Δε γεννήθηκα για να πεθάνω φυλακισμένος μέσα σε ένα κλουβί!

banner-dog-765x100

σκύλοι-αιχμάλωτοι-στο-τσίρκο-Olapet.gr

Την πρώτη φορά που άνοιξα τα μάτια μου είδα σίδερα. Η μητέρα μου έμοιαζε τόσο χαρούμενη μέσα στη δυστυχία της. Όλα ήταν σκοτεινά αλλά ένιωθα ασφάλεια στην αγκαλιά της μητέρας μου. Μέχρι που μεγάλωσα λίγο. Τότε με πήραν μακριά από τη μητέρα κι τα αδέρφια μου κι άρχισα να γίνομαι χρήσιμος. Με εκπαίδευσαν είπαν. Με έκαναν λιοντάρι. Περνούσα μέσα από φλόγες, έκανα κόλπα κι ήμουν τόσο χαρούμενος . Ο μόνος λόγος για τον οποίο ήμουν χαρούμενος ήταν που δεν με είχαν σκοτώσει ακόμα. Θυμάμαι τόσα ζευγάρια ματιά να με κοιτάνε κι να με θαυμάζουν. Να θαυμάζουν αυτά που έκανα κι εγώ να παρακαλάω για ελευθερία. Όμως δεν αντιδρούσα γιατί ήξερα τι με περίμενε.

Διαβάστε επίσης: Όταν μεγαλώνεις και γερνάς κανείς δεν σε θέλει! | Ιστορίες αναγνωστών

Έτσι συνέχισα τη δουλειά μου για το υπόλοιπο της ζωής μου. Μέχρι που γέρασα κι σταμάτησα να είμαι χρήσιμος. Έτσι δεν ήταν ανάγκη να με ταΐζουν. Δεν έφερνα πλέον χρήματα, άρα δεν υπήρχε λόγος να ζω. Με άφησαν σε ένα άδειο κρύο κλουβί με σίδερα. Μου θύμιζε την μητέρα μου. Που να ήταν αραγε; Τι της έκαναν ; Θα έχω κι εγώ το ίδιο τέλος ; …. Αυτές τις σκέψεις έκανα παίρνοντας τις τελευταίες μου ανάσες. Κι μετά… Ο πόνος τελείωσε. Όλα τελείωσαν. Κι έμεινα μέσα στο κλουβί. Μέχρι που καταλαβαν ότι πέθανα. Με πέταξαν μακριά σαν σκουπίδι. Εγώ έζησα για να υπηρετήσω αυτούς κι αυτοί μια μέρα με πεταξαν σαν σκουπίδι. Δεν γνώρισα ποτέ τι σημαίνει στοργή κι ελευθερία. Γιατί; Δεν είσαστε μόνοι σας σε αυτόν τον πλανήτη. Δεν μπορείτε να ζήσετε χωρίς εμάς.

ελέφαντας-τσίρκο-κλουβί-olapet.gr

Το κείμενο γράφει η Σοφία Σιαβελή.

banner-dog-765x100

Η Σοφία που έχει άποψη και την εκφράζει! Η Σοφία που προσπαθεί για ένα καλύτερο μέλλον για όλες τις τετράποδες ψυχούλες! Μπράβο Σοφία! Σ`ευχαριστούμε για όλα! Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ίδια επικοινωνήστε μαζί της στο προσωπικό της προφίλ Σοφια Σιαβελη .

Αν θέλετε κι εσείς να μοιραστείτε μαζί μας τη δική σας ιστορία με τον/την αγαπημένο/η φιλαράκο/φίλη σας, επικοινωνήστε μαζί μας! Θα χαρούμε να την διαβάσουμε να διδαχθούμε μέσα από τις γνώσεις σας και να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι μέσα από το μεγαλείο της ψυχής σας! Στείλτε μας το κείμενο σας στο info@olapet.gr

Διαβάστε ακόμα:

  1. Τσίρκο: Η αιχμαλωσία των ζώων | Ιστορίες αναγνωστών
  2. Ήμουν ακόμα βρεγμένος… Σου είχα ξεφύγει!
  3. Είναι για τα παιδιά μου ένα κατοικίδιο το τέλειο δώρο;
Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

banners-pet-diy-100x600-olapet.gr
banner-adoption-100x600-deksi-banner-olapet.gr