Ψάχνοντας (την ψυχοπαθογένεια πίσω από) τον Nemo!

banner-dog-765x100

finding-nemo-olapet.gr-front-image

Κυριακή μεσημέρι, κάθεσαι αναπαυτικά στον καναπέ σου, κουκουλώνεσαι (γιατί έξω έχει ένα σύγχρονο ICE AGE) και αρχίζεις να βολτάρεις στα τηλεοπτικά κανάλια. Boring, Boring, Boring, ουπς! NEMO! Τα τέσσερα πιο δημοφιλή γράμματα στην ιστορία του υδάτινου κόσμου ξεπηδούν στην οθόνη σου.

ενθουσιασμό και φρενήρεις πωλήσεις στις Disney και Pixar

Το περίφημο ψάρι κλόουν έχει καταφέρει να κατακτήσει ολόκληρο τον κόσμο, σκορπίζοντας τον ενθουσιασμό και φρενήρεις πωλήσεις στις Disney και Pixar, οι οποίες είδαν τα έσοδα της ταινίας (η οποία στοίχησε λιγότερο από 100 εκατομμύρια δολάρια) να ξεπερνούν τα 900 εκατομμύρια δολάρια και να προσεγγίζουν το 1 δις! Παράλληλα, η ταινία είναι πρώτη σε πωλήσεις DVD, στην ιστορία, βλέποντας περισσότερα από 45 εκατομμύρια να μετακομίζουν στα σπίτια των φαν του πορτοκαλί ψαριού!

finding-nemo-dory-kids-show-olapet.gr-2
finding-nemo-dory-kids-show-olapet.gr

Διαβάστε επίσης: Φράνκλιν, ένας αυθεντικός rock star με καβούκι!

Κι αν όλα αυτά τα υποψιαζόσασταν, τι ψυχοπαθογένεια υπάρχει πίσω από τη δημοφιλή ταινία; Ερευνητές μελέτησαν καρέ καρέ το φιλμ και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι κρύβονται αρκετά ψυχικά νοσήματα πίσω από τον φαινομενικά αθώο βυθό. Συγκεκριμένα, ο Μάρλιν, πατέρας του Nemo, εμφανίζεται από τους ειδικούς, να πάσχει από Διαταραχή Μετατραυματικού στρες, βιώνοντας τον θάνατο της γυναίκας του και δείχνοντας τρομερή ανησυχία για τον γιο του (σκεφτόμενος, μάλιστα, ακόμα και να μην τον στείλει σχολείο).

banner-dog-765x100

Στην ίδια μελέτη, ο (συμπαθέστατος) πατέρας πάσχει και από ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή, όπου εμφανίζει δυσλειτουργικές σκέψεις και εμμονές! Αλήθεια, πόσοι από εμάς προσέξαμε ότι κάθε φορά που έβγαινε από το σπίτι έλεγχε το περιβάλλον γύρω του τρεις φορές(!); Ένα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο που τόνισαν οι ερευνητές, είναι πως στη συγκεκριμένη ταινία συναντάμε και το «φαινόμενο του θεατή», όπου το άτομο που ζητάει βοήθεια είναι λιγότερο πιθανό να τη δεχτεί από κάποιον όταν τριγύρω υπάρχουν κι άλλα άτομα που θα μπορούσαν (δυνητικά) να βοηθήσουν. Έτσι, η μοναδική που βοηθάει τον Μάρλιν στην αναζήτηση του γιου του είναι η Ντόρι!

Ο Nemo έκανε δημοφιλή στην παγκόσμια κοινότητα των pets τα «ψάρια κλόουν»

Το συμπαθέστατο ψαράκι, που πάσχει από αμνησία, πρωταγωνιστεί, μάλιστα, στο sequel της ταινίας («Ψάχνοντας την Ντόρι»), όπου και θα προσπαθήσει να βρει τους χαμένους της γονείς, αντιμετωπίζοντας ένα σωρό (θαλάσσιους και μη) κινδύνους. Θα τα καταφέρει;

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας εδώ.

Ήξερες ότι;

Ο Nemo έκανε δημοφιλή στην παγκόσμια κοινότητα των pets τα «ψάρια κλόουν», τα οποία μετά την προβολή της ταινίας μετακόμισαν σε εκατομμύρια σπίτια ανά την υφήλιο! Το συγκεκριμένο ψάρι ανήκει, μάλιστα, στην οικογένεια Pomacentridae, η οποία συμβιώνει με τις θαλάσσιες ανεμώνες, ενώ συνολικά έχουν αναγνωριστεί περίπου 29 είδη. Τα χρώματά τους, ανάλογα με το είδος, μπορεί να είναι πορτοκαλί, κόκκινο, κίτρινο κ.α., ενώ πολλά εμφανίζουν χαρακτηριστικές λευκές κηλίδες και γραμμές.

Διαβάστε επίσης: Γιατί ο Scat είναι ο πιο διάσημος σκίουρος του κόσμου!

finding-nemo-dory-kids-show-olapet.gr-1
finding-nemo-dory-kids-show-olapet.gr-3
Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

banners-pet-diy-100x600-olapet.gr
banner-adoption-100x600-deksi-banner-olapet.gr