Πέντε (5) πράγματα που δεν γνωρίζατε για τον σκύλο σας

banner-dog-765x100

dog-perierga-olapet.gr-2

Κάθεται αναπαυτικά απέναντί σας, γαυγίζει χαμηλόφωνα όταν αλλάζετε το κανάλι Pet TV στην τηλεόραση και ετοιμάζεται να καταβροχθίσει το μεσημεριανό που μόλις του σερβίρατε. Άραγε, ποια μυστικά κρύβουν αυτοί οι λατρεμένοι τετράποδοι «ντετέκτιβ»;

1. Έχουν 10 φορές καλύτερη ακοή από τους ανθρώπους

Παραπονιέστε συχνά για προβλήματα στην ακοή σας, αυξάνετε συνεχώς την ένταση για να παρακολουθήσετε το αγαπημένο σας πρόγραμμα και βάζετε τους άλλους να επαναλάβουν αυτά που λένε ώστε να τα κατανοήσετε; Το τετράποδο πλασματάκι που βρίσκεται αυτή τη στιγμή δίπλα σας στον καναπέ, γελάει ειρωνικά από μέσα του. Κι αυτό γιατί η ακοή των σκύλων είναι ίσα με 10 φορές καλύτερη και πιο ακριβής σε σχέση με την ανθρώπινη! Παράλληλα, οι μικροί σας φίλοι έχουν δύο φορές περισσότερους μυς στα αυτιά από εσάς. Έτσι, την επόμενη φορά που μιλήσετε άσχημα, έστω και χαμηλόφωνα, για μία συμπεριφορά του σκύλου σας, να ξέρετε ότι δε την έχετε γλιτώσει, αλλά σας έχει ακούσει. Καθαρά.

Έρευνες έχουν δείξει ότι τα φαινομενικά καλοκάγαθα κατοικίδιά σας προσποιούνται ότι αρρωσταίνουν για να τους δώσετε λίγη ή περισσότερη σημασία.

Διαβάστε επίσης: Ποιες ιδιότητες των σκύλων δε γνωρίζεις;

dog-music-earphones-perierga-olapet.gr
dog-perierga-olapet.gr

2. Υπάρχει ράτσα που δεν γαυγίζει

Πώς θα σας φαινόταν αν ο σκύλος σας δε γαυγίζει; Υπέροχο; Βαρετό; Ανούσιο; Τότε ίσως πρέπει να γνωρίσετε την αφρικάνικη ράτσα Basenji, τα σκυλιά της οποίας δε γαυγίζουν! Οπότε αν θέλετε να μειώσετε τους οικιακούς θορύβους και να απολαμβάνετε στιγμές γαλήνης, η συγκεκριμένη επιλογή είναι μονόδρομος. Αν πάλι ο αγαπημένος σας σκύλος είναι και φύλακας, τότε οι επίδοξοι κλέφτες θα τον λατρέψουν περισσότερο από εσάς.

3. Δεν χαρακτηρίζονται τυχαία ως λαγωνικά

Νομίζετε ότι τυχαία τους έχει αποδοθεί ο όρος λαγωνικό; Όχι βέβαια! Οι αγαπημένοι σας σκύλοι διαθέτουν όσφρηση που είναι από 10 έως 100 χιλιάδες φορές καλύτερη από τη δική σας. Για να σας κάνουμε να νιώσετε ακόμα πιο άβολα, να σας παραθέσουμε ένα παράδειγμα: Ο άνθρωπος μπορεί να μυρίσει μέχρι το 1/3 ενός μιλίου μακριά, την ίδια ώρα που το τετράποδο κατοικίδιό του γνωρίζει τη μυρωδιά που επικρατεί 3 χιλιάδες μίλια μακριά!

Διαβάστε επίσης: Τι δεν γνωρίζω για τις γάτες; (Μέρος Ι) 

dog-walk-perierga-olapet.gr
dog-maltez-perierga-olapet.gr

Τα σκυλιά της αφρικάνικης ράτσας Basenji, δε γαυγίζουν!

4. Προσποιούνται ότι είναι άρρωστα

Θυμάστε τα ένδοξα εκείνα χρόνια του Δημοτικού. Που προσποιούσασταν ότι πονούσε η κοιλιά σας για να γλιτώσετε τη βασανιστική διαδικασία του πρωινού ξυπνήματος για το σχολείο; Ε κάπως έτσι συμπεριφέρονται και οι σκύλοι. Όχι βέβαια για να μην πάνε σχολείο, αλλά για να τραβήξουν την προσοχή σας! Ναι! Έρευνες έχουν δείξει ότι τα φαινομενικά καλοκάγαθα κατοικίδιά σας προσποιούνται ότι αρρωσταίνουν για να τους δώσετε λίγη ή περισσότερη σημασία. Τι νομίζατε; Μόνο εσείς γνωρίζετε τα έξυπνα τρικ;

5. Συμβάλλουν στο αποτελεσματικό flirt

Αφήσαμε το καλύτερο για το τέλος! Έρευνες έχουν δείξει ότι αν ένας άντρας βγει με τον σκύλο του για μία βόλτα, οι πιθανότητες να πάρει το τηλέφωνο μιας γυναίκας είναι τριπλάσιες! Ναι καλά διαβάσατε! Αν, λοιπόν, είστε μόνοι (ή σε σχέση που καταλήγει σε αδιέξοδο), ήρθε η ώρα να κατανοήσετε ότι η καλύτερη προξενήτρα στη γη δεν ήταν η Γεωργία Βασιλειάδου, αλλά η τετράποδη φιγούρα που σας ζητάει βόλτα! Ακόμα κάθεστε;

dog-perierga-olapet.gr-3
dog-perierga-olapet.gr-1

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που ο αγαπημένος σας σκύλος θα μυρίσει κάτι, θα ακούσει κάποιον ήχο, θα προσποιηθεί ότι συναχώθηκε, θα γαυγίσει έντονα ή θα θελήσει μία βόλτα μπροστά από την αυλή της όμορφης γειτόνισσας, θα ξέρετε ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο. Κι ότι ο τετράποδος φίλος σας είναι ένας μεταμφιεσμένος Σέρλοκ Χολμς με τεράστιες δυνατότητες.

Διαβάστε επίσης: 5 Πράγματα που δεν ξέρεις για τα χαμστεράκια

 

Share

Comments

  1. Μυρίζουν 3000 μιλια μακρια;;; Δηλαδη απο την Ελλαδα μυριζουν στη Κινα.
    Τι λετε;;; Πάτε καλα;;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

banners-pet-diy-100x600-olapet.gr
banner-adoption-100x600-deksi-banner-olapet.gr