Σπιτάκι γάτας από μια παλιά τηλεόραση | Χειροποίητες κατασκευές (DIY)

banner-dog-765x100

diy-spitaki-gatas-olapet.gr

Γεια σας και πάλι φίλοι μου! Σήμερα θα δημιουργήσουμε ένα πρωτότυπο σπιτάκι για τη γατούλα μας, αλλά ίσως και για το σκυλάκι μας, με μηδαμινά υλικά! Θα χρησιμοποιήσουμε, την παλιά μας τηλεόραση! Ναι καλά ακούσατε. Επειδή εμείς δεν πετάμε τίποτα, αλλά δίνουμε ζωή, σε ότι έχει χάσει τη λάμψη η τη χρησιμότητα του! Είμαστε η δημιουργική ομάδα του Olapet και ξεκινάμε! Όλοι έχουμε μια παλιά τηλεόραση στην αποθήκη. Καιρός να την ξαναλειτουργήσουμε!

Υλικά που θα χρειαστούμε

  1.  Την παλιά μας τηλεόραση (μικρή η μεγάλη)
  2. Gesso Primer (Μπορείτε να τα προμηθευτείτε από είδη καλλιτεχνίας)
  3. Ένα χρώμα της αρεσκείας μας (πλαστικό από αυτό που βάφουμε τοίχους)
  4. Φαρδύ πινέλο η ρολλάκι ( για το βάψιμο )
  5. Στένσιλ ( για να βάλουμε διακοσμητικά στοιχεία) Μπορείτε να τα προμηθευτείτε από είδη καλλιτεχνίας η να τα δημιουργήσετε μόνοι σας. Δες παρακάτω.
  6. Μαλακό σφουγγάρι (για το ταμπονάρισμα)
  7. Βερνίκι νερού
  8. Ένα μαξιλάρι και μια μαξιλαροθήκη

Φτιάξτε επίσης: Κρεβατάκι γατούλας από κασάκι φρούτων | Χειροποίητες κατασκευές (DIY)

palia-tileorasi-old-tv-cats-olapet.gr

Πρώτο βήμα

Ανοίγουμε την τηλεόραση, αφαιρούμε την οθόνη και ότι άλλο περιέχεται μέσα στο κουτί. Έπειτα καθαρίζουμε το κουτί της τηλεόρασης, μέσα – έξω από τις σκόνες με υγρό σφουγγάρι.

Δεύτερο βήμα

Μόλις στεγνώσει, περνάμε ένα χέρι γκέσσο μέσα έξω με το ρολλάκι μας και το αφήνουμε να στεγνώσει. ( το γκέσσο το περνάμε για να μονώσουμε την επιφάνια και να μην ξεφλουδίζετε το χρώμα.)

banner-dog-765x100

Τρίτο βήμα

Αφού έχει στεγνώσει το γκέσσο, βάφουμε το κουτί μέσα έξω με το βασικό χρώμα της αρεσκείας μας και το αφήνουμε να στεγνώσει καλά. (Αν δεν μας ικανοποιεί το πρώτο χέρι, περνάμε και δεύτερο)

Τέταρτο βήμα

Όταν στεγνώσει καλά, χρησιμοποιούμε τα στένσιλ, για να το διακοσμήσουμε. Τοποθετούμε το στένσιλ εκεί που θέλουμε, και παίρνουμε χρώμα με το σφουγγαράκι και ταμπονάρουμε.

Πέμπτο βήμα

Όταν στεγνώσουν και τα διακοσμητικά στοιχεία, περνάμε με πινέλο η ρολλάκι, βερνίκι νερού για να σταθεροποιήσουμε το χρώμα.

Έκτo βήμα

Τοποθετούμε μέσα το μαξιλάρι και όνειρα γλυκά!

Φτιάξτε επίσης: Χειροποίητη ταΐστρα σκύλου από ελαστικό αυτοκινήτου

spitaki-gatas-olapet.gr

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Πως θα φτιάξετε το στένσιλ.
Κατεβάστε από το Ιντερνετ εικόνες με πατούσες η άλλα σχέδια που σας αρέσουν και κάντε τες μεγέθυνση και φωτοτυπία. Κόψτε το εσωτερικό του σχεδίου από την φωτοτυπία και τοποθετήστε την πάνω σε χαρτόνι. Σχηματίστε με μολύβι, το περίγραμμα και κόψτε το χαρτόνι. Το στένσιλ σας είναι έτοιμο!

Περιμένουμε τα σχολιά σας σχετικά με το αν δυσκολευτήκατε, τι παραμετροποιήσεις κάνατε, αν το ευχαριστήθηκε η γατούλα σας και ότι άλλο θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας!
Καλή επιτυχία!!

Δείτε επίσης: Χειροποίητες κατασκευές και χειροποίητες τροφές για το σκύλο και τη γάτα

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

banners-pet-diy-100x600-olapet.gr
banner-adoption-100x600-deksi-banner-olapet.gr