Πέντε (5) μικρές αλήθειες που δεν γνωρίζεις για τα Μαλτέζ | Ράτσα Maltese

banner-dog-765x100

Τα Μαλτέζ (Maltese) είναι από τα πιο γλυκά και χαριτωμένα σκυλάκια! Μικρόσωμα, παιχνιδιάρικά και χαδιάρικα! Μια ράτσα που ο καθένας θα ήθελε να έχει σπίτι του! Μήπως όμως υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν ξέρετε για αυτά? Διαβάστε το κείμενο και σας υποσχόμαστε να τα αγαπήσετε ακόμη περισσότερο!

Maltese-μαλτέζ-ράτσες: 5 facts-olapet.gr

Διαβάστε επίσης: Οι 6 πιο δημοφιλείς μικροσκοπικές ράτσες σκύλων! (μέρος 1ο)

#1 Είναι κατάλληλα για αλλεργικούς!

Τα μαλτεζάκια μας δεν μαδάν! Ναι ναι καλά ακούσατε δεν αφήνουν τρίχες! Έτσι λοιπόν αν είστε αλλεργικοί ή δεν θέλετε να είστε συνέχεια με μια σφουγγαρίστρα στο χέρι σας έχουμε τη λύση! Στο σημείο αυτό, να σημειώσουμε βέβαια ότι μπορεί να μην πέφτει το τρίχωμα τους αλλά θέλει ιδιαίτερη περιποίηση για να είναι λαμπερό! Το καθημερινό βούρτσισμα και οι τακτικές επισκέψεις στον groomer είναι απαραίτητες για να μην πετάει ούτε … τρίχα! 😛

#2 Είναι από τα καλύτερα therapy dogs!

Σκυλιά όπως ο Norbert (δείτε το video που ακολουθεί) είναι μια θαυμάσια βοήθεια σε κλινικές, νοσοκομεία, κατεστραμμένες περιοχές (που έχουν πληγεί από σεισμούς, φωτιές και άλλα φυσικά φαινόμενα) και υποβαθμισμένα σχολεία. Η φροντίδα ενός ζώου και το χάδι που του δίνουμε μπορεί να μειώσει το άγχος, να ενθαρρύνει την ενσυναίσθηση και να μειώσει τον εκφοβισμό (αυτά είναι μόνο κάποια από τα οφέλη των σκύλων στις ζωές των ανθρώπων). Τα Μαλτέζ είναι από τα καλύτερα σκυλιά θεραπείας επειδή είναι πολύ αγαπητά και μικρά, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να αγκαλιάζετε τις ώρες!

banner-dog-765x100

Διαβάστε επίσης: Ποιες ιδιότητες των σκύλων δε γνωρίζεις;

#3 Δεν φοβούνται τα ύψη!

Μπορεί να είναι μικρά αλλά μπορούν να πηδήξουν πολύ ψηλά και από πολύ ψηλά!! ΠΡΟΣΟΧΗ: λόγω του ότι δεν φοβούνται τα ύψη, εύκολα μπορεί να φύγουν από την αγκαλιά σας και να πηδήξουν κάτω!

#4 Σαν άλλες θεότητες!

Τα Μαλτέζ εκτράφηκαν από τους Ρωμαίους αυτοκράτορες για να έχουν αυτό το χρώμα! Ο λόγος? Ήθελαν να εκπέμπουν έναν αέρα θεότητας…!! Βασιλιάδες είναι αυτοί! Δεν μπορείς να πεις κάτι..!

#5 Αξίζουν 2 εκατομμύρια δολάρια

trouble: το πιο πλουσιο σκυλι είναι ράτσα μαλτέζ-Olapet.gr

Διαβάστε επίσης: Πέντε (5) πιο περίεργα πράγματα που δεν γνωρίζατε για τον σκύλο σας

Όταν η περίφημη “βασίλισσα των μεσιτικών” Leona Helmsley πέθανε το 2008, πολλοί άνθρωποι ήταν συγκλονισμένοι με το γεγονός ότι στη διαθήκης της διέθεσε 12 εκατομμύρια δολάρια για τη φροντίδα του σκύλου της, ενός Μαλτέζικου τεριέ που ονομάζεται Trouble. Τότε επενέβη η κυβέρνηση και μείωσε αυτό το ποσό στα 2 εκατομμύρια δολάρια! Ποσό, βέβαια, που και πάλι ήταν ικανό να επιτρέψει στην Trouble να ζει βασιλικά μέχρι και το 2011 που έφυγε από τη ζωή..

Διαβάστε επίσης: Τέσσερις (4) μικρές αλήθειες που δεν γνωρίζεις για τα Γιορκσάιρ

Πηγή: Mentalfloss.com

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

banners-pet-diy-100x600-olapet.gr
banner-adoption-100x600-deksi-banner-olapet.gr