Success Story: Ελληνική φιλοζωϊκή ομάδα κατασκευάζει και εξάγει αναπηρικά αμαξίδια για ζώα

banner-dog-765x100

 

Όλα ξεκίνησαν το Αύγουστο του 2013 όταν πήρα να την απόφαση να ιδρύσω στην πόλη μου ένα φιλοζωικό σωματείο, εγκαταλείψεις, κακοποιήσεις, ανεύθυνοι ιδιοκτήτες, η αναλγησία των δημοτικών αρχών αλλά και η μεγάλη μου αγάπη για τα ζώα ήταν οι λόγοι που με παρακίνησαν για το εγχείρημα αυτό. Μετά από κάποιες προσπάθειες καθώς ήταν κάτι εντελώς άγνωστο για τα δεδομένα της πόλης τελικά κάποιοι ανταποκρίθηκαν και έτσι έγινε η νόμιμη σύσταση του σωματείου τον Οκτώβριο του 2013.

 Άνθρωποι με ένα κοινό σκοπό: Να γίνουμε η φωνή των ανυπεράσπιστων ζώων και να παλέψουμε για τα δικαιώματα τους. 

Η ιστορία της Wednesday

wednesday-σκυλιτσα-που-φορεσαι-αναπηρικο-αμαξιδιο

Διαβάστε επίσης: Ζευγάρι αφιέρωσε τη ζωή του σε γάτες με ειδικές ανάγκες (Video)

Η αφορμή για το πρώτο αναπηρικό αμαξίδιο

Παρά τις ελάχιστες ελπίδες που μας έδιναν οι γιατροί για την επιτυχία της επέμβασης αποφασίσαμε να γίνει η αφαίρεση της σφαίρας  με την ελπίδα ότι ίσως να καταφέρει να περπατήσει ξανά. Δυστυχώς όμως ο Θεός  είχε  αλλά σχέδια και έτσι έπειτα από μια σοβαρή μόλυνση που υπέστη  κατέληξε στην κλινική παρά τις προσπάθειες των γιατρών  να την κρατήσουν στην ζωή.  Μας είχαν ενημερώσει προηγουμένως ότι για την αποκατάσταση της αφού όλα πήγαιναν καλά θα χρειαζόταν υποστήριξη από αναπηρικό αμαξίδιο και έτσι μας δημιουργήθηκε η ιδέα της κατασκευής  αναπηρικών αμαξιδίων στην μνήμη της σκυλίτσας που έτσι απρόσμενα έφυγε από τη ζωή.

Η κατασκευή του πρώτου αναπηρικού αμαξιδίου

Όταν  κατασκευάσαμε το πρώτο αμαξίδιο το πήγαμε στον κτηνίατρο που συνεργαζόμαστε όπου το έλεγξε και ορθοπεδικός κτηνίατρος για να βεβαιωθούμε ότι είναι απόλυτα ασφαλές και κατάλληλο προς χρήση. Αφού έγιναν κάποιες απαραίτητες τροποποιήσεις έπειτα από υπόδειξη των γιατρών και με συνεχή εξέλιξη έχουμε φτάσει σε σημείο να κατασκευάζουμε αμαξίδια ισάξια με αυτά του εμπορίου αλλά σε πολύ χαμηλότερο κόστος καθώς πρωταρχικός μας σκοπός είναι η βοήθεια προς τα ζώα και όχι το κέρδος.

banner-dog-765x100

σκυλος-σε-αναπυρικο-καροτσακι

Οι αποστολές αμαξιδίων στο εξωτερικό 

Τα αμαξίδια κατασκευάζονται ανάλογα με την πάθηση ,το μέγεθος , το βάρος και το φύλο του ζώου και κάνουμε αποστολές σε όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό, συγκεκριμένα έχουμε στείλει αμαξίδια σε Λίβανο ,Γερμάνια, Κύπρο, Ρουμάνια σε κλινική ζωών και Αγγλία σε καταφύγιο ζώων.

Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς γιατί αρκετά ζωάκια που χρησιμοποίησαν αμαξίδια μας είναι πλέον σε θέση να περπατάνε ξανά μονά τους χωρίς υποστήριξη.

γάτες-σε-αναπηρικα-αμαξίδια

Διαβάστε επίσης: Ξέχασαν τον σκύλο τους κλειδωμένο στο διαμέρισμα (Video)

Η δράση και το όραμα της ομάδας

Φυσικά και συνεχίζουμε την δράση μας στον δρόμο για όσα ζώα έχουν ανάγκη αλλά επίσης βοηθάμε μέσω δημοσιεύσεων και κοινοποιήσεων για περιστατικά  που πρέπει να χειρουργηθούν και μέσω των σελίδων μας στο Facebook αλλά και διαφόρων φιλοζωικών sites.

Η ιδεολογία μας είναι να βοηθάμε όπως και όπου μπορούμε, ο εθελοντισμός είναι για μας στάση ζωής. Και εκτός της φιλοζωικής μας δράσης  όταν μας δίνεται η ευκαιρία βοηθάμε και συνάνθρωπους μας γιατί η φιλοζωία συνεπάγεται της φιλανθρωπίας είναι δυο έννοιες αλληλένδετες. Δεν μπορείς να βοηθάς  τους ανθρώπους και να γυρνάς την πλάτη σε ένα ζώο που υποφέρει αλλά και το αντίθετο.

Μάθετε περισσότερα για την δράση της ομάδας ” Εθελοντές Φιλόζωοι Αλεξάνδρειας “

 

Ολυμπία-Σταφυλίδου-εθελοντες-φιλοζωοι-αλεξανδρειας

Το κείμενο υπογράφει η Ολυμπία Σταφυλίδου, Ιδρύτρια-Νόμιμη Εκπρόσωπος Σωματείου

Διαβάστε επίσης: Το κέντρο της πόλης για την αδέσποτη Σουσού είναι το σπίτι της και η αυλή της

Share

Comments

  1. Πολίτης Κάρολος : January 13, 2018 at 5:28 pm

    Μπράβο σας, ο Θεός να σας έχει καλά. Το έργο που προσφέρεται είναι αξιοθαύμαστο. Ο κόσμος, σε γενικές γραμμές είναι απαίδευτος και κατ’ επέκταση σκληρός, ιδιαίτερα με τα μικρά ζωάκια. Ο χειρότερος εχθρός, τόσο του ανθρώπου όσο και των ζώων, είναι αδιαμφησβήτητα ο ίδιος ο άνθρωπος. Αγάπη για τα ζώα σημαίνει αγάπη για τον άνθρωπο, το περιβάλλον και γενικά για τα πάντα. Σας εύχομαι ολόψυχα η δραστηριότητά σας να έχει πάντοτε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

    • Έτσι ακριβώς είναι κ. Κάρολε! Πάντου υπάρχουν ΆΝΘΡΩΠΟΙ και αυτούς θα πρέπει να έχουμε ως παράδειγμα και να γινόμαστε καλύτεροι!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

banners-pet-diy-100x600-olapet.gr
banner-adoption-100x600-deksi-banner-olapet.gr