Θεραπεία παράλυσης σκύλου: Όσα πρέπει να γνωρίζετε!

banner-dog-765x100

Ως ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων, η παράλυση είναι ίσως το πιο τρομακτικό πράγμα που μπορεί να συμβεί στους σκύλους μας. Η απώλεια κινητικότητας μπορεί να σημαίνει το τέλος για τον τετράποδο φίλο σας, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητο. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να φροντίσετε το σκύλο σας αν υποφέρει από μερική ή πλήρη παράλυση.

Ποιες είναι οι επιλογές θεραπείας για την παράλυση σκύλου;

Η παράλυση του σκύλου δεν είναι μόνο απογοητευτική για το κατοικίδιο ζώο, αλλά και για τον ιδιοκτήτη. Αν και μπορείτε αρχικά να σκεφτείτε ότι η ζωή του σκυλιού σας έχει τελειώσει, υπάρχουν πολλές θεραπείες και βοηθητικές συσκευές που θα βοηθήσουν το σκυλί σας να εκτελεί καθημερινές δραστηριότητες και σε πολλές περιπτώσεις να ανακτήσει την κινητικότητα του.
Οι επιλογές θεραπείας του σκύλου σας θα εξαρτηθούν από την αιτία της παράλυσης του. Μόλις ο κτηνίατρός σας διαγνώσει την αιτία και αναλύσει τη σοβαρότητα, θα συντάξει ένα σχέδιο θεραπείας. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει φαρμακευτική αγωγή, χειρουργική επέμβαση και φυσιοθεραπεία.

Διαβάστε επίσης: Αιτίες της παράλυσης στα σκυλιά και πως να την αποφύγετε!

Θεραπεια-παραλυσης-σκυλου-βόλτα-Olapet.gr

Φαρμακευτική αγωγή

Σκύλοι με παράλυση που προκαλείται από λοίμωξη θα λάβουν φαρμακευτική αγωγή και ενδεχομένως χειρουργική επέμβαση. Τα αντιφλεγμονώδη φάρμακα συνταγογραφούνται για να ηρεμήσουν τα πρησμένα νεύρα, ενώ το IVDD συχνά αντιμετωπίζεται χειρουργικά. Παρομοίως, οι όγκοι ή οι φραγμοί της ροής του αίματος μπορούν να αποκατασταθούν χειρουργικά, ανάλογα με τη θέση. Οι καθετήρες μπορεί να χρειαστούν για να βοηθήσουν τον σκύλο σας να αδειάσει την ουροδόχο κύστη του.

banner-dog-765x100

Χειρουργική επέμβαση και φυσιοθεραπεία

Η υδροθεραπεία χρησιμοποιείται μερικές φορές μετεγχειρητικά σε σκύλους που δεν μπορούν ακόμα να σταθούν κανονικά. Αυτό εξασκεί τους ανενεργούς μύες μέσω της πίεσης του νερού. Άλλες θεραπείες περιλαμβάνουν τη θεραπεία με κρύο και ζέστη για να χαλαρώσετε το σκυλί σας και να μειώσετε τον πόνο, την αφαίρεση με λέιζερ των δερματικών βλαβών, τη μαγνητική θεραπεία για τη χαλάρωση των μυών και την ηλεκτρική διέγερση για να αυξήσετε τη ροή του αίματος και να τονώσετε τους μύες και τα νεύρα και τα μασάζ.
Ορισμένα σκυλιά θα αναρρώσουν γρήγορα μετά τη θεραπεία, ενώ άλλα μπορεί να χρειαστεί να παραμείνουν σε κλινική για μια χρονική περίοδο για παρακολούθηση ή μέχρι να μπορέσουν να περπατήσουν. Άλλες φορές ο κτηνίατρός σας θα σας στείλει σπίτι με το σκυλί σας με ένα συγκεκριμένο σχέδιο αποκατάστασης. Αυτό το σχέδιο έρχεται με σημεία ελέγχου ώστε να μπορείτε να προσαρμόσετε καθώς το σκυλί σας βελτιώνεται.

Διαβάστε επίσης: Σας τρομάζει η παράλυση του σκύλου σας; Μάθετε τα πάντα για αυτή!

Θεραπεια-παραλυσης-σκυλου-εκτονωση-Olapet.gr

Διαβάστε επίσης: Success Story: Ελληνική φιλοζωϊκή ομάδα κατασκευάζει και εξάγει αναπηρικά αμαξίδια για ζώα

Πηγή: Canna-Pet

Μεταφραση: Ολυμπια Σταφυλιδου,Ιδρύτρια-Νόμιμη Εκπρόσωπος Σωματείου

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Μάθετε περισσότερα για την δράση της ομάδας ” Εθελοντές Φιλόζωοι Αλεξάνδρειας “

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

banners-pet-diy-100x600-olapet.gr
banner-adoption-100x600-deksi-banner-olapet.gr