Οι 6 πιο δημοφιλής μικροσκοπικές ράτσες σκύλων (Μέρος 2ο)

banner-dog-765x100

Δημοφιλής-Μικροσκοπικές-ράτσες-Olapet.gr

Θέλεις να αποκτήσεις ένα σκυλάκι αλλά όνειρο σου είναι να μείνει για πάντα σε pocket size? Δικαιολογημένα, ανήκεις σε αυτούς που λατρεύουν τα μικρόσωμα σκυλάκια. Έχουμε συγκεντρώσει, για σένα, έξι από τις πιο δημοφιλής μικροσκοπικές ράτσες σκύλων που θα σε ξετρελάνουν.  Εάν ζεις σε μικρό ένα διαμέρισμα ή ψάχνεις έναν πιστό φίλο ή έχεις οικογένεια με παιδιά τότε αυτά τα σκυλιά μικρού μεγέθους είναι ανάμεσα στις καταλληλότερες επιλογές.

Δες το πρώτο μέρος εδώ: Οι 6 πιο δημοφιλείς μικροσκοπικές ράτσες σκύλων! (μέρος 1ο)

1. Alaskan Klee Kai

Είσαι από αυτούς που αγαπούν τα huskie (χάσκυ) αλλά προτιμούν τα μικρόσωμα κατοικίδια; Ε τότε ο κατάλληλος μικρόσωμος σκύλος για σένα είναι το Alaskan Klee Kai. Η ράτσα αυτή μοιάζει σαν ένα κουτάβι χάσκυ (siberian huskie). Το βάρος του ξεκινάει από 2.260 γραμμάρια και φτάνει έως 9 κιλά. Αντίστοιχα το ύψος του ξεκινάει από 33 εκατοστά και μπορεί να φτάσει έως τα 43. Ανάλογα με τη μίξη που έχει γίνει, το χρώμα των ματιών τους ποικίλει. Μπορεί να έχουν μπλε, καφέ ή πράσινα μάτια ενώ το τρίχωμα τους μπορεί να είναι συνδυασμός μαύρου και άσπρου, γκρι και άσπρου ή κόκκινου και άσπρου.

Είναι δραστήριο και χρειάζεται σχεδόν καθημερινή εξάσκηση προκειμένου να εκτονώνεται. Είναι έξυπνο και πολύ πιστό στον ιδιοκτήτη του. Κατάλληλο για σπίτι, χάδια και παρέα! Τα Alaskan Klee Kai είναι κατάλληλα για οικογένειες που είναι “αρχάριες” και θέλουν να υιοθετήσουν ή να αγοράσουν για πρώτη φορά ένα σκύλο. Είναι λίγο ντροπαλά στην βόλτα ενώ συνήθως εκδηλώνουν τα συναισθήματα τους με το γάβγισμα. Ωστόσο μην ανησυχήτε, δεν θα σας “πάρει τα αφτιά” καθώς δεν είναι πολύ δυνατό. Λόγω της όχι τόσο κοινωνικής συμπεριφοράς τους συνίσταται να εκπαιδεύονται.

Τα Alaskan Klee Kai είναι αναγνωρισμένα σαν ράτσα από το United Kennel Club και το American Rare Breed Association αλλά όχι από το American Kennel Club. Η πρώτη εμφάνιση τους έγινε το 1970 από μια Αμερικανίδα, την Linda Spurlin και το όνομα του πρώτου Alaskan Klee Kai σκύλου ήταν ‘Curiosity‘. Είναι μια μίξη μεγαλόσωμων σκύλων όπως τα Alaskan Malamutes και τα Siberian Huskies, με άλλα μικρόσωμα όπως το Schipperke. Παρότι στην όψη μοιάζουν πολύ με τα Σιβηρικά Χάσκυ έχουν σημαντικές διαφορές στην προσωπικότητα τους. [1]

Διαβάστε επίσης: Τέσσερις (4) μικρές αλήθειες που δεν γνωρίζεις για τα Γιορκσάιρ

2. English Cocker Spaniel

Τα English Cocker Spaniels είναι πιστά, γλυκά, στοργικά, χαρούμενα και παιχνιδιάρικα σκυλιά. Είναι κατάλληλα για οικογένειες καθώς τα πάνε πολύ καλά με τα παιδιά με άλλα κατοικίδια ζώα και είναι φιλικά και κοινωνικά με τους ξένους. Τα αγγλικά Cocker Spaniels είναι μια ενεργητική και δραστήρια φυλή που χρειάζεται τακτική άσκηση. Μπορεί παρόλα αυτά να ζήσει και σε διαμέρισμα. Δεν αγαπάει να μένει πολύ ώρα μόνο του γι`αυτό αν το αγαπάτε μην το αφήνεται στις αυλές, εκτός από το ότι θα είναι μελαγχολικό, κινδυνεύει να εμφανίσει καταστροφικές συμπεριφορές.

english-cocker-spaniel-μικροσκοπικές-ράτσες-olapet.gr

Το βάρος του μπορεί να είναι από 11.700 γραμμάρια και να φτάνει έως 15 κιλά ανάλογα με το γένος τους, θηλυκό ή αρσενικό. Αντίστοιχα το ύψος του ξεκινάει από 38 εκατοστά και μπορεί να φτάσει έως τα 43.  Κατά προσέγγιση ζούνε 12 – 14 χρόνια. Είναι γνωστό για τα μακριά αυτιά που έχει και τον ιδιαίτερα καλό χαρακτήρα του. Αν και η ιστορία του ξεκινάει με τους ανθρώπους να το προορίζουν για κυνηγετικό σκυλί, δεν είναι κατάλληλο για φύλακας. Το χρώμα του τριχώματος του ποικίλλει σε λευκό με μαύρο, σε καφέ με κόκκινες αποχρώσεις και σε μαύρο, σκούρο καφέ ή σε διάφορες αποχρώσεις του μαύρου. Το τρίχωμα του για να παραμένει λαμπερό συνίσταται η συχνή περιποίηση του.

Διαβάστε επίσης: Παιδί και κατοικίδιο. Να το τολμήσω;

3. Cavalier King Charles Spaniel

Cavalier-King-Charles-Spaniel-Dog-μικροσκοπικές-ράτσες-Olapet.gr

Cavalier-King-Charles-Spaniel-Dog-μικροσκοπικές-ράτσες-Olapet.gr

Cavalier-King-Charles-Spaniel-Dog-μικροσκοπικές-ράτσες-Olapet.gr

Τα Κάβαλιερ Κινγκ Τσαρλς Σπάνιελ έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά με τα English Cocker Spaniel.  Η βασικής τους διαφορά εντοπίζεται στο μέγεθος. Τα Cavalir King Charles Spaniel είναι πολύ μικρότερα και για αυτό εντάσσονται στην κατηγορία των toy breed. Το ύψος τους κυμαίνεται μεταξύ 30 και 33 εκατοστών και το βάρος τους μπορεί να είναι από 5.800 γραμμάρια μέχρι 8 κιλά. Είναι κατάλληλα για οικογένεια με παιδιά καθώς επίσης, λόγω του μεγέθους τους, λειτουργούν πολύ αποτελεσματικά ως therapy dogs. Όπως τα περισσότερα μικρόσωμα σκυλάκια, αν όλα πάνε καλά, θα σας κρατήσουν για αρκετά χρόνια συντροφιά ( 12 – 15 χρόνια).

Εδώ αξίζει να αναφερθεί ότι είναι διάσημα στο ευρύ κοινό καθώς έχουν αγαπηθεί, όχι μόνο από βασιλικές οικογένειες αλλά και από τους πρωταγωνιστές του Sex and the City!!

4. Caniche – Poodle – Κανίς

Τα Κανίς (Caniche-Poodle) είναι αναγνωρισμένα σαν επίσημη ράτσα, από το American Kennel Club, από το 1887. Τα σκυλάκια αυτά ακόμη ψάχνουν τις ρίζες τους καθώς δεν είναι ακόμη επιβεβαιωμένο αν οι προγονοί τους ήταν από τη Γαλλία ή τη Γερμανία. Είναι από τα πιο έξυπνα σκυλιά (κατατάσσεται δεύτερο μετά τα Collie), και μια από τις πιο δραστήριες και κοινωνικές ράτσες. Έχουν διακριθεί σε πολλά σπορ αλλά και σε έχουν πρωταγωνιστήσει σε διάφορα shows. Τα Κανίς έχουν συμμετάσχει σε πολλές μίξεις με διαφορετικές ράτσες και έχουν δημιουργήσει άλλες μικρόσωμες και αγαπητές ράτσες όπως την Miniature Schnauzer, τη Standard Schnauzer και τα σκυλιά τύπου Bichon.

Poodle-caniche-Μικροσκοπικές-ράτσες-olapet.gr

Poodle-caniche-2-Μικροσκοπικές-ράτσες-Olapet.gr

Μπορεί κάποιος να βρει Caniche-Poodle σε διάφορα χρώματα όπως άσπρο, μαύρο, καφέ, μπλε, γκρι, ασημί, κόκκινο και άλλες αποχρώσεις, καθώς και σε 3 μεγέθη, Standard Poodle (το αρχαιότερο μέγεθος), Miniature Poodle, και Toy Poodle. Εκτός από πολύ έξυπνα, είναι και τρομεροί κολυμβητές (κατατάσσεται δεύτερο μετά τα Collie) και εξαιρετικά κυνηγετικά σκυλιά. Το μέγεθος τους σύμφωνα με το American Kennel Club, δεν ξεπερνάει τα 25 εκατοστά για τα toy caniche, κυμαίνεται μεταξύ 25 και 38 εκατοστά για τα Miniature και είναι πάνω από 38 εκατοστά για τα standard caniche. Το βάρος τους ποικίλει ανάλογα με το είδος. Συγκεκριμένα, για τα toy κυμαίνεται μεταξύ 2.700 γραμμάρια και 4 κιλών, για τις μινιατούρες μεταξύ 6.800 γραμμάρια και 7.700, και για τα standard που είναι και τα μεγαλύτερα, κυμαίνεται μεταξύ 20 και 27 κιλών. Το τρίχωμα τους δεν πέφτει πολύ συχνά γι αυτό θεωρούνται υποαλλεργικά.

Είναι πιστά και χαριτωμένα ζώα, ακατάλληλα για φύλακες. Φιλικά με τα παιδιά και ιδανικά για οικογένεια και μικρά διαμερίσματα. Είναι διάσημα λόγω των περίεργων και εκκεντρικών κουρεμάτων που συχνά οι ιδιοκτήτες τους να κάνουν. Τα αξιαγάπητα αυτά πλάσματα δεν αγαπούν τη μοναξιά γι αυτό αποφεύγεται να τα αφήνετε μόνα τους για πολλές ώρες. Α, και να μην ξεχάσω η Elizabeth Taylor είχε, επίσης, ένα Κανίς το οποίο λάτρευε! Δεν το λες και λίγο! 🙂

Διαβάστε επίσης: Οι 10 πιο επικίνδυνες ράτσες σκύλων (video)

5. Pekingese

Το Πεκινουά (γνωστά και ως Pekinese) έχει καταγωγή από την μακρινή Κίνα. Λόγω μεγέθους έχει κερδίσει επάξια τον τίτλο του toy dog. Η όμορφη αυτή ράτσα έχει ύψος που κυμαίνεται από 15 έως 23 εκατοστά ενώ το βάρος τους δεν ξεπερνά τα 6.4 κιλά. Το Πεκινουά προήλθε από την διασταύρωση ρατσών όπως αυτή του Peekapoo (διασταυρωμένο με Poodle) και το Peke-a-tese (διασταυρωμένο με Maltese).

πεκινουα-μικροσκοπικές-ράτσες-olapet.gr

Τα πεκινουά είναι φιλικά με άλλα ζώα και ανθρώπους, ωστόσο είναι σημαντικό να κοινωνικοποιηθούν από μικρή ηλικία για να μπορέσουν να αναπτύξουν τα απαραίτητα social skills. Είναι πολύ πιστά στους ιδιοκτήτες τους και έχουν ιδιαίτερα καλή σχέση με τα παιδιά, γεγονός που τα κάνει κατάλληλα για οικογένειες με παιδιά. Ενώ είναι αρκετά έξυπνα, το εκρηκτικό ταμπεραμέντο τους και αίσθηση της ανεξαρτησίας που τα διακατέχει καθιστά την εκπαίδευση τους χρονοβόρα και με αναγκαίες τις πινελιές καινοτομίας και δημιουργίας σε αυτή. Η ράτσα, λόγω των μικρών ρύγχων τους, δεν έχει ανάγκη την πολύωρη και καθημερινή άσκηση και αυτό την καθιστά κατάλληλη για οικογένειες που δεν αγαπούν την άθληση.

Το λαμπερό τους τρίχωμα απαιτεί καθημερινή περιποίηση, ενασχόληση και συχνές επισκέψεις σε groomers.  Tο χρώμα του τριχώματος τους ποικίλει, ωστόσο τα πιο συχνά είναι το χρυσό και το κόκκινο. Ανεξάρτητα όμως από το χρώμα τους, το εκτεθειμένο δέρμα του ρύγχους, της μύτης, των χειλιών και των στεφάνων των ματιών θα το συναντήσετε πάντα σε μαύρο χρώμα.

6. French Bulldog

Τα Γαλλικά Μπουλντόγκ είναι οι απόγονοι του Αγγλικού Μπουλντόγκ (English toy bulldog) μετά την διασταύρωση του με το γαλλικό Ratter τo 1880. Η ράτσα είναι ιδιαίτερα δημοφιλής σε ολόκληρο τον κόσμο, από την Αμερική και την Ευρώπη έως την Αυστραλία.

Το βάρος τους φτάνει έως 12.700 γραμμάρια σύμφωνα με τις προδιαγραφές του American Kennel Club (AKC). Αν σας συστήσουν ένα French Bulldog με γαλάζια μάτια, σίγουρα θα το ερωτευτείτε. Eίναι σημαντικό όμως να γνωρίζετε ότι τα γαλάζια μάτια σε ράτσα Bulldog δεν έχουν επίσημη αναγνωρισμένη από το AKC. Ανήκει στις κοντή-τριχες ράτσες καθώς επίσης το χρώμα του τριχώματος τους ποικίλει. Τα Γαλλικά Μπουλντόγκ, όπως και πολλά άλλα ζώα συντροφιάς, χρειάζονται στενή επαφή με ανθρώπους γι αυτό, αν μείνουν πολλές ώρες μόνα τους μπορεί να τους προκληθεί άγχος και να οδηγηθούν σε συμπεριφορές που μάλλον δεν θα σας αρέσουν, όπως η ολοκληρωτική διάλυση του σπιτιού! Αν λοιπόν, προσπαθείτε να κλείσετε εκείνο το πολυ-ήμερο ταξιδάκι στην Καραϊβική ίσως είναι καλύτερα να το αναβάλετε αν δεν έχετε βρει που θα αφήσετε τον αγαπημένο σας τετράποδο φίλο!

Διαβάστε επίσης: Πέντε (5) μικρές αλήθειες που δεν γνωρίζεις για τα Μαλτέζ 

Γαλλικό-Μπουλντογκ-μικροσκοπικές-ράτσες-Olapet.gr

french-bulldog-μικροσκοπικές-ράτσες-Olapet.gr

Η ράτσα είναι κατάλληλη για διαμέρισμα τόσο λόγω μεγέθους όσο και λόγω του ότι δεν γαβγίζουν πολύ (στόμα έχουν και φωνή δεν έχουν που λέει και ο λαός)! Τα Γαλλικά Μπουλντόγκ χαρακτηρίζονται από την αγάπη και τη στοργή τους προς την οικογένεια τους καθώς επίσης και την καλή σχέση που αναπτύσσουν τόσο με ανθρώπους όσο και με τα υπόλοιπα κατοικίδια. Πολύ σημαντικό, επίσης, είναι ότι έχουν πολύ καλό προσανατολισμό κάτι που θα σας εξυπηρετήσει πολύ σε περίπτωση που ξεχάσετε το κινητό σας και δεν έχετε GPS!

Το καλύτερο σας το αφήσαμε για το τέλος! Αν είστε φαν της Madonna και της Lady Gaga θα τα λατρέψετε ακόμη περισσότερο! Οι δύο κυρίες της παγκόσμιας μουσικής κοινότητας, είναι κάποιες από τους πολλούς διάσημους που συζούσαν με ένα Γαλλικό Μπουλντόγκ! Εσείς ακόμη ψάχνετε  λόγους για να το βάλετε στην οικογένεια σας;

Διαβάστε επίσης: Ποιες ιδιότητες των σκύλων δε γνωρίζεις;


Πηγή:
  1. Little Paws Training
  2. Wikipidia
Φωτογραφίες:
Εξωφύλλου: Φωτογραφία από Katrin B. από το Pixabay
4η – 5η – 6η: Dog Time
7η – 8η: Dog Time
9η: Φωτογραφία από RitaE από το Pixabay
10η: Φωτογραφία από athree23 από το Pixabay
11η: Φωτογραφία από Kossi007 από το Pixabay
Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

banners-pet-diy-100x600-olapet.gr
banner-adoption-100x600-deksi-banner-olapet.gr