Σας τρομάζει η παράλυση του σκύλου σας; Μάθετε τα πάντα για αυτή!

banner-dog-765x100

Ως ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων, η παράλυση είναι ίσως το πιο τρομακτικό πράγμα που μπορεί να συμβεί στους σκύλους μας. Η απώλεια κινητικότητας μπορεί να σημαίνει το τέλος για τον τετράποδο φίλο σας, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητο. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να φροντίσετε το σκύλο σας αν υποφέρει από μερική ή πλήρη παράλυση.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι παράλυσης σκύλου. Ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να είναι ξαφνικές, ενώ άλλες μπορεί να αναπτυχθούν με την πάροδο του χρόνου. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε τα βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε εάν ο σκύλος σας πασχίσει ποτέ από παράλυση καθώς και κάποια προληπτικά μέτρα για να διασφαλίσετε ότι ο τετράποδος φίλος σας δεν θα χρειαστεί ποτέ να βιώσει αυτή την εξασθενητική κατάσταση.

Διαβάστε επίσης: Θεραπεία παράλυσης σκύλου: Όσα πρέπει να γνωρίζετε!

Η παράλυση σε σκύλους προκαλείται όταν έχει διαταραχθεί η επικοινωνία μεταξύ του νωτιαίου μυελού και του εγκεφάλου. Μερικές φορές το σκυλί δεν θα είναι σε θέση να κινηθεί καθόλου και να έχει συνολική παράλυση, ενώ άλλες φορές ο σκύλος σας μπορεί να εμφανίσει αδυναμία ή να δυσκολεύεται να κινηθεί.

banner-dog-765x100

παράλυση-σκύλου-κολύμπι-σε-θάλασσα-olapet.gr

Οι τρεις τύποι παράλυσης σκύλου είναι:

  • Τετραπληγία – Ανικανότητα κίνησης και των τεσσάρων άκρων
  • Παραπληγία – Ανικανότητα κίνησης των πίσω άκρων
  • Πάρεσης – Μερική παράλυση, μπορεί να κινήσει τα άκρα αλλά με δυσκολία

Τα συμπτώματα της παράλυσης σε σκύλους μπορεί να κυμαίνονται από προφανείς ενδείξεις σε υποτονικά συνθήματα, ανάλογα με τη θέση του τραύματος. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να προσέξετε:

  • Αρνείται να σηκωθεί ή δεν μπορεί να κινήσει κανένα από τα πόδια του
  • Περπατά με τα μπροστινά πόδια ενώ σέρνει τα πίσω πόδια
  • Δυσκολεύεται να μετακινηθεί
  • Έχει πόνο στο λαιμό, στη σπονδυλική στήλη ή στα πόδια
  • Αδυνατεί να ελέγξει την ούρηση η τις κινήσεις του εντέρου
  • Έχει δυσκοιλιότητα

Πώς διαγιγνώσκεται η παράλυση στα σκυλιά;

παράλυση-σκύλου-τρέξιμο-σε-πάρκο-olapet.gr

Διαβάστε επίσης: Αιτίες της παράλυσης στα σκυλιά και πως να την αποφύγετε!

Μαζί με τον κτηνίατρό σας, θα περάσετε ένα λεπτομερές ιστορικό της υγείας του σκύλου σας, την εμφάνιση συμπτωμάτων και περιστατικά που μπορεί να έχουν οδηγήσει στην κατάσταση αυτή. Σε περιστατικά τραυματισμού, όπως να έχει χτυπηθεί από ένα αυτοκίνητο, η αιτία είναι προφανής, ενώ άλλα μπορεί να είναι πιο βαθιά ριζωμένα θέματα. Ο κτηνίατρός σας θα εξετάσει το σκυλί σας, θα τεκμηριώσει τις κινήσεις του και θα αναλύσει τον τρόπο με τον οποίο ανταποκρίνεται στις δοκιμές αντανακλαστικών, καθώς και την ικανότητά του να αισθάνεται πόνο και στα τέσσερα πόδια. Ο κτηνίατρός σας θα ελέγξει επίσης το κεφάλι, τη σπονδυλική στήλη και τα πόδια για σημεία πόνου και ευαισθησίας.

Αυτό θα βοηθήσει τον κτηνίατρό σας να προσδιορίσει την πηγή του προβλήματος. Θα διεξαχθούν εργαστηριακές εξετάσεις για να ελεγχθεί η επιπρόσθετη μόλυνση και οι ακτίνες Χ θα ελέγξουν τους σπονδύλους. Μια ειδική ακτινογραφία που ονομάζεται μυελογραφία μπορεί να γίνει για να δείτε το νωτιαίο μυελό. Μπορούν επίσης να πραγματοποιηθούν σαρώσεις CT, MRI και βιοψίες.

Πηγή: Canna-Pet

Μεταφραση: Ολυμπια Σταφυλιδου, Ιδρύτρια-Νόμιμη Εκπρόσωπος Σωματείου

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Μάθετε περισσότερα για την δράση της ομάδας ” Εθελοντές Φιλόζωοι Αλεξάνδρειας “

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

banners-pet-diy-100x600-olapet.gr
banner-adoption-100x600-deksi-banner-olapet.gr