Γράμμα ενός σκύλου: “Αγαπητέ Άι – Βασίλη…”

banner-dog-765x100

Αγαπητέ Άι – Βασίλη!

Σου γράφω αυτό το γράμμα, καθώς από ότι έχω καταλάβει από την προσμονή μικρών και μεγάλων μάλλον πλησιάζει εκείνη η μέρα που κατεβαίνεις το βράδυ, κρυφά, από το τζάκι και αφήνεις σε όλους από ένα δώρο.

Αρχικά να σου πω ότι εγώ σε καταλαβαίνω όταν έρχεσαι! Πέρσι, ειδικά, άκουσα τον περίεργο ήχο κοντά στο δέντρο τα ξημερώματα και έτρεξα να δω ποιος είναι (γιατί είμαι και ζόρικο σκυλί άμα θέλω και τα βάζω ακόμα και με υποψήφιους ληστές). Όταν κατάλαβα ότι είσαι εσύ, γούρλωσα τα μάτια και γαύγισα χαμηλόφωνα. Το κατάλαβες, γιατί γύρισες και με χάιδεψες δύο φορές. Δεν ξέρω αν το θυμάσαι, αλλά εμένα αυτό το χάδι με συντρόφευε ολόκληρη τη χρονιά. Άσε που ήσουν φτυστός το αφεντικό μου, που αν δεν φορούσες τη στολή θα πίστευα ότι ήταν αυτός που έβαζε τα δώρα για τα παιδιά.

santa-claus-christmas-pet-olapet.gr-2
christmas-pet-olapet.gr-5

έφερες στον Κωστή το πρώτο του κινητό και αυτός κόλλησε σε μία οθόνη, παραμελώντας όχι μόνο τις βόλτες και τα παιχνίδια μας, αλλά και την ίδια μου την ύπαρξη, αδιαφορώντας το αν ζω ή πέθανα

Διαβάστε επίσης: Η Χριστουγεννιάτικη περιπέτεια του Μπετόβεν 

banner-dog-765x100

πέρσι...

Πέρσι, Άγιε μου ήσουν ιδιαίτερα καλός μαζί μου, γιατί πέρα από τα χάδια μου έφερες και ένα μικρό κόκκινο κουτί. Γαύγισα έντονα για να δω τι έχει μέσα, μέχρι που ο μικρός γιος της οικογένειας το ξετύλιξε και μου ανακοίνωσε μεγαλόφωνα ότι μόλις απέκτησα ένα καινούριο λαστιχένιο κόκκαλο για να παίζω. Δεν λέω Άγιε μου πρακτικό το δώρο σου, αλλά κάθε φορά που πεινάω ορμάω στο κόκκαλο για να χορτάσω και πάντα απογοητεύομαι.

φέτος...

Φέτος, όμως, Άγιε μου, θέλω να σου ζητήσω μία μεγάλη χάρη. Τώρα φυσικά εσύ θα αρχίσεις να ψάχνεις αν ήμουν καλό σκυλί όλη τη χρονιά και αξίζει να ακούσεις τη χάρη. Ε, λοιπόν, ήμουν! Γαύγισα ελάχιστες φορές, μείωσα σημαντικά τις ζημιές μέσα στο σπίτι (αν εξαιρέσεις ένα βάζο όπου η ευθύνη θεωρώ ότι βαραίνει περισσότερο την ιδιοκτήτριά μου), βοήθησα το νέο κουτάβι να προσαρμοστεί στην οικογένεια (σχεδόν το έχω υιοθετήσει σαν μικρό μου αδερφάκι), ενώ άλλαξα και τις διατροφικές μου συνήθειες, σταματώντας να τρώω γλυκά (αυτό σε άλλη χώρα θα παρασημοφορούνταν!).

christmas-pet-olapet.gr-1
santa-claus-christmas-pet-olapet.gr-2

Δεν ξέρω αν το θυμάσαι, αλλά εμένα αυτό το χάδι με συντρόφευε ολόκληρη τη χρονιά. Άσε που ήσουν φτυστός το αφεντικό μου, που αν δεν φορούσες τη στολή θα πίστευα ότι ήταν αυτός που έβαζε τα δώρα για τα παιδιά.

Διαβάστε επίσης: Γιατί οι άνθρωποι στρέφονται στα κατοικίδια τις γιορτές και τι πρέπει να προσέξουμε

η χάρη...

Για αυτούς ακριβώς τους λόγους Άγιε Βασίλη θέλω μία σημαντική χάρη. Θέλω να ξεχάσεις να φέρεις ένα δώρο. Ναι καλά διάβασες. Να ξεχάσεις, όχι να φέρεις. Σίγουρα θα προσπαθείς να καταλάβεις τι εννοώ. Προχθές, λοιπόν, κρυφοκοιτάζοντας τη λίστα με τα δώρα που επέλεξαν τα νεότερα μέλη της οικογένειας είδα ότι πέρα από τα συνηθισμένα παιχνίδια και επιτραπέζια, ο μεγαλύτερος γιος ζήτησε ένα καλύτερο κινητό, με μεγαλύτερη κάμερα γιατί αυτό που έχει χάλασε, γέμισε με χώμα! Ε, λοιπόν, αυτό το δώρο θέλω να ξεχάσεις να φέρεις Άγιε μου. Πέρσι, έφερες στον Κωστή το πρώτο του κινητό και αυτός κόλλησε σε μία οθόνη, παραμελώντας όχι μόνο τις βόλτες και τα παιχνίδια μας, αλλά και την ίδια μου την ύπαρξη, αδιαφορώντας το αν ζω ή πέθανα. Μέχρι και λογαριασμό στο Facebook σκέφτηκα να κάνω για να μου δώσει λίγη σημασία.

santa-claus-christmas-pet--olapet.gr
santa-claus-christmas-pet-olapet.gr-3

Και δεν είμαι υπερβολικός Άγιε Βασίλη, του το έχουν επισημάνει και οι γονείς του, οι οποίοι φωνάζουν πως μετάνιωσαν που του πήραν κινητό. Λες κι αυτοί το έφεραν κι όχι εσύ με τους ταράνδους σου. Δεν μπορείς να φανταστείς τι χαρά πήρα όταν χάλασε. Άρχισε και πάλι να με πηγαίνει βόλτες και να παίζουμε ποδόσφαιρο στην αυλή. Τον αφήνω και να με κερδίζει!

Διαβάστε επίσης: Playdate: Το κατοικίδιο σας δεν θα νιώσει ποτέ ξανά μοναξιά

Για αυτό σου λέω Άγιε Βασίλη, φέρε όλα τα υπόλοιπα δώρα, αλλά ξέχασε το κινητό. Θα είναι το μεγαλύτερο δώρο που θα μπορούσες να μου κάνεις. Κι ας μην έχω φέτος ένα κουτί να με περιμένει κάτω από το δέντρο. Μου φτάνει που θα με χαϊδέψεις ξανά. Γιατί εγώ πάλι θα σε καταλάβω!

Καλό βράδυ Άγιε, θα σε περιμένω!

Υ.Γ. Να ξέρεις ότι το γεγονός ότι το πρώτο κινητό βρέθηκε θαμμένο δίπλα από το σπιτάκι μου δεν σημαίνει απαραίτητα ότι φταίω εγώ. 🙂

Διαβάστε επίσης: Οι καλύτερες Χριστουγεννιάτικες διαφημίσεις με ζώα

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

banners-pet-diy-100x600-olapet.gr
banner-adoption-100x600-deksi-banner-olapet.gr