Τα σκυλιά των Προέδρων της Αμερικής που έμειναν στην ιστορία!

banner-dog-765x100

Έχουν γραφτεί ολόκληροι τόμοι για τη φιλία του ανθρώπου με τους σκύλους. Από τον κανόνα δε θα μπορούσαν να ξεφύγουν και οι ισχυρότεροι άνθρωποι του Πλανήτη, οι Πρόεδροι της Αμερικής, συνυπάρχοντας στον Λευκό Οίκο με τα συμπαθή τετράποδα!

1. Laddie Boy: Ο πρώτος σταρ του Λευκού Οίκου!

Πρώτος στο Οβάλ κτίριο έμεινε ο Laddie Boy, ο επίσημος σκύλος του Γουόρεν Χάρντιγκ, ο οποίος παρέμεινε στο τιμόνι της Αμερικής από το 1921 έως το 1923. Το δημοφιλές έρντεϊλ τεριέ αποτελούσε θέμα σε καθημερινή βάση στις κορυφαίες εφημερίδες της χώρας, ενώ δεν άφηνε στιγμή από τα μάτια του τον Πρόεδρο, συντροφεύοντάς τον από κορυφαίες συναντήσεις με άλλους ηγέτες μέχρι τα παιχνίδια του γκολφ. Ο ίδιος ο Χάρντιγκ, μάλιστα, ζήτησε να κατασκευαστούν 1000 χάλκινες μινιατούρες του σκύλου του, οι οποίες αποστέλλονταν στους πολιτικούς του φίλους ως δώρο!

laddie-boy-Γουόρεν-Χάρντινγκ-lefkos-oikos-dogs-olapet.gr-1
laddie-boy-Γουόρεν-Χάρντινγκ-lefkos-oikos-dogs-olapet.gr

Ο ίδιος ο Χάρντιγκ, μάλιστα, ζήτησε να κατασκευαστούν 1000 χάλκινες μινιατούρες του σκύλου του, οι οποίες αποστέλλονταν στους πολιτικούς του φίλους ως δώρο!

2. Pushinka:Μία..διαστημική Ρωσίδα στο πλευρό των Κένεντι!

Ποιος θα το έλεγε ότι ο Τζον Κένεντι θα είχε στα πόδια του μία… διαστημική Ρωσίδα! Ε, μισό! Μας παρεξηγήσατε! Αναφερόμαστε στην Pushinka, το ρωσικό σκυλί που του χάρισε ο Νικίτα Χρουτσόφ. Η Pushinka, μάλιστα, δεν ήταν ένα τυχαίο σκυλί, καθώς ήταν κόρη της Strelka, του διάσημου σκυλιού που μαζί με την Belka είχαν βρεθεί το 1960 σε τροχιά γύρω από τη Γη και επέστρεψαν στον πλανήτη μας. Θα μπορούσε ένας πλανητάρχης να έχει κάτι λιγότερο;

pushinka-John-Kennedy-lefkos-oikos-dogs-olapet.gr

Η ιστορία θέλει, μάλιστα, τη Pushinka να ζευγαρώνει με το σέτερ που είχαν ήδη οι Κένεντι στην κατοχή τους, δημιουργώντας αμερικανοσοβιετικά κουτάβια, που προήγαγαν το νόημα της συμφιλίωσης μέσα στον Ψυχρό Πόλεμο.

banner-dog-765x100

Διαβάστε επίσης: Γνωρίστε τη Belka & τη Strelka: Τα πρώτα ζώα που ταξίδεψαν στο διάστημα

3. Buddy: Ένα προεδρικό λαμπραντόρ

Τελικά το «Σαν το σκύλο με τη γάτα» έφτασε να απασχολεί μέχρι και τον Λευκό Οίκο! Όλα ξεκίνησαν όταν η οικογένεια Κλίντον αποφάσισε να φέρει στο σπίτι ένα καφετί Λαμπραντόρ, τον Buddy, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση της Socks, της ασπρόμαυρης γάτας του ζεύγους που υπήρχε ήδη στον Λευκό Οίκο. Τα μαλώματα των δύο ζωντανών έδιναν και έπαιρναν, πρωταγωνίστησαν στον Τύπο, ενώ και ο ίδιος ο Μπιλ Κλίντον έφτασε με χιούμορ να δηλώσει: «Τα πήγα καλύτερα με τους Παλαιστίνιους και τους Ισραηλινούς, παρά με τον Buddy και τη Socks».

clinton-buddy-lefkos-oikos-dogs-olapet.gr
clinton-buddy-lefkos-oikos-dogs-olapet.gr-1

«Τα πήγα καλύτερα με τους Παλαιστίνιους και τους Ισραηλινούς, παρά με τον Buddy και τη Socks».

4. Ο Bo, ο τελευταίος!

Ένα από τα προβλήματα που αντιμετώπιζε ο Ομπάμα κατά την πρώτη προεκλογική του εκστρατεία ήταν η γκρίνια των παιδιών του που έλειπε τόσες ώρες από το σπίτι. Για αντάλλαγμα τις είχε υποσχεθεί πως θα έφερνε ένα ωραίο σκυλί στο σπίτι για να μεγαλώσει κι άλλο την οικογένεια. Ο νυν πλανητάρχης προτίμησε τελικά ένα πορτογαλικό νερόσκυλο, τον Bo, που έγινε, όπως αναμενόταν, ο νέος σταρ του Τύπου. Τι να πιάσει, άλλωστε, ένας Πλανητάρχης μπροστά σε μία συμπαθητική τετράποδη φιγούρα;

bo-obama-lefkos-oikos-dogs-olapet.gr-1
bo-obama-lefkos-oikos-dogs-olapet.gr

Με τη μάχη ανάμεσα στη Χίλαρι Κλίντον και τον Ντόναλντ Τραμπ να «φουντώνει», όλοι αναμένουν με κομμένη την ανάσα όχι ποιος θα είναι ο επόμενος πλανητάρχης, αλλά ποιο θα είναι το επόμενο pet που θα κατοικήσει στον Λευκό Οίκο!

Διαβάστε επίσης: Οι γάτες του Ερμιτάζ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

banners-pet-diy-100x600-olapet.gr
banner-adoption-100x600-deksi-banner-olapet.gr