Χελώνα Φράνκλιν, ένας αυθεντικός rock star με καβούκι!

banner-dog-765x100

Τα κοινωνικά μηνύματα...

Ποτέ άλλοτε μία χελώνα δεν κατάφερε να συγκεντρώσει εκατομμύρια παιδιά μπροστά από τη μικρή οθόνη, περνώντας με καλοδουλεμένο τρόπο όμορφα μηνύματα για τη ζωή, τη φύση, τη φιλία, την οικογένεια, ακόμα και την τρίτη ηλικία! Ναι καλά διαβάσατε, ο Φράνκλιν και η παρέα του κατάφερε να θίξει θέματα όπως η ασθένεια, ο θάνατος, αλλά και ο ορισμός της πραγματικής αγάπης προς τους αγαπημένους μας παππούδες και γιαγιάδες.

Ο ίδιος, άλλωστε, δεν είναι μία τυπική χελώνα, αλλά μία συμπαθητική φιγούρα που ξεπήδησε από τα βιβλία των Brenda Clark και Paulette Bourgeois και σε αντίθεση με τη φύση του, που προστάζει αργά βήματα, κατάφερε να δει την εικόνα του να ταξιδεύει με φρενήρεις ρυθμούς σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου.

franklin-xelona-irwas-kids-show-olapet.gr-5
franklin-xelona-irwas-kids-show-olapet.gr-5

Το ξεκίνημα...

Το τηλεοπτικό του ντεμπούτο σημειώνεται το μακρινό 1997, με τις πρώτες κριτικές να είναι διθυραμβικές για ένα παιδικό διαφορετικό από τα άλλα, το οποίο μέσα από τις περιπέτειές του διδάσκει πολύτιμα μαθήματα στους μικρούς του φίλους. Οι τελευταίοι, μάλιστα, θα αναγκάσουν την εταιρεία παραγωγής να αναθεωρήσει τα αρχικά σχέδια για προβολή της σειράς για μερικές μόνο σεζόν, με τον Φράνκλιν να διατηρείται στις τηλεοπτικές οθόνες έως το 2013, συμπληρώνοντας 16 ολόκληρα χρόνια ζωής!

franklin-xelona-irwas-kids-show-olapet.gr

Mέσα από τις περιπέτειές του διδάσκει πολύτιμα μαθήματα στους μικρούς του φίλους.

Τόσο ο ίδιος, που πρωταγωνιστεί σε κάθε επεισόδιο, όσο οι γονείς (Mr και Mrs. Turtle) και η αδερφή του Harriet (η οποία εμφανίζεται μετά από κάποιες σεζόν), τριγυρνούν στο ήσυχο χωριό τους και γνωρίζουν διαρκώς καινούριους φίλους, με τους οποίους εξερευνούν όλο και περισσότερα σπορ, με μία αδυναμία στο ice-hockey, κάτι που δικαιολογεί και την καναδική καταγωγή του πράσινου ήρωα.

banner-dog-765x100

Διαβάστε επίσης: Lassie, ο σκύλος των παιδικών μας χρόνων!

franklin-xelona-irwas-kids-show-olapet.gr-2
franklin-xelona-irwas-kids-show-olapet.gr-1

Η χελώνα ανήκει στα ερπετά και εκτός από το καβούκι, κύρια χαρακτηριστικά της είναι η σαρκώδης γλώσσα, καθώς και η παντελής απουσία δοντιών.

Κι αν νομίζατε ότι η δημοτικότητα του Φράνκλιν περιορίζεται μόνο στα βιβλία και τις οθόνες, κάνατε λάθος! Τα τραγούδια της σειράς έχουν παιχτεί σε μουσικές σκηνές ανά τον κόσμο, με αρκετές περιοδείες να αφιερώνουν, μάλιστα, ακόμα και ολόκληρο το πρόγραμμά τους στην αγαπημένη τους χελώνα!

Θυμηθείτε το τραγούδι των τίτλων αρχής:

Ήξερες ότι;

Η χελώνα ανήκει στα ερπετά και εκτός από το καβούκι, κύρια χαρακτηριστικά της είναι η σαρκώδης γλώσσα, καθώς και η παντελής απουσία δοντιών. Έχει μείνει στην ιστορία για την αργή ταχύτητά της, ενώ μπορεί να τη συναντήσει κανείς σε εύκρατα και τροπικά κλίματα. Όταν πάλι γεννήσει τα αυγά της, στις τρύπες που έχει ήδη σκάψει, τα αφήνει να μεγαλώσουν και να ανακαλύψουν τον κόσμο μόνα τους. Με την ελπίδα να γίνουν σαν τον Φράνκλιν!

Διαβάστε επίσης: Τουϊτι, πώς ένα καναρίνι άλλαξε τα πρωινά μας!

franklin-xelona-post-kids-show-olapet.gr
franklin-xelona-irwas-kids-show-olapet.gr-4
Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

banners-pet-diy-100x600-olapet.gr
banner-adoption-100x600-deksi-banner-olapet.gr