Τα βιβλία είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου. Τα ζώα είναι οικογένεια | Ιστορίες Αναγνωστών

banner-dog-765x100

βιβλίο-και-κατοικίδιο-Olapet.gr

Πολλοί πιστεύουν ότι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου είναι το βιβλίο. Συμφωνώ απόλυτα!  Καθένα έχει ένα ξεχωριστό ηθικό δίδαγμα και μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας. Τα βιβλία δε σε πληγώνουν ποτέ. Έχουν τόσα να σου μάθουν κι ποτέ δεν θα βαρεθείς να τα διαβάζεις . Επίσης, δεν θα σε προδώσουν ποτέ!  Γιατί δεν μπορούν…  Είναι δημιουργήματα του ανθρώπου. Όσα και να προσφέρουν στον αναγνώστη θα είναι για πάντα άψυχα αντικείμενα που απλά θα μας μεταφέρουν σε ένα διαφορετικό, φανταστικό κόσμο. Ναι, θα σε κάνουν να ονειρεύεσαι. Οι άνθρωποι όμως βρίσκουν καταφύγιο σε αυτά και κανείς δε φοβάται να τα διαβάσει και να ονειρευτεί.  Αλλά το όνειρο δεν είναι αλήθεια, έτσι δεν είναι;

βιβλία-αδέσποτα4-γάτα-olapet.gr  βιβλία-αδέσποτα5-σκυλος-Olapet.gr

Η αλήθεια είναι μέσα στο σπίτι μας. Είναι στην καθημερινότητα μας.  Πολλοί άνθρωποι φοβούνται να ζήσουν σε αυτή. Ζούνε στο παραμύθι που φτιάχνουν γιατί φοβούνται να κάνουν νέους φίλους. Οπότε ναι, επάξια τα βιβλία παίρνουν τον τίτλο του καλύτερου φίλου του ανθρώπου. Ποτέ όμως δεν γίνονται κάτι περισσότερο από αυτό.

Και για να μην παρεξηγηθώ… Διαβάζω πολύ! Και μου αρέσουν πολύ τα βιβλία, και ταξιδεύω με αυτά, και μαθαίνω καινούρια πράγματα, και αισιοδοξώ και προσπαθώ να είμαι καλύτερη και …  Αλλά παράλληλα ξέρω ότι τα βιβλία είναι το μέσο, το εργαλείο για να γίνομαι καλύτερη και πιο ευτυχισμένη. Τα ζωάκια μου όμως είναι η ίδια η ευτυχία!

Διαβάστε επίσης: Πώς τα αδεσποτάκια μου έγιναν η ζωή μου | Ιστορίες αναγνωστών

banner-dog-765x100

βιβλία-αδέσποτα2-γάτα-olapet.gr  βιβλία-αδέσποτα1-γάτα-olapet.gr

Είχα κι εγώ την τύχη να γνωρίσω αυτά τα πλάσματα, που αργότερα έγιναν η οικογένεια μου.  Δεν συνδεόμαστε με συγγενικούς δεσμούς, ούτε ανήκουμε στο ίδιο είδος θηλαστικού. Όχι, δεν είναι άνθρωποι, είναι ζώα, είναι η οικογένεια μου.

Όταν εσύ τα παράτησες τα βρήκα εγώ και μου έδωσαν ακόμα μια ευκαιρία να γίνω λίγο παραπάνω άνθρωπος. Παρ` όλο που εσύ  δεν τους φέρθηκες με τον καλύτερο τρόπο ποτέ δεν σκέφτηκαν να κάνουν το ίδιο. Αντιθέτως, έμαθαν ξανά να αγαπούν και να εμπιστεύονται.

βιβλία-αδέσποτα3-olapet.gr  βιβλία-αδέσποτα-σκυλος-Olapet.gr

Διαβάστε επίσης: 7 λόγοι για να υιοθετήσετε ένα αδέσποτο ζώο και να μην αγοράσετε

Γιατί τα θεωρώ οικογένεια;

Τα θεωρώ οικογένεια γιατί όταν χρειάστηκα ένα χέρι να με βοηθήσει, βρήκα μια οπλή, μια πατούσα κι ένα ράμφος. Γιατί όταν κλαίω, κλαίνε μαζί μου. Όταν γελώ, διασκεδάζουν κι αυτά. Γιατί κάνουν τα πάντα με τον δικό τους τρόπο και το μόνο που θέλουν είναι να με βλέπουν  χαρούμενη. Γιατί δεν με έχουν προδώσει ποτέ και με προστατεύουν  κάθε φορά που κινδυνεύω. Γιατί όταν όλοι οι υπόλοιποι δεν πίστεψαν σε μένα αυτά ήταν δίπλα μου να  μου δίνουν θάρρος, αλλά και όταν αποτύγχανα και δεν είχα κάτι να τους δώσω δεν έφυγαν όπως όλοι οι άλλοι. Γιατί ενώ όλοι είμαστε διαφορετικοί σε αυτή την οικογένεια υπάρχει κάτι που μας ενώνει. Το λένε ΑΓΑΠΗ. Και αν αυτό δεν είναι οικογένεια, τότε τι είναι;

Αγάπη… ένα συναίσθημα που τα  βιβλία δεν μπορούν να προσφέρουν στους ανθρώπους. Οπότε την επόμενη φορά  που θα με ρωτήσουν τι πραγματικά είναι τα ζώα για μένα, η απάντηση μου θα είναι  “Οικογένεια” και όταν θα με ρωτήσουν, ποιος είναι ο καλύτερος σου φίλος, θα πω με περηφάνια τα βιβλία!

Διαβάστε επίσης: Η εξομολόγηση ενός κτηνίατρου για την ευθανασία που αποφάσισε να κάνει σε έναν σκύλο

Το κείμενο γράφει η Σοφία Σιαβελή.

Η Σοφία που έχει άποψη και την εκφράζει! Η Σοφία που προσπαθεί για ένα καλύτερο μέλλον για όλες τις τετράποδες ψυχούλες! Μπράβο Σοφία! Σ`ευχαριστούμε για όλα! Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ίδια επικοινωνήστε μαζί της στο προσωπικό της προφίλ Σοφια Σιαβελη .

Αν θέλετε κι εσείς να μοιραστείτε μαζί μας τη δική σας ιστορία με τον/την αγαπημένο/η φιλαράκο/φίλη σας, επικοινωνήστε μαζί μας! Θα χαρούμε να την διαβάσουμε να διδαχθούμε μέσα από τις γνώσεις σας και να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι μέσα από το μεγαλείο της ψυχής σας! Στείλτε μας το κείμενο σας στο info@olapet.gr .

Φωτογραφία εξωφύλλου από Bequest από το Pixabay

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

banners-pet-diy-100x600-olapet.gr
banner-adoption-100x600-deksi-banner-olapet.gr