Λάδι καρύδας : Ένα θεραπευτικό έλαιο για τον σκύλο σας (Coconut Oil)

banner-dog-765x100

Η καρύδα, γνωστή και ως “δέντρο της ζωής”, έχει βρεθεί ότι έχει πολλά οφέλη όχι μόνο για τον άνθρωπο, αλλά και για τους καλύτερους φίλους μας. Πολλές ασθένειες όπως μολύνσεις ζύμης, δύσοσμες στο τρίχωμα και στο δέρμα, τραυματισμένα και μολυσμένα μέρη του σώματος ακόμη και κατάγματα ή δυσλειτουργία στα πόδια, μπορούν να θεραπευτούν με ένα βάζο από λάδι καρύδας.

Όταν όλες οι μορφές θεραπείας διατροφής έχουν αποτύχει, τότε είναι καιρός να δοκιμάσετε αυτό το θαύμα φυσικό φάρμακο για το σκυλί σας. Το λαουρικό οξύ, ένα λιπαρό οξύ μέσης αλυσίδας, μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των βακτηριακών και ιογενών λοιμώξεων. Αυτό συνήθως συναντάται στο μητρικό γάλα και δημιουργεί το ανοσοποιητικό σύστημα.

Διαβάστε επίσης: Ο σκύλος σας έχει δυσάρεστη αναπνοή; Με αυτά τα χειροποίητα μπισκότα θα ξεγνοίασετε μια για πάντα!

Λάδι καρύδας: τα ευεργετικά οφέλη για το σκύλο σας-olapet.gr

Οφέλη του λάδι καρύδας στην υγεία

Εκτός από την πρόληψη των παρασιτώσεων από ψύλλους, υπάρχουν πολλά άλλα οφέλη από το λάδι καρύδας για σκύλους. Το έλαιο καρύδας μπορεί να μειώσει τους κινδύνους για τον καρκίνο. Επίσης, βελτιώνει την πέψη του σκύλου σας και γίνεται φάρμακο για τις περισσότερες πεπτικές αναταραχές. Η λειτουργία του θυρεοειδούς διατηρείται επίσης κανονική με το έλαιο καρύδας. Μπορεί να δώσει στο σκυλί σας ένα λείο γυαλιστερό τρίχωμα, καθώς και ένα υγιές, εύπλαστο δέρμα. Οι μολύνσεις από μύκητες και μύκητες αντιμετωπίζονται επίσης και αποτρέπονται με τη χρήση ελαίου καρύδας. Η αρθρίτιδα και παρόμοιοι πόνοι μπορούν επίσης να ελαχιστοποιηθούν ή να αντιμετωπιστούν. Το λάδι καρύδας μπορεί επίσης να εξισορροπήσει το ρυθμό μεταβολισμού του σκύλου σας για να διατηρήσει το βάρος του υπό έλεγχο. Ένας άλλος τομέας στον οποίο έχουν επιτευχθεί εκπληκτικά αποτελέσματα είναι η πρόληψη των παρασιτικών παρασιτώσεων και προφανώς η θεραπεία του προβλήματος σε πολλές περιπτώσεις. Όπως περιγράφεται σε ένα άρθρο στην ιστοσελίδα HealingNaturallyByBee.com :

banner-dog-765x100

“Το λάδι καρύδας μπορεί να προσφέρει μια αποτελεσματική άμυνα εναντίον πολλών ενοχλητικών παρασίτων, συμπεριλαμβανομένων των giardia.Όπως τα βακτήρια και οι μύκητες, η giardia δεν μπορεί να αντισταθεί στην MCFA που βρίσκεται στο λάδι καρύδας. Η έρευνα επιβεβαίωσε την αποτελεσματικότητα της MCFA στην καταστροφή giardia και πιθανώς άλλων πρωτόζωων. Χρησιμοποιώντας λάδι καρύδας και άλλα προϊόντα καρύδας κάθε μέρα, μπορεί να είστε σε θέση να καταστρέψετε το giardia προτού να μπορέσει να δημιουργήσει ένα toehold. ”

Διαβάστε επίσης: Ένας οδηγός επιβίωσης για τον εμετό και τη διάρροια των σκύλων | Διατροφή

Λάδι καρύδας οφέλη για το σκύλο σας-olapet.gr

Θεραπεία για δερματικές παθήσεις

Το έλαιο καρύδας μπορεί να χορηγηθεί εσωτερικά ή να χρησιμοποιηθεί εξωτερικά και μπορεί να παράσχει θεραπείες για πολλές δερματικές λοιμώξεις. Μπορεί να απολυμάνει τις περικοπές και να βελτιώνει τη γενική κατάσταση του δέρματος και του στρώματος του σκύλου σας, καθιστώντας τον πιο υγιεινό. Τα τραύματα επίσης επουλώνονται ταχύτερα με το λάδι καρύδας και συμβάλλουν στην αποσύνθεση του δέρματος του σκύλου σας και στην εκκαθάριση κάποιων εξανθημάτων. Πολλοί κτηνίατροι και ερευνητές σήμερα συνιστούν την τακτική χρήση του ελαίου καρύδας για σκύλους και πολλά άλλα κατοικίδια ζώα ως μια εξαιρετική πηγή θρεπτικών συστατικών, η οποία κρατά το σκυλί σας σε καλή υγεία. Η συνιστώμενη δόση είναι περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού καρύδας καθημερινά ανά 10 κιλά σωματικού βάρους.

Διαβάστε επίσης:  Συνταγή για υποαλλεργικά μπισκότα για σκύλους με μπανάνα και βρώμη

Διαβάστε επίσης: Απλή σπιτική οδοντόκρεμα για σκύλους | Χειροποίητες τροφές (DIY)


Πηγή: Health Starts In The Kitchen

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

banners-pet-diy-100x600-olapet.gr
banner-adoption-100x600-deksi-banner-olapet.gr