Scooby Doo: Η πιο τρελή παρέα ντετέκτιβ έχει τον αγαπημένο της σκύλο!

banner-dog-765x100

Ανεξιχνίαστες υποθέσεις, φαντάσματα και… αόρατοι εχθροί. Τα πρωινά του Σαββάτου δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό μυστηρίου, με μία ομάδα νεαρών ντετέκτιβ να προσπαθεί να ξεφύγει από Spooky περιπέτειες και να δώσει λύση σε φαινομενικά άλυτα και τρομακτικά μυστήρια.

scooby-doo-movie-dog-olapet.gr7
scooby-doo-movie-dog-olapet.gr2

Στα χιλιάδες καρέ της σειράς προβάλλεται το νόημα της φιλίας και της αρμονικής συμβίωσης ανάμεσα στους ανθρώπους και τα ζώα

Ψυχή αυτής της ομάδας ο αξιαγάπητος Scooby Doo, ένας από τους θρυλικούς σκύλους της μικρής αλλά και μεγάλης οθόνης. Και μην σας ξεγελάει το νεανικό παρουσιαστικό του και η τρέλα που τον διακατέχει και οδηγεί πολλές φορές από μόνη της στη λύση των μυστηρίων. Το συμπαθέστατο τετράποδο συμπληρώνει φέτος 48 χρόνια ζωής, καθώς δημιουργήθηκε το μακρινό 1969, όταν και η σειρά «Scooby Doo, Where Are You» της εταιρείας Hanna-Barbera Productions σύστηνε έναν αυθεντικό ντετέκτιβ γέλιου στο κοινό, το οποίο και τον αγκάλιασε αμέσως.

Δίπλα του, σε κάθε επεισόδιο, μία παρέα καλών φίλων, με τους οποίους ταξίδευε και εξιχνίαζαν μαζί υποθέσεις σε κάθε γωνιά του κόσμου. Ο γοητευτικός Φρέντι Τζόουνς, η πανέμορφη Δάφνη Μπλέικ, η πανέξυπνη Βέλμα Ντίνκλι και ο γκαφατζής Σάγκι Ρότζερς, alter ego του Scooby, θα δημιουργήσουν για δεκαετίες μία αγαπημένη συντροφιά για μικρούς και μεγάλους που θέλουν να «αποδράσουν» μέσα από τις εικόνες των περιπετειών τους.

scooby-doo-movie-dog-olapet.gr5

Διαβάστε επίσης: Lassie, ο σκύλος των παιδικών μας χρόνων!

banner-dog-765x100

Γρήγορα, μάλιστα, τα κατορθώματά τους θα μεταφερθούν και στον κινηματογράφο με τους δαιμόνιους ήρωες να βγάζουν πάντα τη μάσκα των κακών της υπόθεσης λίγο πριν πέσουν οι τίτλοι τέλους, προσφέροντας αυθεντική ψυχαγωγία και άφθονα κοινωνικά μηνύματα στους θεατές.

Η αξία της ομάδας και της φιλίας..

Κι αυτό γιατί μέσα από τη σειρά περιπετειών του Scoody Doo προβάλλεται με τον καλύτερο τρόπο η έννοια, ο ορισμός και η σημασία της «ομάδας». Πέντε φαινομενικά διαφορετικοί χαρακτήρες σμίγουν κάτω από το στοιχείο της περιπέτειας, αλληλοτροφοδοτούνται, αλληλοσυμπληρώνονται και μέσα από την ομαδική προσπάθεια φτάνουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Σε κάθε περιπέτεια, άλλωστε, κάθε ήρωας δίνει το προσωπικό του στίγμα στην ανοικτή υπόθεση, αλλά όλοι μαζί φτάνουν στην επίλυση.

scooby-doo-movie-dog-olapet.gr3
scooby-doo-movie-dog-olapet.gr6

Ο τετράποδος ήρωας, γίνεται ισότιμο μέλος στην προσπάθεια εξιχνίασης και ανταμείβεται πάντα για τη συμβολή του

Παράλληλα, στα χιλιάδες καρέ της σειράς προβάλλεται το νόημα της φιλίας και της αρμονικής συμβίωσης ανάμεσα στους ανθρώπους και τα ζώα. Ο Scooby, άλλωστε, είναι το κατοικίδιο και η αγαπημένη συντροφιά του Σάγκι, με τους δυο τους να είναι αχώριστοι, να αγαπιούνται με τον δικό τους γκαφατζίδικο τρόπο, να ανακαλύπτουν κοινούς πειρασμούς (όπως τα λουκάνικα και τα hot dog) και να προχωρούν ενωμένοι σε σκοτεινούς διαδρόμους, σε μυστηριώδεις δωμάτια και σε κάστρα με φαντάσματα. Ο τετράποδος ήρωας, μάλιστα, λατρεύεται και από τους υπόλοιπους 3 ήρωες της σειράς, γίνεται ισότιμο μέλος στην προσπάθεια εξιχνίασης και ανταμείβεται πάντα για τη συμβολή του. Τις περισσότερες φορές με τα αγαπημένα του μπισκότα σε σχήμα κόκαλου. Είπαμε, πειρασμοί είναι αυτοί!

scooby-doo-movie-dog-olapet.gr4
scooby-doo-movie-dog-olapet.gr

Ήξερες ότι;

Εμπνευστής του Scooby είναι ο Iwao Takamoto, ο οποίος βάσισε ολόκληρη της φιλοσοφία της τετράποδης φιγούρας στον Μεγάλο Δανό. Για να λάβει, μάλιστα, σχετικές πληροφορίες για τη συγκεκριμένη ράτσα επισκέφτηκε έναν ειδικό εκτροφέα. Στη συνέχεια, ωστόσο, πρόσθεσε διάφορες παραλλαγές, μέχρι ο θρυλικός Scooby να κάνει τα πρώτα του βήματα σε μία διαδρομή που συνεχίζεται με επιτυχία και χαριτωμένες γκάφες μέχρι σήμερα.

Διαβάστε επίσης: Φράνκλιν, ένας αυθεντικός rock star με καβούκι!

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

banners-pet-diy-100x600-olapet.gr
banner-adoption-100x600-deksi-banner-olapet.gr