Τι ζώδιο είναι το δικό σου κατοικίδιο; (μέρος 2ο)

banner-dog-765x100

katoikidia-kai-zwdia-skulos-olapet.gr

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί το δικό σας σκυλάκι δε συμπεριφέρεται όπως όλα τα άλλα σκυλάκια ή ακόμη όπως είναι αναμενόμενο από τα χαρακτηριστικά της ράτσας του; Το κατοικίδιό σας είτε σκύλος είναι είτε γάτα είτε ακόμη και παπαγαλάκι επηρεάζεται κατά πολύ από το ζώδιο στο οποίο ανήκει.

Ίσως όχι σε τέτοιο βάθος όπως ένας άνθρωπος αλλά σίγουρα το να γνωρίσετε το κατοικίδιό σας μέσα από το ζώδιό του θα σας βοηθήσει να καταλάβετε πιο εύκολα όχι μόνο το πώς λειτουργεί και το γιατί,  αλλά  θα σας σώσει πολύτιμο χρόνο στην ανατροφή του μιας και θα ξέρετε πώς θα εξελιχθεί η βασική του συμπεριφορά με αποτέλεσμα να μπορείτε και οι δύο σας να έχετε μια καλή και απροβλημάτιστη σχέση.

Δείτε λοιπόν παρακάτω ανάλογα με το ζώδιο του κατοικίδιου σας τι να
περιμένετε από αυτό και πώς να το χειριστείτε καλύτερα


Ζυγός

Τα ζωάκια που έχουν γεννηθεί στο ζώδιο του Ζυγού κοιτάζουν το αφεντικό τους στα μάτια. Με αυτόν τον τρόπο επικοινωνούν και μεταφέρουν τις σκέψεις τους. Επίσης το κάνουν αυτό γιατί από τη φύση τους είναι αναποφάσιστα και ανήσυχα και κοιτάζοντας στα μάτια τον ιδιοκτήτη τους προσπαθούν να καταλάβουν αυτός τι σκέφτεται και τι θα ήθελε. Παρόλα αυτά θα έκαναν το οτιδήποτε για να τραβήξουν την προσοχή σας και μερικές φορές μπορεί και να τεστάρουν τα όρια της υπομονής σας.

Η φύση τους είναι επίσης λίγο έως πολύ νευρική αλλά σε περίπτωση που καταλάβουν ότι έχουν ξεπεράσει με τον τρόπο τους τα όρια τότε υποχωρούν και προσπαθούν να δείξουν την πιο αγαπητή τους πλευρά. Δεν τους αρέσει πάρα πολύ η ρουτίνα, τους αρέσει να έχουν καλλωπιστικά αντικείμενα επάνω τους και τα πάνε πολύ καλά με τα άλλα ζώα αν υπάρχουν στο σπίτι.

banner-dog-765x100

Διαβάστε επίσης: Τι ζώδιο είναι το δικό σου κατοικίδιο; (μέρος 1ο)

Είναι γενικότερα φιλικά και κοινωνικά αλλά σε καμία περίπτωση δεν κάνουν για φύλακες. Λάβετε υπόψη σας ότι είναι από τα ζώα που δε μπορείτε να τα αφήσετε για πάρα πολύ ώρα μόνα τους γιατί μπορεί να πάθουν κατάθλιψη, στομαχικές ή εντερικές διαταραχές (που για εσάς μεταφράζεται σαν αποχρωματισμός του χαλιού σας από τους εμετούς του κατοικίδιου σας..) και γενικότερα προβλήματα υγείας. Αν απουσιάζετε πολλές ώρες από το σπίτι και ήδη έχετε ένα κατοικίδιο στο ζώδιο του Ζυγού τότε μια καλή λύση θα ήταν να του φέρετε μια παρέα!


Σκορπιός

Τα ζωάκια που έχουν γεννηθεί στο ζώδιο του Σκορπιού είναι πιστά και θα σας φτιάχνουν πάντα τη διάθεση. Μπορούν και επικοινωνούν με εσάς μίας και η διαίσθησή τους είναι τόσο αναπτυγμένη που θα έλεγε κανείς ότι διαβάζουν τη σκέψη σας. Τους αρέσει πάρα πολύ το σπίτι και συνδέονται με αυτό βαθύτατα αλλά τον περισσότερο καιρό μπορεί να θέλουν να τον περνάνε εκτός σπιτιού σε μοναχικές περιπλανήσεις τους.

Είναι λίγο μοναχικά πλάσματα και αρκετές φορές μπορεί, ενώ δεν έχουν βίαιη φύση, να λειτουργούν δημιουργώντας φόβο στα άλλα ζώα. Έχουν επίμονο και επιβλητικό χαρακτήρα και όπως μπορούν να εκφοβίσουν μπορούν και να γοητεύσουν τον άλλο.

Είναι πολύ πιστά και αν βρεθείτε μπροστά σε μια απειλή ή σε κάποιο κίνδυνο σίγουρα θα κάνουν ό,τι μπορούν για να σας προστατέψουν. Έχουν ιδιαίτερα αναπτυγμένες τις αισθήσεις τους, επικοινωνούν πολύ διαισθητικά σε τέτοιο βαθμό που μπορεί και να τα δείτε στον ύπνο σας και δεν τους αρέσουν οι αλλαγές στη ρουτίνα τους.


Τοξότης

Τα ζωάκια που έχουν γεννηθεί στο ζώδιο του Τοξότη έχουν απεριόριστη ενέργεια και πάρα πολλά νεύρα. Είναι από τα ζώα που είναι περισσότερο επιρρεπή σε ατυχήματα ειδικά όταν είναι σε νεαρή ηλικία γιατί έχουν μια φύση που είναι λίγο …αδέξια.

Όσο μεγαλώνουν γίνονται λίγο πιο προσεκτικά. Τους αρέσει να τους δείχνετε αγάπη και όταν το κάνετε σας δείχνουν και αυτά την αγάπη τους με τρόπους σχεδόν ανθρώπινους!  Να ξέρετε ότι στα ζωάκια Τοξότες αρέσει η περιπέτεια γενικά αλλά συνήθως δε θα μείνουν για να δώσουν το παρόν σε μια μάχη μιας και στην ουσία φοβούνται πολύ…

Τους αρέσει πάντως να εξερευνούν και να κυνηγάνε όπως επίσης λειτουργούν καλύτερα στη φύση. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι αν έχετε μια Τοξοτίνα γάτα κλεισμένη στο διαμέρισμά σας στην πόλη τότε σίγουρα και αυτή θα έχει πρόβλημα αλλά και σε εσάς θα δημιουργήσει.


Αιγόκερως

Τα ζώα που έχουν γεννηθεί στο ζώδιο του Αιγόκερω είναι πολύ καθωσπρέπει και ξέρουν πώς να συμπεριφερθούν σε κάθε περίσταση. Είναι πολύ τακτικά και δε θα αναστατώσουν με τις συνήθειες το χώρο του σπιτιού. Τους αρέσει να τρώνε γι’ αυτό προσέξτε λίγο τη διατροφή τους και ειδικά στις γάτες αρέσει πάρα πολύ ο ύπνος.

Ενοχλούνται πάρα πολύ όταν τα ξεβολεύετε ή όταν τους αλλάζετε την θέση που έχει το πιατάκι τους ή το στρώμα που κοιμούνται. Είναι πολύ καλά στο παιχνίδι με τα παιδιά. Λειτουργούν με κάποιο τρόπο σαν παιδαγωγοί! Είναι από τη φύση τους συνεσταλμένα και ντροπαλά και έτσι δεν ζητάνε την επιβεβαίωση αλλά είναι κάτι που χρειάζονται. Είναι τέλος η καλύτερη επιλογή που θα μπορούσατε να κάνετε αν είστε ένας μοναχικός άνθρωπος.


Υδροχόος

Τα ζωάκια που έχουν γεννηθεί στο ζώδιο του Υδροχόου είναι περισσότερο άνθρωποι παρά ζώα. Η αντίληψή τους ξεπερνάει το αναμενόμενο και η ευαισθησία τους δεν έχει όρια. Είναι πρόθυμα, φιλικά και έξυπνα. Διαισθάνονται τη διάθεση σας και προσπαθούν να κινηθούν ανάλογα με αυτήν.

Τους αρέσει πάρα πολύ το φαγητό και να δοκιμάζουν καινούργιες γεύσεις γι’ αυτό προσέξτε λίγο τις επικίνδυνες ουσίες γύρω τους…  Οι γάτες Υδροχόοι είναι πιο δύσκολες από τους σκύλους Υδροχόους όσο αφορά στην εκπαίδευσή τους και αυτό γιατί είναι λίγο πιο επίμονες στα θέλω τους. Θέλουν κόπο για να τις …στρώσετε ακριβώς όπως και οι γυναίκες εκπρόσωποι του συγκεκριμένου ζωδίου!

Μπορεί κατά καιρούς να εκδηλώνουν μια επαναστατική συμπεριφορά που δεν είναι η συνηθισμένη τους και αυτό να σας παραξενέψει αλλά δεν πρέπει να σας προβληματίσει ιδιαίτερα μιας και αυτό είναι μέρος της φύσης τους. Ένα κατοικίδιο στο ζώδιο του Υδροχόου δεν μπορεί να φερθεί βίαια ή επικίνδυνα παρά μόνο αν το έχετε κακομεταχειριστεί ή αν δεν του δίνετε καθόλου σημασία.


Ιχθύς

Τα ζωάκια που έχουν γεννηθεί στο ζώδιο του Ιχθύος είναι πολύ ευαίσθητα και συντονίζονται αμέσως με την ψυχολογία σας. Από τη στιγμή που συμπαθήσουν ένα άτομο ή ένα παιχνίδι που τους δώσετε θα κολλήσουν με αυτό μέχρι…να του βγάλουν τα μάτια! Είναι επιρρεπή στα ατυχήματα γιατί είναι πολύ δραστήρια και παράλληλα παρορμητικά.

Τα Ψαράκια κατοικίδια αλλάζουν πολύ συχνά τη διάθεση τους και μερικές φορές μπορεί να σας είναι πολύ δύσκολο να καταλάβετε τι ακριβώς θέλουν ή τι τους φταίει. Είναι ζωάκια που τρέφονται κυριολεκτικά από την αγάπη και μην τους αλλάζετε συχνά τις συνήθειές τους γιατί θα πέσει πάρα πολύ η ψυχολογία τους.

Γενικά πάντως είναι ευπροσάρμοστα και με αναπτυγμένες έντονα τις αισθήσεις τους. Ποτέ μην τα ξυπνάτε όταν κοιμούνται. Κάτι τέτοιο θα τα αποσυντόνιζε για όλη τη διάρκεια της ημέρας με αποτέλεσμα να είναι κατσούφικα  ή ακόμη και το εντελώς αντίθετο νευρικά και οξύθυμα.

 

Πηγή: Astropedia

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

banners-pet-diy-100x600-olapet.gr
banner-adoption-100x600-deksi-banner-olapet.gr