Γνωρίζετε τα πάντα για τα χαμστεράκια σας;

banner-dog-765x100

Πέντε (5) μικρές αλήθειες για τα χαμστεράκια  

Κάθεστε αναπαυτικά στον ζεστό καναπέ σας και βλέπετε σε (104η) επανάληψη τον «Ποντικομικρούλη», την ώρα που το αγαπημένο σας χαμστεράκι βολτάρει κεφάτο στο κλουβί του. Κοιτάζεστε στα μάτια. Ένα πέπλο μυστηρίου καλύπτει τη σχέση σας. Ήρθε η ώρα να το διαλύσουμε, παρουσιάζοντας τα πέντε πράγματα που δε γνωρίζετε για τα συμπαθητικά τρωκτικά.

Tο βράδυ γυμνάζονται στο κλουβί τους για να διατηρούνται φιτ

1. Μικροί Σβαρτζενέγκερ

Ναι τα φαινομενικά χαριτωμένα χαμστεράκια δεν κάθονται με τις ώρες μπροστά στην τηλεόραση βλέποντας τι θα γίνει στο «Μπρούσκο», αλλά φροντίζουν για τη φυσική τους κατάσταση! Έτσι, το βράδυ γυμνάζονται στο κλουβί τους για να διατηρούνται φιτ. Θυμάστε τον Ποντικομικρούλη που έκανε ασκήσεις με τις ποντικοπαγίδες; Κάπως έτσι! Απέναντί σας βρίσκεται, λοιπόν, μία Ελένη Πετρουλάκη, λίγο πιο συμπυκνωμένη, αλλά σίγουρα πιο συμπαθητική.

hamster-olapet.gr-blog-3

Διαβάστε επίσης: Γιατί ο Scat είναι ο πιο διάσημος σκίουρος του κόσμου

2. Τι είναι σοκολάτα;

Μπορεί να ξοδεύετε το μισό σας μηνιάτικο σε σοκολάτες, σε γλυκά, να βλέπετε στο βίντεο τις εκπομπές του Παρλιάρου και τις συνταγές κέικ του Πετρετζίκη και να κολλάτε το κεφάλι σας στην οθόνη, αλλά σας πληροφορούμε ότι ο γευστικός αυτός πειρασμός είναι θανάσιμος κίνδυνος για το κατοικίδιό σας. Κι αυτό γιατί μπορεί να κολλήσει στη γναθιαία κοιλότητα αποθήκευσης τροφής και να προκαλέσει ανεπανόρθωτη καταστροφή. Οπότε, σοκολάτες κρυφά. Μέσα στο δωμάτιο. Χωρίς φως.

3. Κινούμενα πλυντήρια!

Πριν την αγορά ενός κατοικίδιου, ανησυχείτε για την υγιεινή του και τον χρόνο που θα αφιερώνετε στην καθαριότητά του; Διαλέξτε χαμστεράκια! Αποτελούν μία από τις καθαρές επιλογές που θα μπορούσατε να κάνετε, καθώς αυτοπλένονται περίπου 300 φορές την ημέρα. 300 φ-ο-ρ-έ-ς! Μάλλον, το χαμστεράκι θα πρέπει να ανησυχεί για τη δική σας υγιεινή!

Αποτελούν μία από τις καθαρές επιλογές που θα μπορούσατε να κάνετε, καθώς αυτοπλένονται περίπου 300 φορές την ημέρα

hamster-olapet.gr-blog-8

Διαβάστε επίσης: Τι δεν γνωρίζω για τις γάτες; (Μέρος Ι)

4. Δώστε στον λαό ηλιόσπορους!

Ο καθένας έχει τις γευστικές του αδυναμίες. Άλλοι τις σοκολάτες (είπαμε ΟΧΙ μπροστά σε χάμστερ), άλλοι το αρνί, άλλοι τις πράσινες σαλάτες. Τα χαμστεράκια, από την άλλη, λατρεύουν τους ηλιόσπορους! Ειδικά αν το κατοικίδιό σας είναι Winter White, τότε πιθανότερα να συμπαθήσει πρώτα τους ηλιόσπορους και μετά εσάς. Βασικά, σίγουρα!

5. «Δεν έχει… κάγκελα η καρδιά σου να με κλείσει»!

Όταν κάποιος εμπιστευτεί ένα χάμστερ για να μοιραστεί μαζί του την καθημερινότητά του, επιλέγει διάφορα παιχνίδια για να τα τοποθετήσει μέσα στο κλουβί ώστε να του κάνουν παρέα. Δεν είναι λίγοι, μάλιστα, αυτοί που προτιμούν τα ξύλινα παιχνίδια, ώστε ο νέος τους φίλος να μασήσει με την ησυχία του. Κακώς! Περιττά έξοδα. Τα χάμστερ εφόσον εξοικειωθούν με το κλουβί τους αρχίζουν να μασούν πρωτίστως τα κάγκελά του κλουβιού τους(!), ακούγοντας παράλληλα το παραφρασμένο σουξέ του Σάκη Ρουβά. Συνεπώς, ξοδέψτε τα χρήματα που προορίζονταν για το παιχνίδι σε ηλιόσπορους ή σε ακόμα μία ενοικίαση του «Ποντικομικρούλη». Τον λατρεύουν.

hamster-olapet.gr-blog-5
hamster-olapet.gr-blog-9

Διαβάστε επίσης: Τα περίεργα pets των διασήμων

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

banners-pet-diy-100x600-olapet.gr
banner-adoption-100x600-deksi-banner-olapet.gr