Είναι για τα παιδιά μου ένα κατοικίδιο το τέλειο δώρο;

banner-dog-765x100

Κάποιοι θα πουν χωρίς δεύτερη σκέψη ναι. Άλλοι θα διαφωνήσουν. Εγώ πάλι δεν ανήκω σε καμιά από τις δύο κατηγορίες. Πιστεύω πως είναι μια πολύ μεγάλη απόφαση η υιοθεσία ενός ζώου και σίγουρα απαιτείται σκέψη πρωτού παρθεί μια τέτοια απόφαση. Κυρίως τα παιδιά συνεπαίρνονται από το πνεύμα των χριστουγέννων κι δεν διστάζουν να ζητήσουν ένα ζώο για τα χριστούγεννα. Έτσι τίθεται το δίλλημα για το αν όντως είναι το κατάλληλο δώρο.

Τι πρέπει να σκεφτούν οι γονείς πριν πάρουν την απόφαση;

Αρχικά πρέπει να δουν αν είναι οι ίδιοι έτοιμοι για ένα νέο μέλος στην οικογένεια. Τα ζώα δεν είναι παιχνίδια. Οι γιορτές περνάνε όμως το κατοικίδιο μένει και δεν παύει να έχει τις ίδιες ανάγκες. Τα μικρά χνουδωτά σκυλάκια – γατάκια μεγαλώνουν, και οι ανάγκες τους επίσης.

Είναι για τα παιδιά μου ένα κατοικίδιο το τέλειο δώρο για τα Χριστούγεννα-olapet.gr

Διαβάστε επίσης: Βοηθούν τα κατοικίδια στην ανάπτυξη των παιδιών;

#1 Είμαι έτοιμος να βάλω ένα καινούριο μέλος στην οικογένεια μου;;

#2 Έχω τον χρονο για να τους παρέχω οσα χρειαζονται;

#3 Είναι τα παιδιά μου αρκετά ώριμα για κάτι τέτοιο;

#4 Μπορούν τα παιδια μου να ανταπεξελθουν οσο πρεπει;

#5 Έχω σκεφτεί το κόστος;

 

Αν ναι, τότε μην διστάσετε να επισκεφθείτε μια φιλοζωική και να υιοθετήσετε νόμιμα ένα ζωάκι που έχει πραγματική ανάγκη και που ταιριάζει με τον τρόπο ζωής σας. Μην σπεύσετε να αγοράσετε ένα ζώο. Οι φίλοι δεν αγοράζονται. Μην ενισχύετε την αγοροπωλησία ζώων ενώ την ίδια στιγμή εκατομμύρια ζάα πεθαίνουν στους δρόμους. Κάντε τη σωστή επιλογή συνειδητά και υπεύθυνα. Τα ζώα δεν είναι απλά ένα δώρο στους αγαπημένους μας. Είναι ενα νέο μέλος της οικογένειας μας που απο την στιγμή που θα μπει στη ζωή μας θα την αλλάξει μια για πάντα.

banner-dog-765x100

Διαβάστε επίσης:  7 λόγοι για να υιοθετήσετε ένα αδέσποτο ζωό και να μην αγοράσετε

Αν πάλι δεν είστε έτοιμοι για κάτι τέτοιο μπορείτε να βοηθήσετε τα ζωάκια δωρίζοντας τροφές ή ενισχύοντας τις φιλοζωικές της περιοχής σας. Μην ξεχνάμε τα γέρικα κι άρρωστα ζωάκια που μένουν στα αζήτητα επειδή όλοι επιλέγουν τα νέα κι υγιή. Δώστε τους μια ευκαιρία.

Είναι για τα παιδιά μου ένα κατοικίδιο το τέλειο δώρο για τις γιορτές-olapet.gr

Διαβάστε επίσης: Όταν μεγαλώνεις και γερνάς κανείς δεν σε θέλει! | Ιστορίες αναγνωστών

Το κείμενο γράφει η Σοφία Σιαβελή.

Η Σοφία που έχει άποψη και την εκφράζει! Η Σοφία που προσπαθεί για ένα καλύτερο μέλλον για όλες τις τετράποδες ψυχούλες! Μπράβο Σοφία! Σ`ευχαριστούμε για όλα! Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ίδια επικοινωνήστε μαζί της στο προσωπικό της προφίλ Σοφια Σιαβελη .

Αν θέλετε κι εσείς να μοιραστείτε μαζί μας τη δική σας ιστορία με τον/την αγαπημένο/η φιλαράκο/φίλη σας, επικοινωνήστε μαζί μας! Θα χαρούμε να την διαβάσουμε να διδαχθούμε μέσα από τις γνώσεις σας και να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι μέσα από το μεγαλείο της ψυχής σας! Στείλτε μας το κείμενο σας στο info@olapet.gr

Βρείτε αγγελίες για υιοθεσία στον παρακάτω σύνδεσμο –> Δίνεται για υιοθεσία

Διαβάστε επίσης: Πώς τα αδεσποτάκια μου έγιναν η ζωή μου | Ιστορίες αναγνωστών

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

banners-pet-diy-100x600-olapet.gr
banner-adoption-100x600-deksi-banner-olapet.gr