Υπάρχουν επικίνδυνες ράτσες σκύλων και άλλες που δεν είναι;

banner-dog-765x100

Υπάρχουν επικίνδυνες ράτσες σκύλων και άλλες που δεν είναι;

Όλα τα σκυλιά χρειάζονται εκπαίδευση, ώστε να μπορούν να ζήσουν χωρίς προβλήματα μέσα σε ένα σπίτι. Κάποιες ράτσες σκύλων όμως είναι πιο επικίνδυνες από τις άλλες, γι’ αυτό χρειάζονται ειδική μεταχείριση.

Κάθε σκύλος είναι ένας θαυμάσιος σύντροφος για τους ανθρώπους, αλλά σχεδόν κάθε ράτσα μπορεί και να σκοτώσει. Είναι αλήθεια όμως, ότι ορισμένες ράτσες είναι πιο ευαίσθητες στο να πέφτουν θύματα της επιθετικής τους φύσης.

Δεν φταίνε όμως απαραίτητα τα ίδια τα σκυλιά, αλλά ίσως τις περισσότερες φορές τα ίδια τους τα αφεντικά που νομίζουν ότι μπορούν να εκνευρίζουν και να τα έχουν δεμένα σε μια αποθήκη χωρίς χάδια και φροντίδα , μόνο και μόνο για το «θέαμα».

επικυνδυνες και επιθετικες ρατσες σκυλων-Olapet.gr

Διαβάστε επίσης: Ποιες ιδιότητες των σκύλων δε γνωρίζεις;

banner-dog-765x100

Διάφοροι επιστήμονες, εμπειρογνώμονες και λάτρεις των σκύλων δεν μπορούν να συμφωνήσουν, ποια ράτσα σκύλου θα πρέπει να θεωρείται η πιο επικίνδυνη στον κόσμο. Οι συγκεκριμένες 10 ράτσες που ακολουθούν θεωρούνται οι πιο επικίνδυνες γιατί έχουν προκαλέσει πολλούς τραυματισμούς, αλλά και θανάτους, σύμφωνα με στοιχειά που έχουν καταγραφεί στις Ηνωμένες Πολιτείες από όπου έχουν πραγματοποιηθεί διάφορες έρευνες.

Λιγότερα γνωστά στη Ελλάδα και λιγότερο αγαπητά στην κατηγορία των Pets αλλά εξίσου επικίνδυνα είναι και τα εξής παρακάτω:

Πρέσα Κανάριο – Perro De Pressa Canario (τύπος Μολοσσου), Boerboel Αφρικής, Filla Brasilero, Great Dane, Boxer, Malamute, Ιαπωνικό Μαστίφ – Tosa Inu, Κάνε Κόρσο – Cane Corso, – Θιβετιανό Μαστιφ – Tibetan Mastiff, Μαστίφ της Νεάπολης – Neapolitan Mastiff, Κανγκάλ Τουρκίας – Kangal, Αμερικάνικο Bulldog, Λυκόσκυλο, Καυκάσιος ποιμενικός, κ.α

Διαβάστε επίσης: Αναρωτιέστε πώς είναι να μεγαλώνουν τα παιδιά με ένα κατοικίδιο σκυλάκι; (video)

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

banners-pet-diy-100x600-olapet.gr
banner-adoption-100x600-deksi-banner-olapet.gr