Δέκα (10) tips για ένα ασφαλέστερο ταξίδι με το κατοικίδιο σας!

banner-dog-765x100

10-tips-gia-ena-asfalestero-taksidi-me-to-katoikidio-sas-olapet.gr-end

Η πρώτη πτήση του σκύλου σας με αεροπλάνο μπορεί να είναι τραυματική καθώς μέχρι τώρα ήταν συνηθισμένος να απολαμβάνει τη διαδρομή με το αυτοκίνητο έχωντας το κεφάλι του έξω από το παράθυρο! Σίγουρα η πτήση δεν θα μπορούσε να συγκριθεί με την πλάκα που έχει μια βόλτα με το αμάξι παρ`όλα αυτά παρακάτω σας παρουσιάζουμε 10 συμβουλές (tips) για το πως θα “χρυσώσετε το χάπι” για τον σκύλο σας.

#1 Κλείστε τα εισητήρια νωρίς

Οι περισσότερες αεροπορικές αεροπορικές επιτρέπουν 1 ή 2 σκύλους σε κάθε πτήση. Γι`αυτό είναι σημαντικό να κλείσετε τα εισητήρια του σκύλου σας το συντομότερο δυνατό. Και προς Θεού! Μην κλείσετε τα δικά σας αν πρώτα δεν έχετε διασφαλήσει ότι υπάρχει κενή θέση για τον σκύλο σας! 

#2 Κλείστε απ`ευθείας πτήση

Κλείστε απ`ευθείας πτήση, κατά προτίμηση καθημερινή μέρα όπου τα αεροδρόμια έχουν πιο χαλαρούς ρυθμούς και επίσης αποφύγετε να ταξιδέψετε με ακραίο κρύο ή ζέστη δεδομένου ότι ο σκύλος σας θα βρίσκεται στο αμπάρι.

Διαβάστε επίσης: Playdate: Το κατοικίδιο σας δεν θα νιώσει ποτέ ξανά μοναξιά

banner-dog-765x100

#3 Επισκευτείτε τον κτηνίατρο σας πριν την πτήση

Κλείστε ραντεβού με τον κτηνίατρο σας για ένα γενικό check-up και βεβαιωθείτε ότι μπορεί να ταξιδέψει και ότι έχουν γίνει όλα τα εμβόλια. Διατειρήστε το πιστοποιητικό υγείας του σκύλου σας, το οποίο θα προμηθευτείτε από τον κτηνίατρο σας με ισχύ τουλάχιστον 10 ημέρες μετά την αφιξή σας. Για περαιτέρω ενημέρωση εφόσον χρειαστεί επικοινωνήστε με τις αρμόδιες αρχές του τόπου/προορισμού σας.

10-tips-gia-ena-asfalestero-taksidi-me-to-katoikidio-sas-vet-olapet.gr#4 Αγοράστε κλουβί μετακίνησης

Προμηθευτείτε το κατάλληλο κλουβί ανάλογα με το μέγεθος του κατοικιδίου σας. Τα μικρά μεγέθη είναι πιο βολικά για να τοποθετηθούν κάτω από το κάθισμα σας (αυτό βέβαια επιτρέπεται μόνο όταν έχετε κλείσει καμπίνα). Και φυσικά σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να τηρηθούν όλες οι οδηγίες της αερογραμμής. Αν ο σκύλος ταξιδεύει στο αμπάρι, αγοράστε ένα σκληρό πλαστικό κλουβί με τρύπες αρκετές ώστε να υπάρχει επαρκής εξαερισμός στο κλουβί. Κάτι άλλο που θα πρέπει να προσέξετε είναι να υπάρχει αρκετός χώρος ώστε να μπορεί το κατοικίδιο σας να κινηθεί μέσα στο κλουβί, ακόμη και να ξαπλώσει. Αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις οι αερογραμμές θα σας απαγορεύσουν την αερομεταφορά

Διαβάστε επίσης: Πέντε (5) πράγματα που δεν γνωρίζατε για τον σκύλο σας

10-tips-gia-ena-asfalestero-taksidi-me-to-katoikidio-sas-klouvi-olapet.gr

#5 Ταυτότητα σκύλου

Γράψτε πάνω στο κλουβί μετακίνησης το όνομα του σκύλου, τη διεύθυνση του σπιτιού σας, το νούμερο του τηλεφώνου σας καθώς επίσης θα ήταν πολύ χρήσιμο να κουαλάτε μαζί σας μια φωτογραφία του σκύλου σας  ώστε σε περίπτωση που συμβεί κάτι και χαθεί να μπορεί να διευκολυνθεί η διαδικασία αναζήτησης του.

#6 Κάντε ένα test drive

Τοποθετήστε το κατοικίδιο σας μέσα στο κλουβί μεταφοράς κάποιες φορές πριν το ταξίδι ώστε να εξοικιωθεί με τον χώρο του κλουβιού

#7 Φαϊ, νερό, “κακά” και νάνι

Το γεμάτο στομάχι κατά τη διάρκεια της πτήσης είναι άβολο γι αυτό ταίστε τον σκύλο σας 4 ώρες πριν από την πτήση. Συνεχίστε παρόλα αυτά να του δίνετε νερό μέχρι και την τελευταία στιγμή, Αφίστε το πιατάκι του καθαρό μέσα στο κλουβί ώστε αν χρειαστεί, σε περίπτωση καθυστέρησης, ο υπάλληλος να το γεμίσει με φαϊ και νερό γαι το σκύλο σας. Τέλος αφήστε τον σκύλο σας να κυληθεί στο γρασίδι και να παίξει πριν κατευθυνθείτε στο αεροδρόμιο.

#8 Φτάστε νωρίς στο αεροδόμιο

Φτάστε νωρίς στο αεροδρόμιο αλλά χωρίς υπερβολές. 2 ώρες περίπου είναι η σύσταση που γίνετε από τις αερογραμμές.

Διαβάστε επίσης: Τι δεν γνωρίζω για τις γάτες; (Μέρος Ι)

10-tips-gia-ena-asfalestero-taksidi-me-to-katoikidio-sas-valitsa-olapet.gr

#9 Ηρεμιστικά

Εννοείται πως άν νιώσεις την ανάγκη να πάρεις κάποιο ηρεμιστικό πρινα πό την πτήση μπορείς να το κάνεις. μην δώσεις όμως ποτέ στο κατοικίδιο σου διότι θα έχει αρνητικές επιτπώσεις στον σκύλο σου. Τα ηρεμηστικά επηρεάζουν την ικανότητα του σκύλου σου να ισορροπεί κάτι που είναι επικύνδυνο καθώς τα κλουβιά μετακινούνται κατά τη διάρκεια της πτήσης. η χορήγηση ηρεμιστικού επιτρέπεται μόνο μετά παό οδηγία του κτηνιάτρου εφ`όσον το θεωρήσει αναγκαίο. Το όνομα και η δοσολογία του φαρμάκου πρέπει να αναγράφονται πάνω στο κλουβί.

10# Φτάσαμε!!

Όταν φτάσεις στον προορισμό σου, πριν κάνεις Check-in στο ξενοδοχείο, πάνε το σκυλί μια μεγάλη βόλτα ώστε να εξοικειωθέι με το καινούριο περιβάλλον και να συνειδητοποιήσει ότι σ`αυτό ακολουθούνται οι ίδιοι κανόνες και φραγμοί. Φτάνοντας στο ξενοδοχείο, το σκλυλί θα αισθάνετε σαν στο σπίτι του και θα είναι έτοιμο για καινούριες περιπέτειες!!

Πρέπει πάντα να έχετε στο μυαλό σας ότι οι κανονισμοί και οι διαδικασίες για τη μεταφορά κατοικίδιων στην καμπίνα επιβατών, στους χώρους αποθήκευσης αποσκευών του αεροσκάφους ή ως εμπόρευμα, ποικίλουν ανάλογα με την αεροπορική εταιρεία και τον προορισμό. Για περισσότερες πληροφορίες σας συνιστούμε να επικοινωνήσετε με την αεροπορική σας εταιρεία.

Δείτε εδώ το ενημερωτικό βίντεο για μετακινήσεις των ζώων συντροφιάς του δικού μας αεροδρομίου “Ελευθέριος Βενιζέλος”

0-tips-gia-ena-asfalestero-taksidi-me-to-katoikidio-sas-olapet.gr

Διαβάστε επίσης: Γνωρίζετε τα πάντα για τα χαμστεράκια σας;

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

banners-pet-diy-100x600-olapet.gr
banner-adoption-100x600-deksi-banner-olapet.gr