Οι ήρωες της φωτιάς που έσωσαν 35 εγκλωβισμένα σκυλιά! | Επικαιρότητα

banner-dog-765x100

Το μόνο σίγουρο είναι ότι για άλλη μια φορά δεν θα αποδοθούν ευθύνες. Η ιστορία επαναλαμβάνεται και θα συνεχίσει να επαναλαμβάνεται μέχρι η Ελλάδα να γίνει κρανίου τόπος. Γιατί δεν φταίνε κάποιοι. Φταίμε όλοι. Κυβερνώντες και πολίτες. Οι αριθμοί λένε την αλήθεια. Ενδεικτικά αναφέρουμε: Το καλοκαίρι του 2000 κάηκε εντελώς η καταπράσινη Σάμος. Μια γυναίκα έχασε τη ζωή της και 145,000 στρέμματα έγιναν στάχτη. Όλα τα νησιά έχουν καεί. Το καλοκαίρι του 2007 ήταν από τα πιο θλιβερά καλοκαίρια μας. Κάηκαν περισσότερα από 268,000 εκτάρια γης. Οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους ήταν 63. Μέχρι το τέλος Αυγούστου εκείνης της χρονιάς είχαν καεί 4,5 εκατομμύρια ελαιόδεντρα και 60,000 ζώα (πρόβατα και κατσίκες). Το 2012 σημειώθηκαν 246 πυρκαγιές που έκαψαν 9,304 στρέμματα. Κάθε χρόνο λίγο πολύ τα ίδια.

Διαβάστε επίσης: Τα «βαρελόσκυλα» της Ελλάδας

Οι ήρωες της φωτιάς-Olapet.gr

Οι ήρωες της φωτιάς

Στην Ελλάδα μας αρέσει η λέξη ήρωες. Τη λέμε συχνά. Κατά βάθος όλοι θεωρούμε τον εαυτό μας ήρωα. Για τους δικούς μας λόγους. Αν θέλουμε λοιπόν να βρούμε τους ήρωες αυτών των ημερών, πρέπει να κοιτάξουμε δίπλα μας και όχι στον καθρέφτη μας. Ήρωες είναι οι πυροσβέστες που με κίνδυνο της ζωής τους μπήκαν στις φλόγες και κατάφεραν το ακατόρθωτο. Ήρωες είναι οι πολίτες- εθελοντές που κάθε καλοκαίρι φυλάνε ό,τι απέμεινε από πράσινο. Ήρωες είναι οι 40 περίπου συμπολίτες μας που έτρεξαν από όλη την Αθήνα στο Καπανδρίτι για να σώσουν 34 σκυλιά που είχαν εγκλωβιστεί σε ένα σπίτι. Και τα έσωσαν. Οργανώθηκαν σε ελάχιστο χρόνο. Σηκώθηκαν από τον καναπέ τους, φόρτωσαν κλουβιά και νερά στα αυτοκίνητά τους και πήγαν να σώσουν 34 ψυχές. Μη χύσετε φαρμάκι λέγοντας “εδώ καίγονται άνθρωποι”. Γιατί αυτοί οι 40 θα έτρεχαν να σώσουν και ανθρώπους.

Δυστυχώς δεν σώθηκαν όλα τα ζώα. Αμέτρητες χελώνες, ανήμπορες να τρέξουν, κάηκαν. Αμέτρητα πουλιά, ερπετά, άγρια ζώα, οικόσιτα ζώα εγκλωβίστηκαν και έγιναν στάχτη.

banner-dog-765x100

Διαβάστε επίσης: Ένα παραμύθι με αίσιο τέλος..

Ήρωας είναι και μια κτηνίατρος στη Χαλκίδα, γνωστή για τη μεγάλη της προσφορά στα ζώα. Λέγεται Ειρήνη Ταπούτη. Η γυναίκα αυτή άνοιξε τις πόρτες του κτηνιατρείου της, Κυανούς Σταυρός, αυτές τις μέρες, για να περιθάλψει αφιλοκερδώς τα ζώα που έχουν ανάγκη. Δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει. Η κεντρική φωτογραφία μας που κάνει και το γύρο του διαδικτύου είναι από τις φωτιές στο Βαρνάβα. Δυο νέοι έτρεξαν με τη μηχανή τους στις φλόγες για να σώσουν το σκυλάκι που βλέπετε. Συγκλονιστική εικόνα. Και αυτοί είναι ήρωες.

Οι ήρωες της φωτιάς και ο σκύλος-Olapet.gr

Οι ήρωες της φωτιάς και οι χελώνες-Olapet.gr

Μέχρι αυτή τη στιγμή πυροσβέστες και εθελοντές δίνουν ακόμα την άνιση μάχη με τις φλόγες. Οι φωτιές συνεχίζονται. Άνθρωποι κινδυνεύουν να καούν. Ζώα, και άλλα ζώα, κινδυνεύουν να γίνουν στάχτη. Να πεθάνουν με τον πιο φρικτό θάνατο. Ενημερωθείτε από τα social media- δυστυχώς αυτός είναι ο μόνος τρόπος- για τις ανάγκες στις περιοχές που φλέγονται και βοηθήστε και εσείς όσο μπορείτε. Ακόμα και μια κοινοποίηση στο Facebook αυτές τις ώρες μπορεί να σώσει κάποιον, να σώσει κάτι.

Διαβάστε επίσης: Η εξομολόγηση ενός κτηνίατρου για την ευθανασία που αποφάσισε να κάνει σε έναν σκύλο

Οι περισσότερες φωτογραφίες είναι από τις σελίδες στο facebook ανθρώπων Vivi Lefkaditi, Alexandra Karpouni, Sofia Dimitris Kontou ( και άλλων που δεν γνωρίζω και για αυτό ζητώ συγνώμη)  που βρέθηκαν στη φωτιά για να βοηθήσουν.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο της δημοσιογράφου Μυρτώ Τζώρτζου στην σελίδα που δημοσιεύτηκε.

Πηγή: petpet.news

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

banners-pet-diy-100x600-olapet.gr
banner-adoption-100x600-deksi-banner-olapet.gr