Τι ζώδιο είναι το δικό σου κατοικίδιο; (μέρος 1ο)

banner-dog-765x100

katoikidia-kai-zwdia-gata-olapet.gr

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί το δικό σας σκυλάκι δε συμπεριφέρεται όπως όλα τα άλλα σκυλάκια ή ακόμη όπως είναι αναμενόμενο από τα χαρακτηριστικά της ράτσας του; Το κατοικίδιό σας είτε σκύλος είναι είτε γάτα είτε ακόμη και παπαγαλάκι επηρεάζεται κατά πολύ από το ζώδιο στο οποίο ανήκει.

Ίσως όχι σε τέτοιο βάθος όπως ένας άνθρωπος αλλά σίγουρα το να γνωρίσετε το κατοικίδιό σας μέσα από το ζώδιό του θα σας βοηθήσει να καταλάβετε πιο εύκολα όχι μόνο το πώς λειτουργεί και το γιατί,  αλλά  θα σας σώσει πολύτιμο χρόνο στην ανατροφή του μιας και θα ξέρετε πώς θα εξελιχθεί η βασική του συμπεριφορά με αποτέλεσμα να μπορείτε και οι δύο σας να έχετε μια καλή και απροβλημάτιστη σχέση.

Δείτε λοιπόν παρακάτω ανάλογα με το ζώδιο του κατοικίδιου σας τι να
περιμένετε από αυτό και πώς να το χειριστείτε καλύτερα


 

Κριός

Τα ζωάκια που γεννιούνται κάτω από τον αστερισμό του Κριού είναι γεννημένα Αρχηγοί με Α κεφαλαίο. Δεν τους αρέσει να είναι σε δεύτερη μοίρα και συνηθίζουν να λειτουργούν κατευθύνοντας μια ομάδα. Τους κάνει λοιπόν καλό να υπάρχει στο σπίτι ακόμη ένα ή και περισσότερα ζωάκια για να μπορέσει το Κριαράκι να είναι ο ηγέτης τους. Είναι ατίθασα και χρειάζονται συνεχώς την προσοχή όπως επίσης να νοιώθουν ότι είναι σημαντικά.

Όταν το έχουν αυτό εκδηλώνουν πάρα πολύ εύκολα τη συναισθηματική τους φύση. Τους αρέσει να τα χαϊδεύετε και ειδικά στο κεφάλι. Δε δέχονται πού εύκολα το λουρί και είναι πολύ διεκδικητικά όσο αφορά στην προσωπική τους περιοχή. Αν τα έχετε από μικρά μπορείτε σταδιακά να τα μάθετε να μην γαυγίζουν τόσο πολύ ή να μην πέφτουν με τα μούτρα στον πρώτο σκουπιδοτενεκέ που βλέπουν και του οποίου το περιεχόμενο είναι κάτι που πρέπει οπωσδήποτε να εξερευνήσουν!!!

banner-dog-765x100

Είναι οργανισμοί που χρειάζονται την έντονη και καθημερινή άσκηση και ειδικά οι κριαρίνες γάτες μπορεί να σας δημιουργήσουν πρόβλημα γιατί δεν είναι οι τυπικές χουζούρες γάτες αλλά έχουν την ανάγκη για έντονη και συνεχόμενη δραστηριότητα. Μια τέτοια γάτα λοιπόν μέσα σε ένα διαμέρισμα σίγουρα ….θα βρει πολλά πράγματα να κάνει! Γενικά τα ζωάκια στο ζώδιο του Κριού μην τα τιμωρείτε με το παραμικρό γιατί μπορεί να γίνουν εκδικητικά.


Ταύρος

Τα ζωάκια που έχουν γεννηθεί στο ζώδιο του Ταύρου αρέσκονται πολύ στις απολαύσεις και στα χάδια. Μπορεί να σας εκπλήξει αλλά τους αρέσει πάρα πολύ η μουσική και αν πρέπει να τα αφήσετε μόνα τους για μερικές ώρες θα περνούσαν πολύ καλά ακούγοντας ραδιόφωνο ή βλέποντας τηλεόραση. Συνήθως είναι ζωάκια λίγο έως πολύ τεμπέλικα και επειδή όσο μεγαλώνουν έχουν την τάση να παίρνουν βάρος καλό θα ήταν να προσέχετε και να ελέγχετε τη διατροφή τους.

Διαβάστε επίσης: Τι ζώδιο είναι το δικό σου κατοικίδιο; (μέρος 2ο)

Διαφορετικά θα μεγαλώσετε ένα ζωάκι που θα μασουλάει πατατάκια μπροστά στην τηλεόραση! Τα κατοικίδια ζώα του ζωδίου είναι γνωστά για την οκνηρία τους. Γενικά είναι πολύ στοργικά ζωάκια, τους αρέσουν πολύ τα χάδια και η φύση τους είναι πολύ ήρεμη και ευγενική εκτός και αν τα πιέσετε πάρα πολύ.

Σε αυτή την περίπτωση από σκυλάκια γίνονται Ταύροι εν υαλοπωλείο! Ένα βασικό στοιχείο, τέλος, για τα ζωάκια Ταύρους είναι ότι τους αρέσει και λειτουργούν καλύτερα όταν δεν διαταράσσονται οι συνήθειές τους. Γι’ αυτό λοιπόν φροντίστε να τα ταΐζετε την ίδια ώρα και να ακολουθείτε την ίδια διαδρομή όταν τα βγάζετε βόλτα. Η άσκηση τους κάνει καλό!


Δίδυμος

Τα ζωάκια που έχουν γεννηθεί στο ζώδιο των Διδύμων είναι από τη φύση τους περίεργα, αεικίνητα και γοητευτικά. Η περιέργειά τους πολλές φορές μπορεί να τα φέρει σε δύσκολη θέση και όταν τα αφήνετε μόνα τους φροντίστε να μην αφήνετε πράγματα γύρω τους που μπορεί να αποβούν επικίνδυνα ή και μοιραία για τη ζωή τους!

Τα ζωάκια αυτά έχουν απεριόριστη ενέργεια και μεγάλη ανάγκη κοινωνικότητας. Τραβάνε γρήγορα την προσοχή των επισκεπτών ή των περαστικών στο δρόμο όταν τα βγάζετε βόλτα και θα ήταν σοφό από την πλευρά σας να τα έχετε εκπαιδεύσει σωστά για να μη σας φέρουν σε δύσκολη θέση σε ένα τραπέζι με καλεσμένους στο σπίτι για παράδειγμα. Το καλό με αυτά είναι ότι εκπαιδεύονται εύκολα γιατί τους αρέσει να μαθαίνουν και να δίνουν ικανοποίηση στο αφεντικό τους.

Μαθαίνουν μέσα από τη γλώσσα του σώματος και χρησιμοποιούν σα γνήσιοι εκπρόσωποι του ζωδίου τους τη γλώσσα που στην περίπτωσή τους σημαίνει γαυγίσματα, νιαουρίσματα ή τιτιβίσματα. Μη θεωρήσετε ότι απλά είναι φλυαρίες…είναι ο τρόπος τους να κάνουν επαφή μαζί σας και να σας πουν πράγματα. Τους κάνει καλό να τους μιλάτε και εσείς. Τέλος, επειδή βαριούνται εύκολα και τους αρέσει το καινούργιο καλό θα ήταν κάθε τόσο να τους αλλάζετε την διατροφή τους η την άσκησή τους.


Καρκίνος

Τα ζωάκια που έχουν γεννηθεί στο ζώδιο του Καρκίνου είναι φοβερά ευαίσθητα και συναισθηματικά. Με τον τρόπο τους θα σας αναγκάσουν να τα θεωρήσετε σαν ένα κανονικό μέλος της οικογένειάς σας και επειδή είναι ζώα που θα είναι φίλοι σας για μια ζωή καλό θα ήταν να το σκεφτείτε σοβαρά πριν αποκτήσετε ένα ζωάκι Καρκίνο ειδικά αν δεν είστε έτοιμοι να νοιαστείτε για ένα ζώο.

Τα κατοικίδια Καρκινάκια πάνε με τα φεγγάρια τους και ειδικά οι γάτες επηρεάζονται πάρα πολύ από τις φάσεις της Σελήνης. Λειτουργούν καλύτερα τις νυχτερινές ώρες και γι’ αυτό μη σας φανεί παράξενο αν το ζωάκι σας κοιμάται το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας. Όταν τα μαλώνετε τότε συνήθως κατσουφιάζουν και κάθονται μόνα τους σε μια γωνία.

Αυτό που θέλουν είναι να είναι το χαϊδεμένο του σπιτιού και κάποια στιγμή θα πρέπει να καταλάβετε ότι δεν πρόκειται απλά για το κατοικίδιό σας αλλά για το μικρό σας παιδί! ‘Έχουν ανάγκη από ένα περιβάλλον με ηρεμία και ασφάλεια. Δώστε , τέλος, μεγάλη προσοχή στη διατροφή τους γιατί έχουν πολύ ευαίσθητο στομάχι και μπορεί μια αλλαγή να τους δημιουργήσει στομαχικά-εντερικά προβλήματα.


Λέων

Τα ζωάκια που έχουν γεννηθεί στο ζώδιο του Λέοντα είναι από τη φύση τους ηγεμονικά και λίγο αυταρχικά. Τους αρέσει να έχουν την προσοχή και να παίρνουν τη μερίδα του Λέοντος στα χάδια. Είναι λοιπόν πολύ φιλικά και κοινωνικά και από τη στιγμή που αισθάνονται ότι έχουν την αμέριστη προσοχή σας τότε γίνονται πολύ πιστά και εκδηλώνουν με χιλιάδες τρόπους την αγάπη τους.

Καλό είναι βέβαια να μην τα κακομάθετε γιατί αν γίνει αυτό δε θα έχετε ούτε λεπτό  για εσάς!!! Ένα κατοικίδιο στο ζώδιο του Λέοντα είναι η καλύτερη επιλογή αν έχετε παιδιά στο σπίτι γιατί είναι πολύ στοργικά και προσεκτικά αλλά επίσης και διασκεδαστικά. Τους αρέσει να παίζουν και να μαθαίνουν καινούργια κόλπα κάτι που αρέσει και στα παιδιά!


Παρθένος

Τα ζωάκια που έχουν γεννηθεί στο ζώδιο της Παρθένου είναι κατά βάση υπάκουα και πολύ ευσυνείδητα. Είναι καθαρά και λειτουργούν καλύτερα σε ένα περιβάλλον που είναι τακτοποιημένο, καθαρό και που λειτουργεί βάση κάποιων σταθερών ρυθμών. Στην καθαριότητά τους δε θα σας δημιουργήσουν πρόβλημα και αντιθέτως θα χαρούν και θα συνεργαστούν μαζί σας όταν θα θελήσετε να τα κάνετε μπάνιο ή όταν θα χρειαστεί να τα πάτε στον κτηνίατρο.

Είναι όμως και πολύ απαιτητικά σαν κατοικίδια όσο αφορά στη διατροφή τους και στο χρόνο των γευμάτων τους. Πρέπει να τους έχετε σε μια αυστηρή δίαιτα γιατί πρώτον έχουν την τάση να παίρνουν κιλά με αποτέλεσμα να παρουσιάζουν προβλήματα και ευαισθησίες και δεύτερον γιατί όταν δεν έχουν το καλύτερο στη διατροφή τους μπορούν να το…απαιτήσουν με πολύ ενοχλητικό τρόπο όπως κάνοντας θόρυβο, γρατζουνώντας ή ακόμη και δαγκώνοντας!

Με τη σωστή διατροφή μειώνονται οι κίνδυνοι που διατρέχουν και όταν είναι ικανοποιημένα από αυτό τότε δείχνουν έμπρακτα και με ξεκάθαρο τρόπο την ευγνωμοσύνη τους, την αγάπη τους και την υπακοή τους.

Πηγή: Astropedia

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

banners-pet-diy-100x600-olapet.gr
banner-adoption-100x600-deksi-banner-olapet.gr