Η Χριστουγεννιάτικη περιπέτεια του Μπετόβεν!

banner-dog-765x100

Η Χριστουγεννιάτικη περιπέτεια του Μπετόβεν!

Πληγωμένος και στεναχωρημένος ο Χένρι, το ξωτικό, αποφασίζει να το σκάσει από τον Νότιο Πόλο και χρησιμοποιεί ως όχημά του το περίφημο έλκηθρο του Άγιου Βασίλη, μαζί με τα δώρα που προορίζονται για τις επερχόμενες γιορτές. Στη διαδρομή ο Χένρι πέφτει πάνω σε ένα δέντρο λίγο πριν φτάσει στην πόλη και το πολύτιμο φορτίο που κουβαλά καταλήγει σε λάθος χέρια, βάζοντας σε κίνδυνο τα ίδια τα Χριστούγεννα!

Ο έφηβος Μέισον μαζί με τον σκύλο του, τον Μπετόβεν, που έχει υιοθετήσει από τον δρόμο, αποφασίζουν να βοηθήσουν τον Χένρι, να πάρουν πίσω τα δώρα που προορίζονταν για τα παιδιά και να σώσουν τα Χριστούγεννα!

beethoven-movie-dog-christmas-olapet.gr-3
beethoven-movie-dog-sad-olapet.gr

Κάπου εκεί ο έφηβος Μέισον μαζί με τον σκύλο του, τον Μπετόβεν, που έχει υιοθετήσει από τον δρόμο, αποφασίζουν να βοηθήσουν τον Χένρι, να πάρουν πίσω τα δώρα που προορίζονταν για τα παιδιά και να σώσουν τα Χριστούγεννα! Θα τα καταφέρουν;

Αυτομάτως, η απόφασή τους αυτή πυροδοτεί μία ξέφρενη περιπέτεια παραμυθιού, γεμάτη γέλιο, κωμικές σκηνές, φως, χρώματα, καρτουνίστικη διάθεση, συγκίνηση, αλλά και έντονα κοινωνικά μηνύματα. Κι αυτό γιατί δεν πρόκειται για μία συνηθισμένη χριστουγεννιάτικη ταινία με happy end και μπόλικο χιόνι, αλλά για ένα σπουδαίο μάθημα μιάμισης ώρας!

banner-dog-765x100

Διαβάστε επίσης: Γιατί όι άνθρωποι στρέφονται προς τα κατοικίδια στις γιορτές και τι πρέπει να προσέξουμε

Από την αρχή δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στο πένθος που βιώνει ο Μέισον (από τον θάνατο του πατέρα του), καθώς και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Χένρι, ο οποίος προσπαθεί ανεπιτυχώς να μιμηθεί τα υπόλοιπα ξωτικά και να μπει στην παρέα τους. Και οι δύο θα βρουν παρηγοριά σε έναν σκύλο, τον Μπετόβεν, ο οποίος επουλώνει τις πληγές τους, τους προσφέρει αγάπη, στήριξη και γίνεται ο καλύτερος σύμμαχος στην πορεία προς τα αληθινά τους Χριστούγεννα, που δεν είναι τόσο η φαινομενική ανεύρεση των παιχνιδιών, όσο η ανεύρεση του εαυτού τους.

beethoven-movie-dog-christmas-olapet.gr-4
beethoven-movie-dog-sad-olapet.gr-1

ένα κατοικίδιο είναι η καλύτερη παρέα για κάποιον που ζει μέσα στη μοναξιά, βιώνει ένα πένθος, ή νιώθει ότι δεν έχει κάποιον να τον καταλάβει.

τα μηνύματα...

Μέσα από την ταινία, λοιπόν, διαφαίνεται ο σημαντικός ρόλος που μπορεί να παίξει ένα κατοικίδιο (στη συγκεκριμένη περίπτωση ένας σκύλος) στην ψυχολογία ενός ατόμου (ή ακόμα και ενός ξωτικού), με τη συντροφικότητα που αναπτύσσεται και την αμοιβαία αγάπη να είναι ικανές για μικρά (χριστουγεννιάτικα και μη) θαύματα.

Επίσης, ένα άλλο σημαντικό στοιχείο της ταινίας είναι η προβολή της σημασίας της υιοθεσίας ενός ζώου, όπως συμβαίνει με την περίπτωση του Μπετόβεν, αναδεικνύοντας το μήνυμα ότι ένα κατοικίδιο είναι η καλύτερη παρέα για κάποιον που ζει μέσα στη μοναξιά, βιώνει ένα πένθος, ή νιώθει ότι δεν έχει κάποιον να τον καταλάβει. Καταστάσεις που όλοι λίγο πολύ βιώνουμε σε κάποια φάση της ζωής μας.

Το σημαντικότερο, όμως, μάθημα που προσφέρει η ταινία είναι το ότι τα πραγματικά δώρα αυτής της ζωής δεν βγαίνουν απαραίτητα από έναν σάκο.

Διαβάστε επίσης: Βοηθούν τα κατοικίδια στην ανάπτυξη των παιδιών;

beethoven-movie-dog-christmas-olapet.gr-2
beethoven-movie-dog-christmas-olapet.gr-1

Ήξερες ότι;

Ο Μπετόβεν, ο ήρωας της ταινίας, είναι σκυλί Αγίου Βερνάρδου, τιμώντας τον θρύλο γύρω από τη συγκεκριμένη ράτσα. Πρόκειται για μεγαλόσωμα και ιδιαιτέρως εντυπωσιακά σκυλιά, με ασιατικές πιθανότατα ρίζες, τα οποία ανατράφηκαν στο μοναστήρι του Αγίου Βερνάρδου από μοναχούς, λειτουργώντας και ως ανιχνευτές επιζώντων μετά από χιονοστιβάδες.

Διαβάστε επίσης: Οι καλύτερες Χριστουγεννιάτικες διαφημίσεις με ζώα

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

banners-pet-diy-100x600-olapet.gr
banner-adoption-100x600-deksi-banner-olapet.gr