Αριστόγατες: Οι γάτες Περσίας σε περιπέτειες

banner-dog-765x100

Ούτε η ίδια η Μαντάμ Αδελαΐς Μπονφαμίλ δε θα μπορούσε να φανταστεί πόσους μπελάδες και τι κινδύνους θα γεννούσε η ετοιμασία της διαθήκης της. Κι αυτό γιατί η περιουσία της γράφτηκε πρώτα στην αγαπημένη της γάτα Λαίδη και στα τρία της γατάκια και έπειτα στον μπάτλερ της, τον Έντγκαρ. Ο τελευταίος δε θα δει τη συγκεκριμένη πράξη με καλό μάτι και βάζει στόχο να βγάλει τις γάτες από τη μέση για να καρπωθεί την τεράστια περιουσία που θα του αλλάξει τη ζωή. Έτσι, αφού πρώτα τις υπνωτίζει, τις πηγαίνει στην εξοχή, κηρύσσοντας την έναρξη μίας τεράστιας περιπέτειας που απόλαυσαν μικροί και μεγάλοι.

Λαίδη Vs Εντγκαρ

Η Λαίδη θα ξεκινήσει τη δική της «αντεπίθεση» και με σύμμαχο έναν αλητόγατο, τον Θέμο τον Μάγκα θα κατορθώσει να βρεθεί με τα τρία της γατάκια ξανά στο σπίτι και ύστερα από απίστευτα σκηνικά να στείλει τελικά τον Έντγκαρ στο μακρινό Τιμπουκτού, γράφοντας το Happy End σε μία ταινία που έχει καταφέρει για δεκαετίες να εξυψώσει τις γάτες στη συνείδηση των ζωόφιλων. Ρεύμα που δημιουργήθηκε από την πρώτη της προβολή στις αίθουσες, στις 11 Δεκεμβρίου του 1970. Η ταινία, μάλιστα, ήταν και το τελευταίο σπουδαίο πρότζεκτ του ίδιου του Ουώλτ Ντίσνεϊ, προτού πεθάνει, ενώ ύστερα από αρκετά χρόνια επανακυκλοφόρησε σε διάφορες εκδοχές, τις δεκαετίες του 1980 και 1990.

Διαβάστε επίσης: 5 πράγματα που δεν γνωρίσω για τις γάτες Vol και 5 πράγματα που δεν γνωρίσω για τις γάτες VolI

aristogates-family-olapet.gr
aristogates-movie-olapet.gr

Η Λαίδη θα κατορθώσει να βρεθεί με τα τρία της γατάκια ξανά στο σπίτι γράφοντας το Happy End σε μία ταινία που έχει καταφέρει για δεκαετίες να εξυψώσει τις γάτες στη συνείδηση των ζωόφιλων.

Συνεργασία και ομαδικότητα

Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της ταινίας είναι η προβολή της συνεργασίας και της ομαδικότητας για την επίτευξη ενός σκοπού. Κάτω από δυσχερείς συνθήκες και πολύ μακριά από το σπίτι τους, οι «Αριστόγατες» θα δεχτούν τη βοήθεια πολλών ζώων για να καταφέρουν να επανέλθουν στην οικογενειακή εστία, ενώ κι εκεί η ομαδικότητα θα είναι αυτή που θα στείλει τελικά στο Τιμπουκτού τον μισητό Έντγκαρ.

banner-dog-765x100
aristogates-baby-olapet.gr

Μπορούν γάτες και ποντίκια να είναι συμμαχοι;

Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί ότι ένας σημαντικός σύμμαχος των γατών είναι ποντικός, η παρέμβαση του οποίου αποδεικνύεται σωτήρια για την αίσια έκβαση της υπόθεσης. Κάτι που ανατρέπει την στερεοτυπική απεικόνιση που θέλει γάτες και ποντίκια να έχουν μία γενετήσια κόντρα επιβίωσης. Στα μάτια των μικρών παιδιών γάτες, άλογα, ποντίκια και άλλα ζώα γίνονται μία ομάδα για το κοινό καλό, περνώντας σημαντικά και ριζοσπαστικά μηνύματα.

αριστογατες-ταινάι-παιδια-olapet.gr
kittens-aristogates-disney-olapet.gr

Έρευνες έχουν δείξει ότι τα κατοικίδια είναι οι πιο πιστοί φίλοι του ανθρώπου και δεν τον εγκαταλείπουν ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες

Η αφοσίωση των ζώων στον άνθρωπο

Ένα ακόμα αξιόλογο χαρακτηριστικό της ταινίας είναι η προβολή της αφοσίωσης των ζώων στον άνθρωπο. Έρευνες έχουν δείξει ότι τα κατοικίδια είναι οι πιο πιστοί φίλοι του ανθρώπου και δεν τον εγκαταλείπουν ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες. Και στις «Αριστόγατες», η Λαίδη δείχνει αφοσίωση στη Μαντάμ Μπονφαμίλ και αρνείται την πρόταση γάμου του Θέμου, προτάσσοντας την ανάγκη να επιστρέψει και να προστατέψει το αφεντικό της από τα πανούργα σχέδια του Έντγκαρ. Κάτι που κατορθώνει, βλέποντας τη Μπονφαμίλ να την ανταμείβει, ιδρύοντας ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα για όλες τις αδέσποτες γάτες του Παρισιού!

aristogates-disney-olapet.gr
aristocats-gates-olapet.gr

Ήξερες ότι;

Οι «Αριστόγατες» ανήκουν πιθανότατα στις περίφημες γάτες Περσίας, οι οποίες εξαιτίας του… αριστοκρατικού χαρακτήρα τους προτιμούν τα χάδια και την περιποίηση εντός της οικογενειακής εστίας, από τις εξορμήσεις και τις περιπέτειες. Την ίδια στιγμή, οι αποχρώσεις των χρωμάτων που μπορεί να συναντήσει κανείς σε μία Περσική γάτα φτάνουν τις 180!

Διαβάστε επίσης: Σιλβέστερ και Τουϊτι: Μπορούν άραγε μια γάτα και ένας πουλί να είναι συγκάτοικοι;

Share

Comments

  1. Thanks, great article.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

banners-pet-diy-100x600-olapet.gr
banner-adoption-100x600-deksi-banner-olapet.gr