Τομ και Τζέρι: Μία εκρηκτική συμβίωση 76 χρόνων!

banner-dog-765x100

Αυτός. Γάτος παλαιάς κοπής που αρνείται να μοιράζεται το σπίτι με ένα ποντίκι! Εξαπολύει τεράστιο κυνηγητό, στήνει παγίδες, σκαρφίζεται κόλπα, προκαλεί εκρήξεις, οργανώνει απόπειρες δολοφονίες, μηχανεύεται πανούργα σχέδια και στο τέλος βλέπει τις αποτυχημένες του προσπάθειες να καθρεφτίζονται στο χαμογελαστό πρόσωπο του ποντικιού που μισεί όσο τίποτα στον κόσμο. Ή και όχι.
Αυτό. Ένα από τα πιο χαριτωμένα ποντίκια που έχει βγάλει ποτέ ο αμερικανικός κινηματογράφος (ίσως το δεύτερο πιο δημοφιλές μετά τον Μίκι Μάους). Χαρισματικό, ευφυές, κατορθώνει να ξεφεύγει από κάθε καλοστημένη παγίδα, απολαμβάνει τις περιπέτειες της οικογενειακής εστίας και την υπεροχή του απέναντι στον θανάσιμο εχθρό του. Ή και όχι.

Διαβάστε επίσης: Αριστόγατες: Γάτες Περσίας σε περιπέτειες

Η σειρά περνάει δεκάδες μηνύματα στους εκατομμύρια φίλους της, μέσα από έντονα στοιχεία κωμικής βίας

Ο Τομ και ο Τζέρι, μία από τις αγαπημένες σειρές των παιδικών μας (κι όχι μόνο) χρόνων, δεν είναι η απλή εκρηκτική συνύπαρξη δύο φαινομενικά εχθρικών κατοικίδιων. Στηριζόμενη στο αέναο κυνήγι γάτας και ποντικιού, η σειρά περνάει δεκάδες μηνύματα στους εκατομμύρια φίλους της, μέσα από έντονα στοιχεία κωμικής βίας. Ο θεατής εθίζεται εύκολα στην περίεργη αντιπαλότητα και κατανοεί από τα πρώτα λεπτά ότι οι δύο ήρωες υποδύονται δύο χαρακτήρες που δεν πρόκειται ποτέ να εξολοθρέψει ο ένας τον άλλο, πολύ απλά γιατί η ύπαρξη του ενός δίνει ζωή στον άλλο. Ή για να το θέσουμε καλύτερα, η απουσία του ενός θα σήμαινε και την απουσία του νοήματος ζωής του άλλου.

Η οριοθέτηση των κατάλληλων περιοχών, η εκπαίδευση των κατοικίδιων, αλλά και η φροντίδα και η αγάπη από μέρους των ιδιοκτητών, μπορεί να θέσει τις βάσεις ακόμα και για την πιο περίεργη συγκατοίκηση στον κόσμο.

Στον μαγικό κόσμο των καρτούν, οι εκρήξεις, οι βόμβες και οι τεράστιες παγίδες μεταφράζονται απλά σε μερικά μαυρισμένα μάτια και καμένα δέρματα, τα οποία ήδη έχουν διορθωθεί στο επόμενο καρέ, κάνοντας μικρούς και μεγάλους να γελούν και να αντιλαμβάνονται ότι μπροστά τους ξετυλίγεται η πιο περίεργη… φιλία που έχουν δει ποτέ μπροστά τους.

Διαβάστε επίσης: Τουϊτι, πώς ένα καναρίνι άλλαξε τα πρωινά μας!

Η σειρά, μάλιστα, που έχει βραβευτεί εφτά φορές με το Όσκαρ Καλύτερου Φιλμ Μικρής Διάρκειας, θίγει εύστοχα και με τον πιο γλαφυρό τρόπο τη συμβίωση δύο κατοικίδιων, όπου το ένα μπορεί να απειλήσει τη ζωή του άλλου. Κάτι ανάλογο έχει συμβεί στον κόσμο των καρτούν και με το δίδυμο Σιλβέστερ και Τουίτι, όπου μία γάτα και ένα πουλάκι (ίσως το πιο αγαπητό κίτρινο πουλάκι της παιδικής μας ηλικίας) παρουσιάζουν την ίδια ακριβώς φαινομενική αντιπαλότητα, χωρίς, ωστόσο, στο τέλος ο ένας να εξολοθρεύει τον άλλο. Γιατί η οριοθέτηση των κατάλληλων περιοχών, η εκπαίδευση των κατοικίδιων, αλλά και η φροντίδα και η αγάπη από μέρους των ιδιοκτητών, μπορεί να θέσει τις βάσεις ακόμα και για την πιο περίεργη συγκατοίκηση στον κόσμο. Χωρίς να καταστρέφεται το σπίτι κάθε 14 δευτερόλεπτα όπως συμβαίνει με τους Τομ και Τζέρι.

Η απουσία του ενός θα σήμαινε και την απουσία του νοήματος
ζωής του άλλου.

Οι Τόμ και Τζέρι φέτος κλείνουν τα 76!

Άραγε συνεχίζουν να τρώγονται και σε αυτή την ηλικία ή μήπως έχουν δώσει τη σκυτάλη στα παιδιά γιατί όχι και στα εγγόνια τους; Άντε και στα δικά μας λοιπόν!

banner-dog-765x100

Διαβάστε επίσης: 5 Πράγματα που δεν ξέρεις για τα χαμστεράκια!

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

banners-pet-diy-100x600-olapet.gr
banner-adoption-100x600-deksi-banner-olapet.gr