Οι 6 πιο δημοφιλείς μικροσκοπικές ράτσες σκύλων! (μέρος 1ο)

banner-dog-765x100

Έχετε μικρό χώρο για φιλοξενεία και παρ` όλα αυτά θέλετε ένα σκυλάκι για συντροφιά; Ψάχνετε ένα μικρόσωμο σκυλάκι γιατί είναι η πρώτη φορά που θα υιοθετήσετε αδεσποτάκι και δεν ξέρετε τι ευθύνες και κόστος θα έχει; Θέλετε σκυλάκι που να έχει συγκεκριμμένο χαρακτήρα και συμπεριφορά; Αν ισχύει κάτι από όλα αυτά πρέπει να συνεχίσετε να διαβάζετε αυτό το άρθρο γιατί παρακάτω θα σας παρουσιάσουμε τις 10 πιο δημοφιλείς μικροσκοπικές ράτσες σκύλων! Μικρόσωμα σκυλάκια εν δράση!

Δείτε εδώ το δεύτερο μέρος: Οι 6 πιο δημοφιλής μικροσκοπικές ράτσες (Μέρος 2ο)

Pomeranian

οι 6 πιο μικροσκοπικές ράτσες σκύλων άσπρο pomeranian-olapet.gr

Το Πομεράνιαν, είναι μια ράτσα σκύλου τύπου Spitz, που ονομάστηκε έτσι από την περιοχή της Πομερανίας στην Κεντρική Ευρώπη. Η ράτσα τους διαδόθηκε από το 18ο αιώνα και μετά, αφού η βασίλισσα Βικτόρια της Αγγλίας είχε ένα κόκκινο μικρόσωμο Πομεράνιαν, και από τότε η πιο μικρή εκδοχή τους έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής.
Τα Πομεράνιαν μπορεί να είναι μικρόσωμα, αλλά είναι πολύ έξυπνα και ενεργητικά σκυλιά. Ανταποκρίνονται πολύ καλά στην εκπαίδευση, αλλά πρέπει να εκπαιδευτούν σωστά ώστε να συνηθίσουν να περνούν χρόνο μόνα τους, καθώς συνηθίζουν να αποκτούν σχέση εξάρτησης με τους ιδιοκτήτες τους. Τα σκυλάκια αυτά συνυπάρχουν εξαιρετικά με όλα τα μέλη της οικογένειας και τα μικρά παιδιά, αλλά δεν ισχύει το ίδιο και με τους ξένους. Έχουν την τάση να “υπερασπίζονται” τους αγαπημένους τους απέναντι σε οποιαδήποτε “απειλή”, γι’αυτό μπορεί να γαβγίζουν πολύ συχνά και να έχουν επιθετικές και κυριαρχικές τάσεις. Τα Πομεράνιαν είναι μόνιμα σε εγρήγορση και προσαρμόζονται εύκολα στις αλλαγές του περιβάλλοντός τους.

Toy Fox Terrier

οι 6 πιο μικροσκοπικές ράτσες σκύλων toy fox terrier-olapet.gr

Toy Fox Terriers είναι μικρά σκυλιά με μυϊκή και αθλητική εμφάνιση. Όπως και πολλές ενεργές και έξυπνες φυλές, μπορεί να εκπαιδευτέι και να μάθει να ανταποκρίνεται σε μια σειρά λέξεων. Λένε ότι ο ιδανικός “ιδιοκτήτης” είναι αυτό που θα έχει καλή αίσθηση χιούμορ. Ως φυλή τεριέ, είναι συχνά ενεργητικοί, αν και ίσως όχι τόσο δραστήριοι όσο ο Jack Russell Terrier, και λένε ότι είναι η κατάλληλη συντροφιά για ηλικιωμένους ανθρώπους αλλά κια για άτομα με ειδικές ανάγκες. Είναι επίσης πολύ αξιαγάπητοι και πιστοί στους ιδιοκτήτες τους.

banner-dog-765x100

Δείτε επίσης: Είναι οι άνθρωποι ρατσιστές απέναντι στις διάφορες ράτσες σκυλιών;

Chihuahua

οι 6 πιο μικροσκοπικές ράτσες σκύλων τσιουάουα-olapet.gr

Τα τσιουάουα έχουν μεγάλα, στρογγυλά μάτια και μεγάλα, όρθια αυτιά! Ο συνδιασμός αυτός με το ύψοος τους είναι αυτά που τα κάνουν αξιαγάπητα στο ευρή κοινό! Το ύψος του κυμμένεται μεταξύ 15 cm και 2,5 cm και το βάρος του υπολογίζεται περίπου στο 1.8 – 2.7 kg. Θεωρούνται επιθετικά σκυλιά παρά το μέγεθος τους γι αυτό και συνήσταται να μην συνυπάρχουν με παιδιά ηλικίας κάτω τον 13 χρόνων. Γενικά προτιμούν να κάνουν παρέα με σκυλιά της ίδια φυλής και επιρεάζονται έντονα από την ιδοσυγκρασία και τη συμπεριφορά του “ιδιοκτήτη τους”. Τους αρέσει να χώνονται κάτω από κουβέρτες και μαξιλάρια γι`αυτό και αν τα χάσετε… ξέρετε που θα ψάξετε πρώτα!!

Yorkshire Terrier

οι 6 πιο μικροσκοπικές ράτσες σκύλων yiorkshire terrier-olapet.gr

Το Yorkshire Terrier είναι μια μικρή φυλή σκυλιών τύπου τεριέ, που αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα στο Γιορκσάιρ της Αγγλίας για να πιάσει αρουραίους σε μύλους ρούχων. Το καθοριστικό χαρακτηριστικό της φυλής είναι το μέγιστο μέγεθος των 3,2 κιλών του. Ένα δημοφιλές σκυλί συντροφιάς, το Yorkshire Terrier έχει επίσης εμπλακεί στην ανάπτυξη άλλων φυλών, όπως το αυστραλιανό Silky τεριέ. Εύκολα στην εκπαιδεύονται λόγω φύσης! Και το καλύτερο κίνητρο για αυτούς? Το αγαπημένο τους μπισκότο!! Το ψευδώνυμο της φυλής είναι Yorkie. Αν και μικρός, ο Yorkshire Terrier είναι δραστήριος και υπερπροστατευτικός. Οι Yorkies προσαρμόζονται εύκολα σε όλα τα περιβάλλοντα, ταξιδεύουν καλά και συνιστούν τα κατάλληλα κατοικίδια για πολλά σπίτια. Λόγω του μικρού τους μεγέθους, απαιτούν περιορισμένη άσκηση αλλά χρειάζονται καθημερινή αλληλεπίδραση με τους ανθρώπους. Δώστε τους αγάπη και φροντίδα και πάρτε τους την ψυχή!

Δείτε επίσης: Ο σκύλος σας έχει δυσάρεστη αναπνοή; Με αυτά τα χειροποίητα μπισκότα θα ξεγνοίασετε μια για πάντα!

Maltese

οι 6 πιο μικροσκοπικές ράτσες σκύλων maltese-olapet.gr

Τα μαλτέζ είναι μικρόσωμη μακρύτριχη ράτσα σκύλου. Το όνομά τους θεωρείται οτι το πήραν από το νησί της Μάλτας. Η προέλευσή τους είναι ιταλική. Το τρίχωμά τους είναι λευκό και μακρύ και τα μάτια τους καφέ. Δεν χρειάζονται πολύ άσκηση και γι’αυτό θεωρούνται ιδανικά για διαμερίσματα. Είναι παιχνιδιάρικα, ενεργητικά  και το περίεργο; Διατηρούν την όρεξη τους για παιχνίδι και την καλή τους διάθεση ακόμη και όταν είναι ηλικιωμένα! Λατρεύουν επίσης τους ανθρώπους και προτιμούν να παραμείνουν κοντά τους. Συχνά αντιμετωπίσζουν πρόβλημα με τα δόντια τους γι αυτό και θα πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στην καθαριότητα και φροντίδα τους.

Miniature Pincher

οι 6 πιο μικροσκοπικές ράτσες σκύλων Miniature pinscher-olapet.gr

Το Miniature Pincher (Min Pin) είναι μια μικρή φυλή σκύλου που προέρχεται από τη Γερμανία. Τα ιστορικά αντικείμενα και οι πίνακες τοποθετούν τον Min Pin ως μια πολύ παλιά φυλή, αλλά η τεκμηριωμένα η ύπαρξη του υπολογίζεται στα 200 περίπου χρόνια πριν. Ένα μέσο ύψος τους έιναι τα 25 – 32 cm και το βάρος τους υπολογίζεται στα 3,6 – 4,5 kg. Τα Miniature Pinschers είναι για έμπειρους ιδιοκτήτες σκύλων. Ο μικροσκοπικός Pinscher είναι μια ισχυρή, δραστήρια και ανεξάρτητη φυλή. Οι μινιατούρες αυτές είναι ενεργητικοί και χρειάζονται περίφραξη στην αυλή γιατί αλλιώς κινδυνεύετε να τους χάσετε! Είναι σπουδαίοι καλλιτέχνες διαφυγής. Επιπλέον, είναι καλοί φύλακες, καθώς είναι επιφυλακτικοί με τους ξένους.

Δείτε επίσης:

  1. Οι 10 πιο επικίνδυνες ράτσες σκύλων (video)
  2. Τέσσερις (4) μικρές αλήθειες που δεν γνωρίζεις για τα Γιορκσάιρ | Ράτσα Yorkshire Terrier
  3. Πέντε (5) πράγματα που δεν γνωρίζατε για τον σκύλο σας

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

banners-pet-diy-100x600-olapet.gr
banner-adoption-100x600-deksi-banner-olapet.gr