των γονιών τους, δηλαδή  όταν οι ίδιοι ήταν μικροί. Είναι πλέον εκπληκτικό ότι το 54% των ανθρώπων του δείγματος θεωρεί τον εαυτό τους ως “γονέας κατοικίδιων” παρά ως “κάτοχος κατοικίδιου”.

Τα κυρίως ευρύματα της έρευνας..

Το κυρίως εύρημα της έρευνας είναι ότι οι οικογένειες εξισώνουν τα κατοικίδια τους με τα παιδιά τους. Το 58% αυτοαποκαλούνται αναφερόμενοι στα σκυλιά τους ως “μπαμπάδες” ή “μαμάδες”, ενώ το 35% αποκαλούν τα κατοικίδια τους “γιέ μου” ή “κόρη μου”

antimetopizoun-oi-idioktites-isotima-ta-katoikidia-me-ta-paidia-tous-olapet.gr-02

Διαβάστε επίσης: Από τα κατοικίδια μας.. στα πιάτα μας: Η ψυχολογία του να καταναλώνεις κρέας

Για το «77% των κατόχων κατοικίδιων τα θέματα των σκυλιών τους μονοπωλούν τις καθημερινές τους συζητήσεις. Μες το σπίτι τα κατοικίδια απολαμβάνουν προνόμια όπως την δική τους καρέκλα, καναπέ κρεβάτι αλλά και υποβάλλονται σε υποχρεώσεις όπως πειθαρχεία ακριβώς όπως τα παιδιά της οικογένειας.

banner-dog-765x100

Το 61% των γονέων κατοικίδιων γνωρίζουν ή γιορτάζουν τα γενέθλια των σκύλων τους αγοράζοντας μάλιστα κάποιο δώρο και τρώγοντας μαζί το κυρίως γεύμα της περίστασης.

Το 23% των γονέων κατοικίδιων «συντηρεί» album με φωτογραφίες των σκυλιών και το 71% παραδέχεται ότι έχει τουλάχιστον φωτογραφία του κατοικίδιου.

Οι λόγοι της αλλαγής της συμπεριφοράς της οικογένειας προς τα σκυλιά και η υιοθέτηση της αντιμετώπισης ως “κανονικά” παιδιά σύμφωνα με την έρευνα είναι ότι πλέον πολλά ζευγάρια δεν κάνουν παιδιά καθώς και επίσης το ότι τα παιδιά σε νεαρές ηλικίες φεύγουν από το σπίτι για σπουδές ή απλά για να ξεκινήσουν τη δική τους ζωή. Σ’ αυτές τις περιπέτειες τα σκυλιά εξυπηρετούν στη κάλυψη αυτής της ανάγκης των γονέων.

antimetopizoun-oi-idioktites-isotima-ta-katoikidia-me-ta-paidia-tous-olapet.gr-01

Διαβάστε επίσης: Γιατί οι άνθρωποι στρέφονται στα κατοικίδια τις γιορτές και τι πρέπει να προσέξουμε!

Share

Comments

  1. Μήτσος : March 19, 2017 at 2:36 am

    Απλά το έχει χάσει ο κοσμάκης και αυτό είναι όλο. Τι τσιπαρισματα, τι στειρωσεις, μόνο ισοτιμα μέλη δεν είναι, άσε που αυτό το παραμύθι “κατοικίδια” πρέπει να κοπεί κάποια στιγμή. Για τις γάτες είναι απλό, μέσα σε ένα σπίτι θα κατουρισουν το σύμπαν αν τους τα κόψεις, ενώ μόνο πολύ μικρές ράτσες σκύλων θα μπορούσαν να αντέξουν με μια φορά βόλτα την ημέρα.
    Αφήστε τα στην ησυχία τους και αν θέλετε παρέα παλεψτε για ανθρώπινη αποδοχή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

banners-pet-diy-100x600-olapet.gr
banner-adoption-100x600-deksi-banner-olapet.gr