Τουϊτι, πώς ένα καναρίνι άλλαξε τα πρωινά μας!

banner-dog-765x100

Πώς ένα καναρίνι άλλαξε τα πρωινά μας;

Νοέμβριος 1942. Χιόνι. Κακοκαιρία. Οι περαστικοί αναζητούν ένα σκέπαστρο να προστατευτούν από τους δυνατούς ανέμους, την ώρα που ένα μικρόσωμο καναρίνι πραγματοποιεί την πρώτη του πτήση στον αέρα του κινηματογράφου. Ο Όρσον έρχεται αντιμέτωπος στην ταινία «A Tale of two Kitties» με δύο πεινασμένους γάτους, τον Μπάμπιτ και τον Κατσέλο και πρέπει να ξεφύγει με έντεχνο τρόπο από τα δόντια τους.

silvester-tweety-kids-movie-olapet.gr
silvester-tweety-grandma-kids-movie-olapet.gr

Στην πορεία άλλαξαν πολλά. Ο Όρσον μετονομάστηκε σε Τουίτι, οι Μπάμπιτ και Κατσέλο σε Συλβέστερ και προστέθηκε και μία συμπαθητική γιαγιούλα. Ένα πράγμα, όμως, έμεινε ίδιο όλα αυτά τα χρόνια. Η αγάπη του κοινού για το πιο συμπαθητικό καναρίνι του κόσμου.
Δημιούργημα του Μπομπ Κλάμπετ, που γεννήθηκε 29 χρόνια πριν τον ήρωά του, ο Τουίτι πρωτοσυστήθηκε με ροζ χρώμα και ολόγυμνος, κάτι που ξεσήκωσε κύματα λογοκρισίας, με τον Κλάμπετ να αναγκάζεται να του προσθέσει κάποια φτερά που έκρυβαν τα επίμαχα σημεία, ενώ στην πορεία μίκρυνε ακόμα περισσότερο τα τεράστια προγούλια του.

silvester-tweety-kids-movie-olapet.gr-1

Κι ενώ στην αρχή παρουσιάστηκε ως ένα επιθετικό κατοικίδιο σταδιακά η θρασύτητά του αντικαταστάθηκε από έναν γλυκό και έξυπνο χαρακτήρα που ξέρει να ξεφεύγει από τις θανάσιμες παγίδες του νέου του εχθρού, του Συλβέστερ.

banner-dog-765x100

Διαβάστε επίσης: Τομ και Τζέρι: Μία εκρηκτική συμβίωση 76 χρόνων

Sylvester Vs Tweety

Οι δύο ήρωες αποτελούν αιώνιους εχθρούς, με ένα ανελέητο κυνηγητό να ξεσπάει ανάμεσά τους σε κάθε επεισόδιο και τις εκρήξεις, τις παγίδες και τα δολοφονικά σχέδια να εναλλάσσονται εντυπωσιακά σε κάθε καρέ. Φυσικά, όπως και στην περίπτωση των Τομ και Τζέρι, κανείς ήρωας δε θέλει πραγματικά να βλάψει τον άλλο, γιατί πολύ απλά το συγκεκριμένο κυνήγι είναι και το νόημα της ζωής του.

silvester-tweety-kids-movie-olapet.gr-5
silvester-tweety-kids-movie-olapet.gr-2

ο Τουίτι πρωτοσυστήθηκε με ροζ χρώμα και ολόγυμνος, κάτι που ξεσήκωσε κύματα λογοκρισίας

Κατοικίδια και τρίτη ηλικία..

Παράλληλα, ένα πολύ σημαντικό κοινωνικό μήνυμα που πέρασε η συγκεκριμένη εκρηκτική συγκατοίκηση είναι και η συντροφιά που προσφέρει ένα κατοικίδιο στην τρίτη ηλικία. Η αγαπημένη φιγούρα της γιαγιάς προσπαθεί να νουθετήσει (άσκοπα) τον Συλβέστερ ώστε να μην φάει το μικρό καναρίνι, που αποτελεί όχι μόνο το κατοικίδιό της, αλλά και μία παρέα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Κάτι ιδιαίτερα σημαντικό, αν αναλογιστούμε ότι πολλές έρευνες έχουν δείξει ότι τα κατοικίδια αλλάζουν προς το καλύτερο την ψυχολογία των ηλικιωμένων ανθρώπων, μειώνοντας τα αισθήματα μελαγχολίας και μοναξιάς.

‘Ηξερες ότι:

Τα καναρίνια εισήχθησαν στην Ευρώπη λόγω ενός ναυτιλιακού ατυχήματος(!), καθώς απέδρασαν κατά αυτό τον τρόπο σε ολόκληρη την Γηραιά Ήπειρο. Νωρίτερα είχαν εντοπιστεί στην Ισπανία κατά τον 15ο αιώνα, ξεκινώντας το δικό τους ταξίδι προς την καταξίωση. Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί ότι διακρίνονται σε τρεις χαρακτηριστικές κατηγορίες: τα ολλανδικά (μεγάλα σε μέγεθος αλλά από φωνή… κορμάρα), τα γερμανικά (με ωραίο παρουσιαστικό και φωνή… Μποφίλιου) καθώς και τα βρετανικά (που το χρώμα τους ποικίλει ανάμεσα σε κίτρινο, κόκκινο και πορτοκαλί λόγω της τεχνητής τροφής που καταναλώνουν).

silvester-tweety-kids-movie-olapet.gr-3
silvester-tweeity-kids-movie-olapet.gr-4

Διαβάστε επίσης: Ψάχνοντας (την ψυχοπαθογένεια πίσω από) τον Nemo

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

banners-pet-diy-100x600-olapet.gr
banner-adoption-100x600-deksi-banner-olapet.gr