Χειροποίητο ξύλινο σπιτάκι για σκύλους κατάλληλο για υψηλές θερμοκρασίες (εξωτερικού χώρου) | Χειροποίητες κατασκευές (DIY)

banner-dog-765x100

Η αγάπη μας προς τους μικρούς τετράποδους φίλους μας, έχει ως αποτέλεσμα να δίνουμε προσαρμοσμένες λύσεις στις δικές σας ανάγκες και του αγαπημένου σας κατοικίδιου! Στόχος μας είναι να σας παρέχουμε μία όμορφη και καλής ποιότητας κατασκευή, δίνοντας τη ευκαιρία στον τετράποδο φίλο σας να περνάει μοναδικές στιγμές και να απολαμβάνει τον όμορφο, προσωπικό του χώρο!

Παρακάτω βλέπουμε μια κατασκευή μιας ξύλινης κατασκευής εξωτερικού χώρου, που είναι προσαρμοσμένη στις ανάγκες του Γκούφη, ένα πανέμορφο τσεχοσλοβάκικο λυκόσκυλο. Ο γλυκύτατος Γκούφη, λόγω μεγέθους χρειαζόταν ένα μεγάλο σπιτάκι για να νιώθει άνετα μέσα σε αυτό και λόγω φυλής θα έπρεπε να είναι αρκετά δροσερό το καλοκαίρι.

Ξύλινα-σπιτάκια-για-σκύλους-diy-Κατασκευές-10-olapet.gr

θα παρουσιάσουμε την διαδικασία κατασκευής ενός σκυλόσπιτου, ώστε να βοηθήσουμε με απλά βήματα στο πώς θα φτιάξετε μόνοι σας ένα ξύλινο σπιτάκι για τον αγαπημένο σας φίλο. Θα χρειαστείτε τα εξής εργαλεία:

 • Βιδολόγο δισκοπρίονο ή σέγα κοπής ξύλου ηλεκτρικό τριβείο γωνία
 • Σφικτήρες συγκράτησης
 • Μολύβι

Υλικά που θα χρειαστείτε:

banner-dog-765x100
 • Κόντρα πλακέ θαλάσσης
 • Καδρόνι Σουηδικό πλανισμένο
 • Φινλανδικό ξύλινο ραμποτέ (πεύκου)
 • Ξυλόκολλα για τις ενώσεις
 • Ασφαλτικό κεραμίδι
 • Άοσμο οικολογικό βερνίκι για την βαφή (εάν θελήσουμε να το βάψουμε)
 • Συντηρητικό ξύλου (βάσεως νερού)
 • Γωνιακά πηχάκια ξύλινα ή αλουμινίου
 • Πλαστικά ρυθμιζόμενα πόδια (για τη βάση του σκυλόσπιτου)

Διαβάστε επίσης: Χειροποίητο ξύλινο σπιτάκι εξωτερικού χώρου για σκύλο με μεγάλη πόρτα 

Όλα τα βήματα | Ξύλινο σπιτάκι για σκύλους

#Βήμα 1. Δημιουργούμε τον σκελετό του σπιτιού

Όπως σε κάθε κατασκευή, έτσι και εδώ ξεκινάμε από την δημιουργία του σκελετού, πάνω στον οποίο θα στηθεί όλο το σπιτάκι. Πρώτο μας βήμα για την κατασκευή του σκελετού είναι η κατασκευή της βάσης του σκυλόσπιτου μας. Στο κάτω μέρος της βάσης κατασκευάζουμε περιμετρικά ένα πλαίσιο το οποίο ενισχύουμε εσωτερικά ώστε να πετύχουμε ακαμψία και στιβαρότητα. Προαιρετικά τοποθετούμε μόνωση ώστε να έχουμε επιθυμητή θερμοκρασία σε κάθε εποχή.

Επόμενο βήμα είναι να κατασκευάσουμε τα 4 πλαίσια των τοιχωμάτων του σκυλόσπιτου μας. ΠΡΟΣΟΧΗ! Στο σημείο αυτό δεν ξεχνάμε να υπολογίσουμε και το άνοιγμα της πόρτας. Στην συνέχεια τοποθετούμε προσεκτικά τα πλαίσια επάνω στην βάση, τα βιδώνουμε μεταξύ τους άλλα και πάνω στην βάση που προηγουμένως έχουμε φτιάξει. Τα υλικά που θα χρειαστούμε σε αυτό το βήμα:

 1. Κόντρα πλακέ θαλάσσης
 2. Καδρόνι Σουηδικό πλανισμένο 5 x 3.5
 3. Ξυλόβιδες 5 x 0,80

Ξύλινα-σπιτάκια-για-σκύλους-diy-Κατασκευές-2-olapet.gr

Ξύλινα-σπιτάκια-για-σκύλους-diy-Κατασκευές-3-olapet.gr

Διαβάστε επίσης: Χειροποίητη ταΐστρα σκύλου από ελαστικό αυτοκινήτου 

#Βήμα 2 Μονώνουμε το σπίτι περιμετρικά

Εφόσον έχουμε τελειώσει τον σκελετό του σκυλόσπιτου μας (στάδιο 1ο), συνέχεια έχει η επένδυση του περιμετρικά. Δίνουμε προσοχή ώστε τα κομμάτια του ραμποτέ που θα τοποθετούνται πάνω στον σκελετό μας να μην είναι μεγαλύτερα από τα δύο κάθετα ξύλα όπου θα βιδωθούν. Τα υλικά που θα χρειαστούμε σε αυτό το βήμα είναι:

 1. Φινλανδικό ξύλινο ραμποτέ (πεύκου) πάχους 1,6 εκατοστών
 2. Ξυλόβιδες 3 x 0,40 και ξυλόκολλα

Ξύλινα-σπιτάκια-για-σκύλους-diy-Κατασκευές-4-olapet.gr

#Βήμα 3 Κατασκευάζουμε, τοποθετούμε και μονώνουμε την σκεπή

Επόμενο στάδιο είναι η κατασκευή της σκεπής. Στο στάδιο αυτό ορίζεται η κλίση που θέλουμε να έχει η σκεπή καθώς επίσης και το ύψος της. Αφού ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, επόμενη κίνηση είναι η τοποθέτηση της σκεπής στα πλαίσια των τοιχωμάτων του σκελετού που έχουμε φτιάξει στα προηγούμενα 2 βήματα. Τελευταίο βήμα για την ολοκλήρωση της σκεπής είναι η επένδυση αυτής. Το υλικό που θα χρειαστούμε σε αυτό το βήμα είναι το κόντρα πλακέ θαλάσσης.

Ξύλινα-σπιτάκια-για-σκύλους-diy-Κατασκευές-5-olapet.gr

Ξύλινα-σπιτάκια-για-σκύλους-diy-Κατασκευές-6-olapet.gr

Ξύλινα-σπιτάκια-για-σκύλους-diy-Κατασκευές-7-olapet.gr

Διαβάστε επίσης: Σπιτάκι γάτας από μια παλιά τηλεόραση | Χειροποίητες κατασκευές (DIY)

#Βήμα 4 Αδιαβροχοποιούμε όλη την ξύλινη επιφάνεια του ξύλινου σπιτιού

Τελευταίο στάδιο της κατασκευής μας είναι να θωρακίζουμε το σπιτάκι μας και να του δώσουμε μεγαλύτερη αντοχή στις καιρικές συνθήκες. Επόμενο κίνηση, λοιπόν, είναι η αδιαβροχοποίηση της κατασκευής μας. Αυτό θα το επιτύχουμε τοποθετώντας ασφαλτικό κεραμίδι. Το ασφαλτικό κεραμίδι πέρα από την μόνωση που προσφέρει, αποκλείει κάθε ενδεχόμενο εισχώρησης νερού στο εσωτερικό του σκυλόσπιτου μας. Το υλικό που θα χρειαστούμε σε αυτό το βήμα είναι το ασφαλτικό κεραμίδι.

Ξύλινα-σπιτάκια-για-σκύλους-diy-Κατασκευές-8-olapet.gr

Ξύλινα-σπιτάκια-για-σκύλους-diy-Κατασκευές-9-olapet.gr

#Βήμα 5 Τελευταίες πινελιές

Φτάνοντας στο τελικό στάδιο, τοποθετούμε πηχάκια ξύλινα ή αλουμινίου στις γωνίες του σκυλόσπιτου μας και στην είσοδο, έτσι ώστε να επιτύχουμε ένα όμορφο αποτέλεσμα. Στην είσοδο του σκυλόσπιτου μας, καλό είναι να επιλέξουμε πηχάκι αλουμινίου (σε περίπτωση που έχουμε διαπιστώσει πως στον σκύλο μας αρέσει να δαγκώνει διάφορα αντικείμενα). Τα υλικά που θα χρειαστούμε σε αυτό το βήμα είναι:

 1. Γωνιακά πηχάκια ξύλινα ή αλουμινίου
 2. Ακέφαλα καρφάκια 2 εκατοστών

#Βήμα 6 Προστασία από καιρικές συνθήκες

Η ολοκλήρωση της κατασκευής μας, θα γίνει εφόσον εφαρμόσουμε το συντηρητικό ξύλου (βάσεως νερού). Το συντηρητικό ξύλου είναι απαραίτητο για την αντοχή της κατασκευής μας από τις διάφορες καιρικές συνθήκες (βροχή-ήλιος-χιόνι-υγρασία). Είναι σημαντικό να εφαρμόσουμε τρεις στρώσεις από το συντηρητικό ξύλου για μεγαλύτερη απόδοση. Το υλικό που θα χρειαστούμε σε αυτό το βήμα είναι ένα συντηρητικό ξύλου (βάσεως νερού)

Διαβάστε επίσης: Παγωμένο Smoothie με φράουλα και μπανάνα | Χειροποίητες δροσερές λιχουδιές για να φροντίζετε τον φιλαράκο σας το καλοκαίρι!

ΠΡΟΣΟΧΗ! Σε περίπτωση που θέλουμε να δώσουμε λίγο χρώμα στο σπιτάκι του σκύλου μας, μπορούμε! Οποιοσδήποτε χρωματισμός είναι πρέπει να εφαρμόζεται μόνο στην εξωτερική επιφάνεια. Μέσα στο σκυλόσπιτο δεν βάφουμε ποτέ για το λόγο ότι τα αγαπημένα μας κατοικίδια έχουν υπέρ-ανεπτυγμένη την αίσθηση της όσφρησης και το πιθανότερο είναι να τους ενοχλεί!!

Χαρακτηριστικά του σπιτιού:

 • Επένδυση σκεπής από ραμποτέ πεύκου πάχους 1.6 εκατοστών
 • Πόδια ρυθμιζόμενα σε ύψος παρέχουν ασφαλή βάση προστασία από την υγρασία και το κρύο.
 • Εξαιρετικής αντοχής και ποιότητας κατασκευή.
 • Αδιάβροχο παρέχοντας τέλεια μόνωση τόσο από το κρύο όσο και από τη ζέστη.
 • Επίστρωση από ασφαλτικό κεραμίδι, το οποίο παρέχει μόνωση και προστασία του σπιτιού από εισχώρηση νερού.

Ξύλινα-σπιτάκια-για-σκύλους-diy-Κατασκευές-τσεχοσλοβάκικο-λυκόσκυλο-olapet.gr  Ξύλινα-σπιτάκια-για-σκύλους-diy-Κατασκευές-τσεχοσλοβάκικο-λυκόσκυλο-olapet.gr


Αν θέλετε κι εσείς να ζητήσετε μια εξατομικευμένη κατασκευή ξύλινου σπιτιού για να κάνετε τη ζωή του φίλου σας ομορφότερη δεν έχετε παρά να επικοινωνήσετε με τα Ξυλινα σκυλοσπιτα/Queen στη σελίδα τους στο Facebook! Εκεί θα βρείτε διάφορες κατασκευές από ξύλο που θα λατρέψει ο σκυλάκος σας!

Εμείς από την πλευρά μας σας ευχόμαστε όνειρα γλυκά!! 🙂

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

banners-pet-diy-100x600-olapet.gr
banner-adoption-100x600-deksi-banner-olapet.gr