Lassie, ο σκύλος των παιδικών μας χρόνων!

banner-dog-765x100

Μας έχει κρατήσει συντροφιά πολλά μεσημέρια και βράδια. Με τα γαυγίσματά της, τις περιπέτειές της, με τον τρόπο που κάθε φορά εξύψωνε τον ορισμό της αληθινής φιλίας στα βιβλία και τις οθόνες. Τα κατορθώματά της, άλλωστε, έχουν κάνει τον γύρο του κόσμου, με την ίδια να αποτελεί ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα σκυλιά του πλανήτη.

Τα κατορθώματά της έχουν κάνει τον γύρο του κόσμου, με την ίδια να αποτελεί ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα σκυλιά του πλανήτη.

Πώς ξεκινάει, όμως, η περίφημη ιστορία της Lassie; Ο δημιουργός της, Έρικ Νάιτ, δημοσιογράφος στο επάγγελμα, έχει μόλις γυρίσει από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο και στέλνει τις ανταποκρίσεις του στην εφημερίδα «Saturday Evening Review», κάνοντας εκτενή ρεπορτάζ για την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Βρετανία.

lassie-movie-olapet.gr-06
lassie-movie-olapet.gr-03

Διαβάστε επίσης: Πέντε (5) πράγματα που δεν γνωρίζατε για τον σκύλο σας

Η ομορφιά του ζώου θα οδηγήσει τον Δούκα του Ράντλινγκ να προσφέρει αρκετά χρήματα, αποκτώντας την και μεταφέροντάς την στον Πύργο του, 800 ολόκληρα χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι της!

Σε μία από τις ιστορίες του, το 1938, θα πρωτοεμφανιστεί και το συμπαθές τετράποδο, το οποίο αποτελούσε το αγαπημένο κόλεϊ της οικογένειας Κάρακλοου και συγκεκριμένα του γιου τους, Τζο. Η οικογένεια, μέσα στο δυσχερές οικονομικό κλίμα της εποχής, αναζητεί τρόπους για να επιζήσει και αποφασίζει με μισή καρδιά να αναζητήσει αγοραστή για τη Lassie. Η ομορφιά του ζώου θα οδηγήσει τον Δούκα του Ράντλινγκ να προσφέρει αρκετά χρήματα, αποκτώντας την και μεταφέροντάς την στον Πύργο του, 800 ολόκληρα χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι της!

lassie-movie-olapet.gr

Θα καταφέρει να ξεφύγει από το κελί της, θα διανύσει μόνη της τον τεράστιο δρόμο της επιστροφής και θα φτάσει στους Κάρακλοου και στον αγαπημένο της Τζο, σηματοδοτώντας την έναρξη των πραγματικών Χριστουγέννων!

Εκεί, η Lassie, μην μπορώντας να αντέξει μακριά από την πραγματική της οικογένεια, θα καταφέρει να ξεφύγει από το κελί της, θα διανύσει μόνη της τον τεράστιο δρόμο της επιστροφής και θα φτάσει στους Κάρακλοου και στον αγαπημένο της Τζο, σηματοδοτώντας την έναρξη των πραγματικών Χριστουγέννων!

lassie-movie-olapet.gr-01
lassie-movie-olapet.gr-02

Γρήγορα, η Lassie θα πηδήξει από τις σελίδες και στην… οθόνη του Hollywood, με την εταιρεία MGM να δημιουργεί την πρώτη ταινία βασισμένη στον σκύλο θρύλο και πρωταγωνίστρια την Ελίζαμπεθ Τέιλορ!

Όπως είναι φυσικό, η ιστορία έγινε αμέσως επιτυχία και ένας εκδότης μετέφερε τις ιστορίες του Νάιτ σε ένα μυθιστόρημα με τίτλο «Η επιστροφή της Λάσι», το οποίο μεταφράστηκε σε 25 γλώσσες και αποτέλεσε εκδοτικό φαινόμενο! Γρήγορα, η Lassie θα πηδήξει από τις σελίδες και στην… οθόνη του Hollywood, με την εταιρεία MGM να δημιουργεί την πρώτη ταινία βασισμένη στον σκύλο θρύλο και πρωταγωνίστρια την Ελίζαμπεθ Τέιλορ!

lassie-movie-olapet.gr-04
lassie-movie-olapet.gr-08

Ήταν μια μεταφορά που προσέφερε ελπίδα σε δύσκολες εποχές.

Παράλληλα, το τηλεοπτικό δίκτυο CBC, δημιούργησε 675 επεισόδια με τη Lassie, τα οποία για 17 ολόκληρα χρόνια ανάγκαζαν τους τηλεθεατές να μένουν στα σπίτια τους τα βράδια της Κυριακής και να παρακολουθούν τις περιπέτειές της. Η εποχή, άλλωστε, ήταν αιματοβαμμένη, εξαιτίας των συνεχόμενων συγκρούσεων και όλοι έπαιρναν δύναμη από τον σκύλο που επέστρεφε σπίτι. «Ήταν μια μεταφορά που προσέφερε ελπίδα σε δύσκολες εποχές», ανέφερε, χαρακτηριστικά, ο βιογράφος της Λάσι, Έις Κόλινς, προσπαθώντας να εξηγήσει ένα φαινόμενο που στηρίχτηκε στην ανιδιοτελή αγάπη των ζώων προς τον άνθρωπο. Μία από τις ομορφότερες μορφές αγάπης.

Μάθετε περισσότερα για την πρώτη ταινία του δημοφιλούς τετράποδου.

Ήξερες ότι;

Το κόλεϊ αποτελεί έναν από τους πιο κομψούς σκύλους, με αυτοκρατορικά χαρακτηριστικά, ενώ οι περισσότεροι το ονομάζουν «Lassie», επηρεασμένοι από τον πρωταγωνιστή της δημοφιλούς σειράς. Η πραγματική του προέλευση εντοπίζεται στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου τα πρώτα χρόνια ήταν φύλακας και οδηγός των προβάτων. Στη συνέχεια, ωστόσο, έγινε το κομψό και έξυπνο σκυλί με τον ιδιαίτερα φιλικό χαρακτήρα, το οποίο, μάλιστα, μπορεί να εξελιχτεί σε έναν πραγματικό σύντροφο για την οικογένεια, συνυπάρχοντας αρμονικά τόσο με ανθρώπους (ειδικά με παιδιά), όσο και με άλλα ζώα.

lassie-movie-olapet.gr-07

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη ράτσα δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα υγείας, ενώ η διάρκεια ζωής της είναι 10 με 14 χρόνια.

Διαβάστε επίσης: Από τα κατοικίδια μας.. στα πιάτα μας: Η ψυχολογία του να καταναλώνεις κρέας

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

banners-pet-diy-100x600-olapet.gr
banner-adoption-100x600-deksi-banner-olapet.gr