ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΑΥΡΟΥ ΣΚΥΛΟΥ

banner-dog-765x100
Loading Events
  • This event has passed.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΑΥΡΟΥ ΣΚΥΛΟΥ

Τα μαύρα σκυλιά και οι μαύρες γάτες συχνά…αγνοούνται απ όσους θέλουν να υιοθετήσουν ένα ζώο, λόγω του χρώματός τους. Οι εθελοντές το λένε Black Dog Syndrome ή Σύνδρομο Μαύρου Σκύλου! Σχεδόν 40% των ζώων που είναι προς υιοθεσία, είναι μαύρα. Άλλα μοιάζουν με λαμπραντόρ, άλλα με τσοπανοσκυλάκια, άλλα έχουν λευκές βούλες κλπ. Όμως όλα τους πέφτουν στην ίδια μοίρα, αφού τα προσπερνούν για να διαλέξουν ένα όμορφο μπεζ ή άσπρο, ακόμα και αν ο χαρακτήρας τους είναι πολύ καλός!
Ακόμα και τα μικρόσωμα σκυλιά ή οι γάτες, φαίνεται να πέφτουν θύματα ρατσισμού, αφού η πλειοψηφία τους παραμένει στα αζήτητα.

Μερικοί εθελοντές το εξηγούν βάσει των προκαταλήψεων. Όποιος φοβάται τις μαύρες γάτες ή συνδέει τους μαύρους σκύλους με επιθετικότητα ή ακόμα και με τον ”κακό λύκο” σίγουρα δεν θα διαλέξει να υιοθετήσει μαύρο ζώο. Μόνο αν είναι πραγματικά πολύ όμορφο έχει ελπίδες να υιοθετηθεί.

Αν λοιπόν σκέφτεστε να κάνετε την καλή πράξη και να υιοθετήσετε ένα ζώο, προσπαθήστε να δώσετε ελπίδα και σπίτι σε αυτό με τις..λιγότερες πιθανότητες: το μαυράκι που σας κοιτά ανάμεσα στα…καφέ, τα άσπρα και τα μπεζ…!

Date

01/10/2016
Event Tags
, ,

Website

Organizer

Website:
http://www.adespoto.gr

Share this Event

banners-pet-diy-100x600-olapet.gr
banner-adoption-100x600-deksi-banner-olapet.gr