Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων: “Γιατί αυτή η μέρα είναι τόσο σημαντική για μένα” | Επικαιρότητα

banner-dog-765x100

Από τον Cesar Millan,

πρεσβευτής της Παγκόσμιας Ημέρας Αδέσποτων Ζώων.

Οι άνθρωποι βλέπουν αδέσποτα ζώα να περιφέρονται μόνα τους στο δρόμο, να κοντοστέκονται στα σκουπίδια στις γωνιές του δρόμου ψάχνοντας φαγητό και κάνουν ότι δεν τα είδα, ότι δεν συνέβη ποτέ. Στόχος τους δεν είναι να ομορφύνουν τις γειτονιές με τις φατσούλες αυτών των όμορφων και αθώων υπάρξεων. Δεν τα πλησιάζουν και τα αγνοούν γιατί τους φαίνονται σαν να είναι βρώμικα και να διαδίδουν ασθένειες. Δεν τους νοιάζει πραγματικά πού πηγαίνουν αυτά τα ζώα και πως ζούνε.

Αλλά βλέπετε, κατά μία έννοια, ήμουν κι εγώ αδέσποτος. Ήρθα στην Αμερική. Δεν είχα σχεδόν τίποτα. Δεν ήξερα πότε θα φάω. Δεν ήξερα που επρόκειτο να κοιμηθώ. Δεν ήξερα τι θα μου συνέβαινε το επόμενο λεπτό. ‘Ήμουν εδώ μόνος, σε μια παράξενη και καινούρια, ξένη έως τότε για μένα κατάσταση, μακριά από την οικογένεια μου και τους δικούς μου ανθρώπους που αγάπησα και με αγαπούσε. Δεν μιλούσα αγγλικά και γι αυτό δεν μπορούσα να επικοινωνήσω με τους ανθρώπους γύρω μου.

banner-dog-765x100

Είναι τρομακτικό να κοιμάσαι στους δρόμους και να μην ξέρεις τι θα φέρει το μέλλον.

Εγώ στάθηκα πολύ τυχερός, γιατί ήμουν σε θέση να βελτιώσω την κατάστασή μου, εκπαιδεύοντας τον εαυτό μου, μαθαίνοντας τη γλώσσα και αναπτύσσοντας τα ταλέντα μου. Ήμουν ακόμα πιο τυχερός γιατί άνθρωποι όπως η Jada Pinkett Smith είχαν πίστη σε μένα και με βοήθησαν να ενσωματωθώ στην κοινωνία και να γίνω αυτός που είμαι σήμερα. Τα πράγματα ήταν δύσκολα στην αρχή, αλλά με τη βοήθεια καλών ανθρώπων, όλα πήγαν καλύτερα στην πορεία.

600 εκατομμύρια αδέσποτα ζώα ζουν στους δρόμους σε όλο τον κόσμο

Αλλά εδώ είναι η μεγάλη διαφορά μεταξύ εμού και των αδέσποτων.

Εγώ επέλεξα να έρθω στην Αμερική. Ήξερα ότι θα ήταν μια δύσκολη αρχή και γι αυτό μπήκα στην μάχη για επιβίωση και εξέλιξη με τα μάτια μου ανοικτά. Τα 600 εκατομμύρια αδέσποτα ζώα που ζουν στους δρόμους σε όλο τον κόσμο δεν έκαναν αυτή την επιλογή. Εγκαταλείφθηκαν από τους ιδιοκτήτες τους, γεννήθηκαν στους δρόμους ή απλά χάθηκαν. Δεν επέλεξαν τη νέα τους ζωή,  αλλά πρέπει να ζήσουν με αυτό – ή, όπως συμβαίνει συχνότερα, να πεθάνουν με αυτό.

Τα αδέσποτα ζώα, αυτά που ζουν στους δρόμους, βιώνουν μια σκληρή μορφή ευθανασίας. Πείνα από το θάνατο. Πεθαίνοντας από τραυματισμό ή από κάποια ασθένεια χωρίς θεραπεία ή ακόμη και από τα χέρια σκληρών και αδίστακτων ανθρώπων. Τα αδέσποτα ζώα ζούνε τραγικές και οδυνηρές ζωές και σε μεγάλο βαθμό, αυτή τους η ζωή οφείλεται σε πράξεις των ανθρώπων.

Τα κατοικίδια είναι θαυμάσιοι σύντροφοι. Πρέπει μόνο να τα κοιτάξεις για να δεις την ευγνωμοσύνη στα μάτια τους. 

Χρειάστηκα βοήθεια, είμαι βέβαιος ότι καθένας από εσάς έχει ανάγκη βοήθεια κάποια στιγμή. Όλοι χρειαζόμαστε βοήθεια. Και αυτά τα ζώα χρειάζονται σίγουρα τη βοήθειά μας. Η 4η Απριλίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων. Υπάρχουν πάνω από 600 εκατομμύρια αδέσποτα ζώα σε όλο τον κόσμο που υποφέρουν από μιζέρια – από πείνα, κρύα, άρρωστα και κακοποιημένα.

Πηγές:

  1. Κείμενο Cesars Way
  2. 1η Φωτογραφία: Change.org
  3. 2η Φωτογραφία: Frontiers | Science News
Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

banners-pet-diy-100x600-olapet.gr
banner-adoption-100x600-deksi-banner-olapet.gr