Τέσσερις (4) μικρές αλήθειες που δεν γνωρίζεις για τα Γιορκσάιρ | Ράτσα Yorkshire Terrier

banner-dog-765x100

γιορκσαιρ-yorkshire-terrier-olapet.gr

Τα Yorkshire Terriers (Γιορκσάιρ) ή αλλιώς Yiorkies, κάθε χρόνο βρίσκονται στο Top 10 των πιο αγαπητών ρατσών σκύλων. Ανήκουν στην κατηγορία των toy dogs και προσφέρουν μια δυνατή και ισχυρή προσωπικότητα σε μικρή “συσκευασία”. Ποια είναι όμως αυτά τα πράγματα που δεν ξέρατε για την δημοφιλή αυτή ράτσα; Πάμε να τα δούμε και να τα αγαπήσουμε λιγάκι περισσότερο!

#1 Το τρίχωμα τους είναι παρόμοιο με την ανθρώπινη τρίχα

Τα Yorkshire είναι διάσημα, μεταξύ άλλων, για το λαμπερό τρίχωμα τους (το οποίο σημειωτέον δεν κινδυνεύουν να χάσουν αφού δεν ανήκουν στις ράτσες που “μαδάνε” πολύ). Σημαντικό, βέβαια, είναι να γνωρίζουμε ότι για να είναι λαμπερό απαιτείται τακτική περιποίηση αυτού (grooming).  Σε ένα παράλληλο σύμπαν θα μπορούσαμε να λουζόμαστε με τα ίδια σαμπουάν και να κάνουμε θεραπεία με την ίδια μάσκα μαλλιών! Πολύ απλά γιατί το τρίχωμα των Yorkie είναι παρόμοιο με την ανθρώπινη τρίχα, μπερδεύεται σε κόμπους εάν ο ιδιοκτήτης δεν το βουρτσίζει κάθε μέρα όπως επίσης είναι πιθανό να σπάσει εύκολα αν ο σκύλος σας κυλιέται στα χαλιά του σπιτιού προσπαθώντας να μαζέψει ότι σκουπιδάκι έχει κολλήσει σε αυτά! 😀

Διαβάστε επίσης: Ποιες ιδιότητες των σκύλων δε γνωρίζεις;

γιορκσαιρ-yorkie-puppy-olapet.gr  γιορκσαιρ-Yorkshire-Terrier-Long-Hair-olapet.gr

#2 Τα Yorkies έχουν Blue Collar Background

Από τη μία το άνετο περπάτημα και τα κοκαλάκια που φορούν στα μαλλιά, από την άλλη το μικροσκοπικό τους μέγεθος (βλέπε τα ακριβά αρώματα μπαίνουν σε μικρά μπουκαλάκια :P), καθώς επίσης η ιστορία τους και η δημοφιλία τους σε προέδρους, ανάκτορα και celebrities, κάνουν τα Yorkshire να μοιάζουν σαν να έχουν βασιλικές ρίζες. Αλλά μάλλον το αντίθετο συμβαίνει! Τα Yorkies έχουν ένα μάλλον όχι και τόσο λαμπερό ιστορικό, αφού κυνηγούσαν αρουραίους (σαν άλλες γάτες) και άλλα παράσιτα σε σε υπόγειες σήραγγες.

banner-dog-765x100

#3 Είναι ήρωες του πολέμου και έχουν τα δικά τους μνημεία

Σύμφωνα με την ιστορία, ένα Yorkshire με το όνομα Smoky, κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκόσμιου πολέμου έσυρε το καλώδιο επικοινωνίας μέσα από ένα μακρύ και στενό λάκκο, επιτρέποντας στους παγιδευμένους Αμερικανούς στρατιώτες να κάνουν στο ραδιόφωνο έκλυση για βοήθεια. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια του πολέμου ανέλαβε ρόλο “θεραπευτή” (ακα therapy dogs) κάνοντας παρέα και στηρίζοντας στους τραυματισμένους.

Ο στρατιώτης του Στρατού των ΗΠΑ William Wynne έγραψε ένα βιβλίο αφιερωμένο στον Smoky το οποίο ονόμασε Yorkie Doodle Dandy. Επιπλέον, υπάρχουν έξι μνημεία με έδρα τα Ηνωμένα Έθνη για τον εθνικό τους σκύλο-ήρωα, μεταξύ των οποίων ένα στο Μουσείο του σκύλου του American Kennel Club (AKC) και ένα διεθνές μνημείο στην Αυστραλία. (1)

Διαβάστε επίσης: Πέντε (5) πράγματα που δεν γνωρίζατε για τον σκύλο σας

γιορκσαιρ-Yorkshire-Terrier-dog-olapet.gr

#4 Ένα Yorkshire Terrier κατέχει παγκόσμιο ρεκόρ σκύλου 

Τα Γιορκσάιρ (Yorkshire Terriers) έχουν απασχολήσει την ιστορία για διάφορους λόγους. Ανάμεσα σε αυτούς είναι και το μέγεθός τους. Ένα Yorkie, λοιπόν, καταχωρήθηκε στα παγκόσμια ρεκόρ καθώς ήταν το μικρότερο σε μέγεθος σκυλί που υπήρξε ποτέ. Το όνομα αυτής, Sylvia. Το μέγεθος της όσο ένα κιβώτιο ταχυτήτων, ή αλλιώς όσο το μέγεθος ενός κινητού! Σύμφωνα με την καταγραφή, το ύψος της Αγγλίδας Σύλβια ήταν 5.08 εκατοστά (7.62 εκατοστά μαζί με την ουρά!) και το βάρος της μόλις 113.4 γραμμάρια!!  wow (2) όπως λένε λοιπόν.. το μέγεθος μετράει! 😛

γιορκσαιρ-yorkshire-terrier-yorkie-puppy-olapet.gr

γιορκσαιρ-yorkie-puppy-13-olapet.gr

Διαβάστε επίσης:

 


Πηγές:

  1. AKC
  2. Puppy Toob

Φωτογραφίες:

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

banners-pet-diy-100x600-olapet.gr
banner-adoption-100x600-deksi-banner-olapet.gr